Fem en fredag v.7: Avkoppling

Hej, fredag! När du läser det här hänger jag antingen vid en frukostbuffé eller ligger och drar mig i en härlig säng efter en mycket bra dag och kväll på Loka Brunn. Hit åkte vi igår torsdag för ett dygn av avkoppling. Jag kunde därför inte motstå att ha det som veckans tema på Fem en fredag!

När jag skriver det här på torsdag kväll ligger jag i sängen mätt och glad efter en riktigt god trerätters middag. Ingen dålig alla hjärtans dag! Idag fortsätter vi vår roadtrip till Falun och en kväll med Backyard Babies.

De som länkade sina inlägg förra veckan var Emelie, Frugan E, Hanna, Mia, Paula, BP, Jenny, E, Annette, Anki, Birgit, Madeleine, Monika, Pärla.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur kopplar du av på bästa sätt?
 2. Är du bra på att vara ledig?
 3. Vad gör dig stressad i en avkopplad miljö?
 4. Använder du dig någonsin av skärmfria tider?
 5. När kände du dig som mest avkopplad sist?

Hur kopplar du av på bästa sätt?
Genom att ligga i soffan och titta på en bra film utan att någon eller något stör. Även en runda i skogen är väldigt avkopplande när bara fåglar och trädens löv hörs.

Är du bra på att vara ledig?
Absolut. Jag älskar att vara ledig. Många säger att det tar ett tag för dem innan de kopplar av helt, som t ex på sommarsemestern, men jag varvar ner redan från första dagen. Tror det har lite med min introverta sida att göra också, jag behöver inte så mycket stimuli och blir därför inte rastlös eller uttråkad på samma sätt som andra. 

Vad gör dig stressad i en avkopplad miljö?
Att i huvudet ändå inte kunna koppla av trots att alla förutsättningar finns. Det blir en ond cirkel om att jag ska koppla av och tänker då bara på det och kommer inte ner i varv. Det händer oftast när jag känner mig stressad över annat jag ska eller borde göra.

Använder du dig någonsin av skärmfria tider?
Nej, tyvärr. Det skulle nog vara bra för ärligt talat är någon skärm jämt igång här hemma och då främst TV:n, men det är för att jag gillar att ha något på i bakgrunden. Jag tycker annars det blir för tyst. Visst, jag skulle kunna ha bara musik på men det blir istället för mycket i huvudet till slut.

När kände du dig som mest avkopplad sist?
Igår på Loka Brunn! Deras pooler var grymt bra. Mer om vistelsen kommer i helgen.

Ingen dålig vy i spat på Loka Brunn. Härlig avkoppling!

Inlinkz Link Party

Hoppas du får en strålande fredag! Vad pysslar du med i helgen?

You may also like

33 kommentarer

 1. Koppla av kan vara svårt ibland när jag, precis som du skriver, har något jag måste göra. Men se en film kan vara bra. Skölja igenom systemet med en spännande bok kan fungera. Promenader, precis som du säger, väldigt bra för sinnesron.

 2. Skulle verkligen behöva mer skärmfri tid, tror man mår så mycket bättre av det egentligen. Men blir stressad av tanken, haha!

 3. så kul att få läsa dina svar :-) Jag tror det är bra med skärmfri tid, men vi har inga bestämda tider för det utan gör det mer med sunt förnuft :-) Jag är med i utmaningen :-)

 4. Jag är bäst på att vara ledig, det är en av mina starkaste sidor! Att bara vara och inte har några förpliktelser eller tider att passa. Synd man inte får vara ledig alltid. Haha.

 5. Angående skärmtid: Ja, jag brukar i perioder lägga bort mobil och surfplatta en stund innan jag ska sova för att få hjärnan att varva ner. Brukar titta på tv ändå, upplever det inte på samma vis :) Låter mysigt med spa. Ha en trevlig helg!

 6. Bra tema den här veckan. Det är en konst att kunna koppla av på riktigt. Tycker ofta att jag känner någon liten orosbubbla över saker som står på att göra-listan.

 7. Förstår att Loka Brunn inspirerade dig till veckans tema. Njut av er roadtrip!
  Åsså har vi gemensamt att vi är bra på att vara lediga.

 8. SPA lyx säger man ju inte nej till. Jag blir stressad av att bara sitta och stirra rakt ut när ingenting händer även om jag tar det lungt så måste det hända något

 9. Minns förra året när jag hade jobbat häcken utav mig och jag skulle till maldivierna det tig nog tre dagar innan jag bara kunde koppla av på senetern💕

 10. Skulle behöva införa skärmfri tid i vårat hem, tror verkligen att alla behöver de! Är också den som verkligen kan koppla av från dag 1. Sån himla lyx. Kram<3

 11. Jag kan också koppla av då man får njuta av egentiden och inget stör som du säger, Ja man önskar man hade skärmförbud, det har man ej =( Ohh Spa på LOka Brunn MYYS

 12. Skulle vilja vara bättre på att koppla av men är inne i en vända med jobb, stress, en blogg som skall hållas igång och massa annat. Skulle vilja ha en helt skärmfro vecka eg 🙈

 13. Det var många år sedan jag var på Loka Brunn, men det var härligt. Omgivningarna är också så vackra, man kan traska omkring i skogarna länge. Jag bjöd också min dotter och svärson på en vistelse där när de förlovade sig. Ha en fin helg! Tack för veckans fina frågor

 14. Skärmfritid är nog vad alla behöver.. Det tror jag stenhårt på. Vår generation har verkligen blivit drillade i allt med skärm att göra.

 15. Mysigt med en spadag, det skulle jag verkligen också behöva. Men kopplar av bra i stallet och nu kommer jag både få jobba och ha min egna häst 50m från köket så kommer aldrig behöva stressa ✌

 16. Ibland kan det verkligen vara så svårt att koppla av, och det kan vara så svårt att veta om man är avkopplad i huvudet liksom! Försöker göra avslappningsövningar för hjärnan men det gäller att hålla i och veta hur man gör :D

 17. Utan att vara det minsta avkopplad, det är lördag och mer än halva helgen är kvar, har jag präntat ner mina tankar om avkoppling.
  Med tanke på hur förra natten var så kan det väl inte bli värre? Dagpersonalen lovade att försöka få in en extra undersköterska åt oss till inatt. Vi gick på knäna alla tre och det var enormt skönt att åka hem i morse.

  Här kommer mina svar: http://kraka.moah.se/2019/02/16/fem-en-fredag-v-7-avkoppling/

  Hoppas du har en bra, och avkopplande, lördagskväll med din familj!

 18. SÅ jätteskönt och avkopplande med en helg tillsammans med vänner på ett fint och mysigt ställe. Precis vad som behövs emellanåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.