En första arbetsdag

Vilken måndag! Det var första dagen tillbaka efter min föräldraledighet. Tänk att precis ett år har gått sen jag sa hejdå, ett år som känns som ingen tid alls. Det har gått så fort, vilket vi alla säger rätt ofta, va?

Jag vaknade imorse strax innan sju. Det blev lite sovmorgon då vi hade kommit överens om att jag skulle komma in till nio. Rätt skönt att inte behöva jäkta iväg. Harry vaknade strax efter så hela familjen fick äta frukost tillsammans. Sen blev det svårt att gå hemifrån och lämna honom. Separationsångest deluxe.

Väl på jobbet gick dagen himlans fort och i riktig mjukstarts-takt. Jag hämtade ut en dator och spenderade dagen med att orientera mig i saker som hänt. Min vikarie och jag hade lite överlämning, och så blev det en del fika såklart.

Jag packade även upp den kartong jag packade ner för ett år sen. Som sagt, det kändes som igår jag var där och gjorde det.

Sen var det skönt att få komma hem och pussa på både son och man. Mitt huvud kändes rätt mosigt redan till lunch av alla intryck och alla välkommen tillbaka-samtal med folk jag stött på. Det känns kul att vara tillbaka även om det är skönt att gå runt i mysbyxor hela dagarna också, hehe.

Nu ska det bli skönt att få koppla av i soffan en stund innan det är dags igen imorgon. Nya säsongen av Bonusfamiljen börjar idag! Någon som tittar?

You may also like

26 kommentarer

 1. Då var den första arbetsdagen avklarad – light-varianten alltså! Jättekul att höra att du trivdes med att vara tillbaka och det utan större ”omställningsproblem”. Å du hann ju till och med med ett blogginlägg! Bra gjort där:-)

  PS. Gillar dina nedpackade maskotar:-) DS.

 2. Första dagen gjord. Sedan känns nog allt som vanligt igen. Fast det kan det ju inte göra eftersom du har ett barn där hemma. Det ger ju extra besvär, men så oerhört mycket glädje.

 3. Skönt att första dagen gick bra. Jag minns första dagen när jag kom tillbaka till jobbet. Det var jobbigt men roligt. Saknaden av sitt barn är stort när man är på jobbet :)

 4. Jag kom aldrig tillbaka, jag började på en ny avdelning efter min föräldraledighet. Men tiden går väldigt fort och snart början han skolan, flyttar hemifrån, flyttar ihop eller gifter sig och du blir farmor. Det är faktiskt lite svårt att hänga med i livets hastighet.
  Hoppas resten av veckan går lika bra som din första dag. :-)

 5. Tänk nu börjar en ny vardag och ett nytt kapitel för dig. Så roligt och jobbigt kan jag förstå. Ja jag såg bonusfamiljen tycker dock den inte kändes lika bra, men kan ju ändra sig

 6. Vad skönt att du fick lite sovmorgon :) Bonusfamiljen är så bra :) Jag dansa igår när det var men ska se det sen :)

 7. Den där nedpackade lilla lådan ser så fin och nostalgisk ut. Kommer ihåg hur härligt jag tyckte det var att gå tillbaka till jobbet efter att jag hade varit hemma med My. Får panik av bonusfamiljen, solsidan och andra sådana produktioner. Tror att det är jag som inte klarar av pinsamma situationer och vardagsproblem som underhållningstv…

 8. ÅÅH vad kul att vara tillbaka på jobbet, förstår dock att du bara vill hem, mysa med familjen i mjukisar. Längtar nästan till jag får gå hemma ett år och få betalt för de, heh <3 Kramar!

 9. Första dagen efter en FL kändes alltid lite konstig men det gick fort att komma in i de gamla vanorna. Vi kikade också på Bonusfamiljen igår. Det är så bra tycker jag.

 10. Nä har inte innan kikat på bonusfamiljen =D. Skönt att komma in i det snabbt, ska du se att det går än fortare imorgon. vad jobbar du med?

 11. Men vad spännande att vara tillbaka på jobbet. Det blir många intryck och det kommer säkert kännas lite rörigt första dagarna, Sen kommer det kännas som att du inte varit borta alls.

 12. Oh helt missat att det är en ny säsong, tack för att du skrev det!! :D

  Kan tänka mig (även om jag inte har barn) att det blir en separationsångest. Får man fråga vad du jobbar med? :)

  Hoppas du sover gott inatt efter denna dagen!! :)

 13. Japp tycker tiden och dagarna går alldeles för fort nu för tiden. Vad skönt med en nystart, jag håller med dig om att det är så skönt att gå med mjukisbyxor! :)

 14. Skönt att det gick bra på jobbet första dagen, det är en omställning att komma tillbaka efter ett år hemma. Jag började i november, Logan var nästan 10 månader, men bara 2 dagar i veckan och det var en stor omställning.
  Vi har inga egna platser så jag hade inget att packa upp, mon dator enbart och den hade jag med mig hem 🙈😂

 15. Å Gud vad jag känner igen det där med separationsångest. Att lämna ifrån sig det dyrbaraste man har!!
  Men det är bra också de växer och blir stora men saknaden finns där hos alla mammor <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.