Fem en fredag v. 43: Ord

Äntligen fredag! Äntligen ett inlägg! Äntligen en kväll i soffan. Eller vänta, det sista händer ju varje dag ändå. Men minst lika efterlängtat. Hoppas du har haft en bra vecka och är redo för några frågor.

De som länkade förra veckan var: Debutsky, Tant Augusta, Teskedsgumman, Madeleine, Monika, Lilian, Bokdamen, Susanne, BP, Janerik, Paula, Michaela, Helen, Kina, Klimakteriehäxan, Hannele, Mrs Calloway, Robert, Susie, Petra, Karoleen, Birgitta, Anette, Sara, Lena, Ingrid, Gerd

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad har du för favoritord?
 2. Vilket ord kan du inte säga?
 3. Vilket ord har du alltid svårt att stava?
 4. Med vilka fyra ord skulle du beskriva veckan?
 5. Finns det tillfällen som du ordbajsar?


Vad har du för favoritord?

Svårt. Jag gillar de som lätt rullar av tungan och nästan låter silkeslena. Snö är ett av dem.

Vilket ord kan du inte säga?

Tungvrickare är alltid svårt och kräver lite mer fokus. Det är nog däremot inte så att det finns något ord jag inte kan säga, som mamma som tidigare haft svårt att säga trollerilåda… :)

Vilket ord har du alltid svårt att stava?

Jag tycker ibland många ord med dubbelbokstäver kan vara svåra där jag behöver någon sekund för att veta om det ska vara en bokstav eller inte. Som abonnemang. Jag börjar ofta skriva abb innan jag hejdar mig.

Med vilka fyra ord skulle du beskriva veckan?
Lång, intensiv, mycket, rolig

Finns det tillfällen som du ordbajsar?

Kanske inte så mycket längre, det var mer under skoltiden och det fanns texter att fylla ut. Men klart det händer nu också, främst i jobbet, och jag i alla fall ska försöka låta lite proffsig. I tal blir det sällan.

Och i helgen tar vi in alla utemöbler och ställer om klockan. Det är även Halloween! Kanske kan jag få in en skräckis att titta på :)

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

10 kommentarer

 1. Jag kan inte stava till fascinerad, för jag tycker att det BORDE vara något h eller c inblandat! Men… aja, tack och lov för det röda vågiga röda linjen som varnar mig. För jag är svensklärare. Och på tal om att jag är lärare: ordbajs är typ min karriär. Hehe.

  1. Hmm, i de nya länkarna? De fungerar för mig. Förhoppningsvis var det något tillfälligt och de funkar för dig nu!

 2. Tack för påminnelsen om klockan! Okej, det blir en extra timme i sängen just natten mellan lördag och söndag, men i gengäld blir det mörkt senast klockan 15 i två månader…

  Har också svårt för ord med dubbla konsonanter eller inte. Det är ofta att jag måste googla för att det inte ska bli fel.

  Tror att ordbajseri ingår automatiskt i vissa yrken som till exempel lärare.

  Ha en riktigt kul Halloween-helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.