Gravid: vecka 24

Det är torsdag och ny gravidvecka! Vecka 24. Och dessutom ny månad, nu kommer julen med stormsteg vilket jag är lycklig över. Planer, planer, planer. I år vill jag verkligen ha julshoppingen färdig i god tid för att bara kunna njuta. Sista julen utan barn. Helt knäppt.

I alla fall, idag går vi alltså in i vecka 24. Tydligen kommer bebisen nu börja lägga på sig rejält, får se om jag blir extra hungrig om dagarna. Det puffas för fullt, mest när jag varit stilla ett tag. Det är rätt mysigt på jobbet att plötsligt känna honom där inifrån. Sen är det mest på kvällarna som det gymnastiseras, särskilt när jag går och lägger mig.

Förra veckan skrev jag ju om mående och att det kanske var dags för mig nu att få äta upp mina ord, och.. jaa, det är en del huvudvärk och härom dagen kom halsbrännan som ett brev på posten. Men det är ju sånt man överlever, känner jag. Magnus frågade mig faktiskt igår hur det känns att vara gravid. Det känns inte så mycket, svarade jag, och menade på att det varit rätt fritt från större krämpor hittills. Han höll med och sa att det enda han får höra är hur jobbiga folks gravida flickvänner är medan han kan säga att nä, det har inte direkt märkt av (man är väl bäst, haha). Jag är däremot oerhört förvånad att mitt humör varit på en sån jämn nivå. Peppar, peppar, det är ju ett tag kvar och mycket kan hända.

gymkompis

Annars ligger fokus på hälsan. Jag försöker röra på mig så mycket jag kan och har som mål att vara på gymmet minst tre gånger i veckan. Helst vill jag få in två styrkepass och så mycket flås som det går i övrigt. Eftersom jag inte springer längre blir det promenader på löpband med något bra på Netflix, och när vädret tillåter promenader i skogen (vilket för övrigt var längesen då det regnat så mycket). Jag hoppas det gör att kroppen fortsätter må bra och kommer orka länge.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.