Fem en fredag v.8: åldern är bara en siffra

Idag fyller jag år! Jag har haft sån full sjå den här första veckan tillbaka på jobbet att jag knappt hunnit tänka på det. Ja, förutom under de timmar jag försökt sno ihop en tårta till ett födelsedagsfirande. Inte helt lätt när jag först jobbar hela dagen, kommer hem och ska käka middag och sen hinna gosa med Harry innan han ska gå lägga sig. Utrymmet har inte riktigt funnits som jag först trodde det skulle göra.

I alla fall. Eftersom jag alldeles nyligen hade lite födelsedagstema kommer istället lite åldersrelaterade frågor den här veckan. Inte för att jag åldersnojjar, som den 33-åring jag blir, men för att det passade.

De som länkade sina inlägg förra veckan var Emelie, Anki, Hanna, Mia, Paula, BP, Jenny, E, Annette, Anki, Madeleine, Monika, Pärla, Ingrid, Eva, Sara. (tack, tack! Ursäkta så mycket att jag inte hunnit besöka er alla under veckan.)

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. På vilket sätt är du äldre än vad du är?
 2. På vilket sätt är du yngre än vad du är?
 3. När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?
 4. Vad har du insett mer ju äldre du blivit?
 5. Har du någon gång ljugit om din ålder?

På vilket sätt är du äldre än vad du är?
Jag lägger mig gärna tidigt på kvällarna för att få en bra, tidig start på morgonen. Numera är det standard med barn i alla fall, men så var det redan innan Harry kom. Det bor en liten stereotyp tant i mig som ogillar ohyfs och gärna vill dra upp hängande byxor på pojkspolar. Jag älskar dessutom korsord och att lösa melodikrysset på lördagar.

På vilket sätt är du yngre än vad du är?
Jag känner mig egentligen mer mentalt yngre och det speglar sig nog främst i mitt yttre då jag inte tycker jag ser ut som en ”typisk vuxen” (hur jag nu ska förklara det). När jag var yngre, och även idag, och träffade på folk i min nuvarande ålder tyckte jag de såg så mogna ut. Så polerade. Och det är inte jag. Sen är jag väldigt barnslig i många lägen, älskar popkultur, och är helt enkelt ung i sinnet.

När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?
Det var nu i veckan när jag kom tillbaka till jobbet och kände att, det här fixar jag, och tog tag i saker på en gång. Hade trott jag skulle känna mig mer ringrostig. Jag brukar inte säga det, men om det är något jag är bra på så är det mitt jobb. (Jag är personaladministratör på en myndighet, för er som undrat)

Vad har du insett mer ju äldre du blivit?
Att fisk inte är så farligt att äta. Det är värre med svamp.

Har du någon gång ljugit om din ålder?
Jag tror faktiskt inte det, jag har aldrig behövt det. Varken yngre eller äldre.

Såhär ser min födelsedagstårta ut i år, om än inte riktigt klar. Den är egentligen ett experiment inför Harrys kalas och är därför inte helt felfri eller dekorerad på något särskilt sätt. Men jag gillar effekten med färgerna. Vad det är för fyllning? Halloncheesecake.

Inlinkz Link Party

Idag ska jag försöka hinna med att svara på kommentarer och uppdatera er mer om veckan som gått. Och fira min födelsedag förstås. Hoppas du får en härlig fredag!

You may also like

41 kommentarer

 1. Grattis till födelsedagen! I sinnet känner jag mig inte gammal men när det gäller högljudd musik gör jag det ibland. Klarar inte av den helt enkelt. Det som är bra med att bli äldre är att man förhoppningsvis har hittat vem man är och inte försöker tvinga sig till att göra en massa saker som inte passar ens personlighet. Jag är 66 år på det 67:de.

  1. Tack igen! :D har varit en mycket fin dag. :)
   Jo jag tror faktiskt det, tror inte du missat en enda gång – bra jobbat av dig :D

 2. Ja må hon leva ja må hon leva ja må hon leva uti hundrafemtio år! Hipp hipp ha en fin födelsedag. Tanten ska också jobba lite idag, så återkommer ikväll.

 3. Grattis på födelsedagen.
  Ibland så finns inte alltid tiden där. Ibland så springer tiden ifrån en. Tiden är det enda man inte kan stoppa.

 4. Grattis på födelsedagenVill väldigt gärna veta hur du gjorde tårtan. Det brukar vara så med jobbet. När man väl kommer dit är det som att man aldrig varit borta. Ska försöka hänga med på fem en fredag ikväll.

 5. Grattis på födelsedagen :) en himla bra dag att fylla på – det gör jag också ;) Sällar mig till skaran som gör detta – men imorgon. Idag är det födelsedagsmys!
  *Ha en fortsatt fin födelsedag!

 6. Grattis på födelsedagen.
  Kul att läsa dina svar, jag har också svarat, älskar dessa frågor och det är kul att se hur andra tänker ❤

 7. Stort grattis på din dag :) vilken rolig fem en fredag. Du kommer på så bra frågor. På dina 5 en fredag. Många tror att jag är äldre än vad jag är 🙈 Tårtan ser ju jättegod ut

 8. Stort GRATTIS på födelsedagen! Å din tårta ser helt fantastiskt fin ut. Ett riktigt konstverk tycker jag. Å då cheesecake är en av få bakverk jag gillar skulle jag nog inte ha nåt emot att ta en bit.
  Gillar dina svar till dina egna frågor. Skrattade gott åt att fisk är inte så farligt att äta, medan svamp är det. Klart det är om man plockar fel svamp;-)
  Hoppas du får en toppen kväll nu med både tårta och bubbel:-)

  1. TACK så mycket :D läste dessutom en artikel, efter att jag skrivit inlägget, om en kvinna som dött på restaurang häromdagen troligtvis pga svamp. Visste väl att det låg något i mitt svar. :)

 9. Blir så full i skratt på nummer 5. Om jag någonsin ljugit om min ålder.. Jajamän, inte bara jag som gjort det dock (alltså ljugit om MIN ålder)… Till och med min kompis mamma ljög om min ålder då jag var 8 år gammal. Jag kom in i badhuset som 6-åring pga min växt.. :p Däremot TROR många att jag ljuger om min ålder varje gång jag säger att jag är 28 år och trebarnsmor.. Jag är ju 152 cm lång och ser absolut inte ut som en snart… 30 åring ish.. :p

 10. Grattis på födelsedagen!😊🎂 Kan tänka mig vilken skillnad det är att hinna saker nu när du är igång och jobbar igen. Tårtan ser iallafall riktigt smarrig ut!😆
  Vilka roliga frågor! Jag har faktiskt gjort tappra försök att luras om min ålder, då jag ville verka äldre och komma in på krogen!😆

 11. MEN GRATTIS!!! <33 Är också "gammal" och går gärna och lägger mig tidigt och kliver upp tidigt även under helgerna, underbart ju! Bästa starten på morgonen. Tårtan ser sååå god ut ju! Grattiskramar <3

 12. Grattis på födelsedagen! hoppas du får ett bra firande och att tårtan smakar gott! Jag önskar att jag vore morgonpigg av mig men det är jag inte :)

 13. Din inre tant och min inre tant skulle nog trivas ihop. Har du sett kritikerna i Mupparna? Två gubbar som börjar snällt men vartefter vill bräda varandra i att vara negativa om vad de sett? Jag är övertygad om att någon kunde se in i framtiden och kopierade min tants personlighet till en av dom!
  Grattis fantastiska du, ännu ett år av insikter, känslor och andetag bakom dig.

  Och.. erhm, med tanke på din skapelse på bilden så känns det som att jag inte skulle ha något mot att vara bästisar!

 14. Jag ljög som de flesta gjort när jag med falsk leg smet in på disco som jag inte hade åldern inne för. Nu tycker jag att ålder bara är en siffra. Allt handlar om vem man är och hur man lever.

 15. Åh stort grattis på din dag! Känner igen mig i din andra fråga, när jag kollar på andra 22åringar känner jag mig väldigt liten. Inte bara för utseendet utan Är både vuxen & barnslig i ett. Har gått igenom mycket som gör att jag har brett perspektiv, fått ’bli vuxen’ redan som litet barn och alltid legat år före i mitt tänkande men kan samtidigt vara barnslig & är absolut inte polerad.

 16. Stort grattis i efterskott! Tårtan ser jättegod ut, hoppas den var det också :) Man är inte äldre än man gör sig helt enkelt. Hann inte med i fredags men nu har även jag fått till ett inlägg om ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.