Fem en fredag v. 45: Mörker

Hej och välkommen till slutet på vecka 45, vi är inne på slutspurten av året och kanske känner vi alla av det på olika sätt. Veckans tema kommer från Kristina som gav förslaget samt de två första frågorna. Tack för det! Ett väldigt passande tema dessa dagar.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Hannele, Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ingrid, Ninni, corkystyle, Gerd, Karoleen, Violen, Hanna, Emilie, Jessie, Michaela, Tant Augusta

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet?
  2. Vad innebär mörkret för dig?
  3. Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig?
  4. När famlade du senast i mörker?
  5. Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten?

Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet?
Jag har egentligen ingen jättestark åsikt, som jag vet andra har. Det är mest en vana och påverkar inte mig så mycket. Behövde jag välja skulle jag däremot förespråka för att ta bort tidsomställningen, mest för att inte behöva tänka på det två gånger om året och känns inte som att det har en vardaglig funktion för oss.

Vad innebär mörkret för dig?
Att vi går mot mysigare tider. Jag tycker ju om att få vira in mig i mjuka filtar, varma sockor och få tända ljus – det som inte riktigt ger samma känsla en varm, solig dag i juli.

Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig?
Den har varit ljus. Jag tycker vi haft en jättefin höst med skinande sol, inte så mycket regn och behaglig temperatur. När det annars är tvärtom med betydligt mer rusk i mörker känns det tyngre och segare i sinnet.

När famlade du senast i mörker?
Varje natt, halvvaken, när ett av barnen vaknar och vill bli hämtat. Det är definitivt zombiemode då.

Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten?
Om jag bortser från ovan så var det ett bra tag sen. Som småbarnsförälder ser jag till att sova på natten, oavsett om jag gör något eller är hemma, men senaste anledningen är troligtvis ändå kopplad till när något av barnen var yngre och ännu inte sov det mesta av natten.

Ha en riktigt fin fredag!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

11 kommentarer

  1. Håller helt med dig om den varma och sköna hösten. Resten av frågorna är ju präglade av att du är småbarnsförälder så…;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.