Fem en fredag v. 51: God jul 2023

Dan före dan före dopparedan. Vi är snart i mål med året men först den stora höjdpunkten (i alla fall min), julens kärna, Julafton. Vi kör några frågor på temat, bara för att.

De som länkade förra veckan var: BP, Mrs Calloway, Madeleine, Janerik, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, Klimakteriehäxan, Kina, Debutsky, Susie, Nilla, Paula, Monika, Ingrid, Boklysten, Susanne, Anette, Nina, Jeanette, Birgitta, En vanlig man, Susan

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Känner du dig klar inför julens dagar?
  2. Hur kommer du fira (eller inte fira) i år?
  3. Har du någonsin kört julklappsleken?
  4. Vad är något du alltid gör under julen?
  5. Vad är ett julminne du alltid kommer minnas?

Känner du dig klar inför julens dagar?
Ja, nästan. Typ alla julklappar är inslagna, jag kanske ska baka något, men annars är det bara väntan kvar. Jag hade en bra strategi i år med att försöka ha julklappsköpen ur vägen så tidigt som möjligt. Jag är annars ofta ute i sista minuten.

Hur kommer du fira (eller inte fira) i år?
Vi delar julafton mellan mamma och svärmor. Förhoppningsvis kommer vi även hälsa på min mormor. Annars kommer vi nog mest bara hänga hemma, vara lediga och umgås.

Har du någonsin kört julklappsleken?
Jag tror faktiskt inte det. Jag har ett svagt minne av något liknande på ett scoutläger i yngre dar.

Vad är något du alltid gör under julen?
Tittar på Svensson, Svensson (ett måste på julafton) och Tomten är far till alla barnen. Den rullade i bakgrunden igår.

Vad är ett julminne du alltid kommer minnas?
När jag hade löss på självaste julafton. Min mosters man fick åka till ett öppet apotek och köpa medel. Det var kul det. Jag tar upp det nu då vi precis gått igenom det med barnen för första gången.

❤️

Hoppas du får en bra fredag, och försök att inte stressa nu. Hörs vi inte innan vill jag önska dig en riktigt fin julhelg, och att du får fira den precis så som du önskar.

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

10 kommentarer

  1. Men oj då! Gick in en vända på fb och där hittade jag dig, elisamatilda! Hade alldeles missat att det var fredag. Nu kommer snart familjen H för att klä min gran, men sedan kanske jag ska svarar på dina frågor.
    Jag passar på att önska dig och din familj en riktigt God Jul, och tack snälla du för alla trevliga, kluriga och tankeväckande frågor som du ställt till oss andra under året! GOD JUL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.