Loka Brunn och Falun

Vi är hemma efter en riktigt bra helg. Runt lunch i lördags lämnade vi Falun efter en helg med både avkoppling och röj. Jag har varit datorlös och i princip nerkopplad så jag har inte hunnit svara på några kommentarer men det kommer. Som temat var i fredags på Fem en fredag så har jag haft avkoppling i fokus. Det har ju ändå varit min sista helg innan jobbet börjar.

I torsdags körde vi österut och mot Grythyttan i Örebro län för vår spavistelse på Loka Brunn. Jag tänkte inte förrän någon dag innan på att vi faktiskt skulle vara där över alla hjärtans dag. Inte så pjåkigt. Vi körde långt in i skogen tills vi kom in i nästan en dal där ett flertal hus från 1700-talet uppenbarade sig och vi kom in på Loka Brunns område. Vi installerade oss och tog en fika i Stora societetshuset som det hette där det serverades kaffe, te och hembakat. Mycket trevligt.

Härlig säng i vårt rum.
Det bjöds på buffé med hembakat.

Vi tog sen en titt på omgivningarna innan det vi kommit dit för väntade – spa! Själva spa:t kallas Vattensalongen och är ett vackert namn på en vacker plats. Kristallkronor i taket och många inbjudande pooler fanns, även en utomhus. Det var riktigt skönt att hänga där och bara koppla av. Om ni får möjligheten så rekommenderar jag verkligen ett besök till Loka Brunn!

Efter ett par timmar var det dags att kliva upp ur poolen och svida om till trerättersmiddag. Och så gott det var! Jag var proppmätt redan till efterrätten. Planen efter middagen var att ha en mysig tv-kväll i sängen men efter lite slösurfande kröp vi istället under täcket och somnade. Livet som småbarnsföräldrar!

Efter en tidig frukost hängde vi framför en brasa tills vi behövde checka ut. En lugn förmiddag var mycket välbehövligt innan vi skulle ha en betydligt röjigare kväll i Falun med Backyard Babies. Vi kom dit runt tre och hälsade på Carro och Mattias på deras jobb innan vi alla åkte och handlade. Vi hade middag bokat på stället de skulle spela på rätt sent så vi behövde lite snacks och dryck för att ladda upp. Väl där blev i alla fall jag proppmätt igen efter en till god middag.

Spelningen var bra. Det var första gången jag såg Backyard Babies. Det var lite trist i början för att lokalen var typ halvfull bara men det fylldes på i alla fall lite efter ett tag. Jag trodde att det skulle vara smockat med folk. Lite skönt tyckte jag ändå det var då jag inte är så förtjust att bli knuffad och svettad på så som det kan bli vid spelningar av allt folk.

Gott på Falu Bröd & Patisserie

Vi kom hem långt efter egentlig läggtid för den här maman och det var därför skönt med lite sovmorgon i lördags. Vi åt en god pannkaksfrukost och tog en promenad med fika innan det var dags för Magnus och mig att säga hejdå för den här gången.

Helgen har verkligen varit ett riktigt bra avslut på min föräldraledighet även om det känns konstigt att ställa klockan imorgon och gå till jobbet.

Hur har din helg varit?

You may also like

22 kommentarer

 1. Vilken oroligt bra och avkopplande helg som ni har haft. Så härligt att kunna äta tre rättersmiddag i lugn och ro. Min helg har vart bra, önskar bara att Loui mådde helt bra

 2. En helg helt i min smak, hehe! Spat måste ändå vara det bästa, så avkopplande! Fast spelning är ju kul det med. Vi är otroligt sjuka här hemma så inte blivit super mycket tyvärr.

 3. Vad härligt du haft det. Perfekt avslut på föräldraledigheten. Loka Brunn ser verkligen fint ut. Dit skulle jag gärna åka! Jag har dömt fotboll i helgen, börjat med keto och om någon timme ska jag och Rickard till gymmet och testa ett pass.

 4. oh vilken härlig helg ni haft med både spa och konsert!
  Förstår det känns konstigt och ställa klockan imorgon!

  Min helg har varit underbar :)

 5. Alltså underbart!!! Vad härligt att ni är föräldralediga tillsammans och bara lever livet. UNDERBART!!! Är riktigt avundsjuk. Blev verkligen sugen på att åka dit till Lokas Brunn, vart ligger det? Men blev också sugen på spa över huvud taget. Kram <3

 6. Jag hade nog inte lämnat Loka brunn frivilligt tror jag, oavsett vilket band som skulle ha konsert😂. Det finns dock en risk att jag skulle sova mig igenom hela vistelsen, sömnbrist deluxe..

 7. Vad skönt med en härlig helg som avslut på föräldraledigheten. Jag har inga barn men kan tänka mig att det är speciellt att börja jobba igen. Lycka till med den nya vardagen!

 8. Så härligt ni har haft det och där skulle jag gärna också tillbringa en helg där. Ser helt magiskt ut, man ska unna sig sådant =D

 9. Vilken underbar helg ni haft. Jag erkänner att jag blev avis på er. Backyard Babies såg jag 1999 när vår äldsta bodde i min mage. Maken gjorde dem på en konsert. Han är ljudtekniker. Vår Wille levde rövares i magen och jag fick gå ut och in backstage i stället. Idag tycker han att de är lite coola och bra, Vilket sammanträffande

 10. Snacka om ett njutbart inlägg även för mig som åker snålskjuts:-) Okej, Bachyard Babies som jag aldrig hört talas om hade och kanske inte varit i min smak, men resten var ju perfekt. Vilken suverän avslutning på din mammaledighet! Bara lite egentid utan barn gör ju att man… somnar ovaggad;-)
  Lycka till imorgon!

 11. Jag har själv inte varit på Loka Brunn men jag har hört mycket bra om dom och det ser verkligen jättefint ut. skönt med en helg med spa och egentid innan arbetet :)

 12. Visst är Loka Brunn mysigt, vi brukar åka dit bara för att promenera i omgivningen. Vi har även haft konferens där med jobbet, övernattning och så mycket kakor/mat så man storknade 😂
  Skönt att ni haft en mysig helg ❤
  Backyard babies är toppen musik 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.