Fem en fredag v. 11: Hamstring

Det är mycket om Corona nu med en heldel funderingar vartefter som nyhetsuppdateringar kommer. Mycket jag läser om har varit hamstringens vara eller icke vara. Vi har inte kommit så långt än, men det har inspirerat veckans frågor efter att ha läst om varor som tagit slut i affären och apotek.

Deltagare förra veckan som länkade: Madeleine, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Mrs Calloway, Hannele, Susie, BP, Marit, Lillian, Paula, Gerd, Musikanta, Hanna, Tant Augusta, Ingrid.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är något du alltid ser till att ha hemma?
 2. Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
 3. Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
 4. Hur handlar du vanligtvis din mat?
 5. Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?

Vad är något du alltid ser till att ha hemma?
Någon form av frukost som bröd och smör eller yoghurt. Just nu också äpplen eller jordgubbar, mitt numera kvällssnack.

Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
Jag handlade mycket av det som behövdes igår, men pasta går alltid åt och kan fyllas på.

Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
Nej, det kan jag inte påstå. Jag litar på att leveranser fungerar framöver eller tills annat meddelas. Men visst, vi kommer nog handla lite extra i helgen inte minst för att jag tänkt ha en hel del matlådor i frysen och vill slippa handla var och varannan dag. Om det nu inte är urplockat överallt som jag börjat se och höra.

Hur handlar du vanligtvis din mat?
I butik, dag för dag beroende på vad som behövs. Jag önskar vi vore bättre på matplanering och storhandling men tills det sker blir det något köp varje dag.

Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?
Toapapper är väl något som jag gärna ser inte tar slut innan jag hunnit bunkra lite.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Andra veckan hemma kommer till sitt slut. Det har varit skönt och dagarna har swischat förbi trots att jag inte gjort så jättemycket. Idag är det 16 dagar kvar tills en bebis är beräknad att titta ut. Det känns i kroppen, även om jag tror jag kommer få vänta ett bra tag tills något händer. Fram tills dess är det en dag i taget som gäller.

Nu blir det snart helg med familjen! Hoppas du får en fin helg. :)

You may also like

15 kommentarer

 1. Hej, det ärnog som två olika världar har jag förstått, att bo i storstad eller glesbygd nu under Corona-tider. Min dotter bor ändå inte i glesbygd utan i Falun, men berättade när hon kom hem från Stockholm i tisdags att munskydd var en vanlig syn, Jag har inte sett någon bära skydd här. Helt realistiskt förstås, då vi slipper trängas med andra…
  Jag är glad att detta virus är ofarligt för både gravida (har väntande mamma i familjen) och för småbarn. Lyssnade till Agnes Wold igår, hon är den vettigaste person jag kan tänka mig och hennes ord litar jag på. Trevlig helg och tack igen för suveräna frågor.

 2. Denna vecka hänger jag på ”Fem en fredag”. Var inte så kul att åka hem igår till storstan efter ett par sköna skiddagar i Järvsö! Här är det lite panikartat vad gäller coronaviruset–
  Kram!

 3. Toapapper är viktigare än konserver, åtminstone hos dina deltagare i temat. Håller helt med!
  Roligt är också att jag/vi i stort sätt handlade mat dagligen medan vi fortfarande jobbade. Nu som pensionärer veckohandlar vi för det mesta.
  Tänker dock inte ge mig ut till mataffären under helgen. Då handlar ju precis alla. Vill ju inte utsätta mig frivilligt för att bli smittad.

 4. Har alltid köpt toa- och hushållspapper i stora balar, på så vis blir man aldrig utan, behöver inte hamstra, dessutom ekonomiskt att köpa storpack o ställa i förråd. Att ha hemberedskap med livsnödvändigheter för alla eventualiteter… kanske sånt man i alla tider varit van vid boende på landsbygd, tror så.

 5. Vi gör som Åsa ovan. Handlar papper i stora balar eftersom vi bor på landet och har en mil till närmsta affär. Jag känner att det skulle vara jobbigt att bli utan både hushålls- och toapapper. Men vi klarade oss faktiskt utan det när jag var liten – åtminstone på sommaren. Då var det dagstidningar som man rev av en bit av och knycklade ihop. Men det får man förstås inte kasta i sin toa. Det var på utedasset. Man får väl ha en hink stående bredvid – som de har i Kina – om det skulle bli kris.
  Ingrid som önskar dig en skön helg.

 6. Hamstring vet jag inte. Mer att jag fyller på det jag redan har. Tur att ägg fungerar ungefär två veckor efter datumstämpeln. Köper man färska ägg från bonden räcker de längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.