Fem en fredag v. 50: Sen

Fredag igen efter en vecka med happenings. Torsdagskvällen spenderade jag med kollegorna för lite julkul och häng, däribland en pepparkakshustävling. Efter en spännande röstning vann mitt lag med vår kuliss från Gamla stan och dess julmarknad. Jag tycker vi lyckades riktigt bra.

Nu är det dags för frågor.

De som länkade förra veckan var: BP, Mrs Calloway, Madeleine, Janerik, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, Klimakteriehäxan, Kina, Debutsky, Susie, Nilla, Paula, Monika, Ingrid, Boklysten, Susanne, Anette, Nina

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Har du någonsin missat något inbokat?
 2. Vad är vanligtvis anledningen till att du är sen?
 3. Vad har du nyligen blivit klar med innan utsatt tid?
 4. Vad har du för strategi för att inte vara stressad?
 5. Vad väntar du på?

Har du någonsin missat något inbokat?
Inte helt vad jag kan minnas, att vara sen absolut men har nog aldrig uteblivit på grund av glömska eller annat. Jag har allt för stort kontrollbehov för att missa något.

Vad är vanligtvis anledningen till att du är sen?
Att något drar ut på tiden hemma. På morgonen är det ofta svårt att komma iväg när det är tänkt. Men vi har heller inte någon skarp tid vi måste vara på förskolan eller jobb. 

Vad har du nyligen blivit klar med innan utsatt tid?
En analys på jobbet. 

Vad har du för strategi för att inte vara stressad?
Jag brukar tänka, just på vardagsmorgnarna, att vi egentligen inte har bråttom någonstans och därför inte behöver eller ska stressa. I andra fall försöker jag mest ta en sak i taget. 

Vad väntar du på?
Julledighet. :) 

Hoppas du får en fin fredag!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

9 kommentarer

 1. Smart strategi! När jag under några år tågpendlade 14 mil till jobb fem dagar i veckan hade jag samma strategi. Det var ofta tågstrul, men jag tänkte att jag kommer när jag kommer, jag kan inte påverka tågtiderna, för att inte stressa upp mig. Funkade bra. Tackålov så var arbetsgivaren tålig och hanterade det bra. Vi var väldigt många som tågpendlade till de småländska skogarna.

  Här är min lista https://smilebloggar.blogspot.com/2023/12/en-fredagslista-pa-temat-sen.html

  Önskar dig en fin helg!

 2. Har du/ni byggt den fantastiskt fina pepparkaksstaden?! Den är nog en av de mest avancerade pepparhusbyggen jag sett:-)
  Har inget kontrollbehov, men precis som du är jag väldigt noga med inbokade tider och möten.
  Så skönt med flextid, eller hur!!!? Det var då inte bättre förr, speciellt inte för småbarnsförälder som slipper stressa.

 3. Jag längtar oxå efter julledigt, men mest längtar jag efter min äldsta dotter som kommer hem på onsdag. Förstår att saker kan dra ut på tiden när man ska iväg hemifrån med små barn. Det kommer jag ihåg. Önskatdig en trevlig helg och tack för alla frågor du kommer på!

 4. Att ta en sak i taget är förstås rätt. Jag tänker ofta så när jag börjar känna mig stressad. Det fungerar i 5 minuter, sedan kommer jag på något annat som jag förstås kastar mig in i. Och så håller det på. Det är så mycket lättare att göra de roliga sakerna först.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.