Dagarna de går

Som sagt, redan slutet av maj. Har jag inte vabbat eller varit sjuk den här månaden har jag försökt jobba ikapp allt. Och också försökt njuta av majvädret som varit riktigt soligt! Det är en fröjd om morgnarna nu att inte behöva tänka på kläder till barnen utan bara ta på skorna och kanske en tröja och bege sig till förskolan. Det får mig att längta till sommarledigheten, även om det såklart går att göra det mesta som vi gör då redan nu för att faktiskt vara i nuet.

Man ska inte glömma bort tiden vi redan är i.

På fredagar efter förskolan har Harry börjat spela fotboll med sin bästis. Det är mest 45 minuter av att springa av sig genom lek med boll, men ändå. Harry har verkligen fått dille på fotboll och även om han och bästisen mest är i sin egna värld med fotbollen och springer omkring för sig själva hoppas jag det är ett intresse han fortsätter med. Som förälder som står sidan av planen känns det helt ok att stå och heja lite samtidigt som ansiktet är vänt mot solen.

Eftersom maj haft sånt härligt väder har månaden också betytt tillfällen att på helgen kunna gå ut tidigt och ta en springtur runt Trekanten. Jättehärligt med solen som värmer och energin efteråt. Höstens kyliga turer känns långt borta.

Med sol och värme är det roligare att vara ute. I helgen som var hade Clara och jag tid för oss själva och lekte ute i en park ovanför oss. Vi hälsade även på hönorna och fåren som bor ovanför oss. Hur mysigt mitt i stan?

I lördags var vi även ute och grillade (men tog noll bilder!) tillsammans med Magnus familj för att fira att Carro, hans syrra fått nytt jobb. Det var första grilltillfället för säsongen och jag ser redan fram emot nästa.

Mest av allt har jag märkt hur maj blivit allt grönare och blommor och träd blommat ut. Riktigt härligt att se. Det är svårt att tro att för bara några veckor sen var allt kalt med kyliga vindar.

Hur har din maj månad varit?

You may also like

10 kommentarer

 1. Vilka underbara bilder som verkligen speglar hur fin majmånaden har varit. Hoppas det fortsätter på den inslagna linjen;-)
  Inte roligt att vabba så ofta. Trodde att vabb-månad nummer 1 var februari…
  Som gammal fotbollsspelare är jag såklart extra glad över att Harry börjat spela fotboll. Fotboll (precis som ESC) förbrödrar:-)

 2. Visst får vi en vitamininjektion som heter duga när både ljuset, solen och grönskan är här! Samtidigt känns det som att halva glädjen ligger i att det inte är så hela året om, många vill ju ha sommar och sol hela tiden. Va skoj att ni har får i närheten, kontakten med djur är jättebra för barnen, de lär sig mycket om att visa hänsyn och att tycka om djuren och naturen.

 3. Så soliga och härliga bilder du bjuder på. Ja maj månad blev tillsist otroligt fin. Grönskan har fullkomligt exploderat, för det är inte många dagar sen träden var kala. Det här att kunna ge sig iväg hemifrån och att kunna gå ut utan en massa kläder är underbart, och själv har jag knappt vant mig än. Vi har inte haft grillpremiär än, men det känns som att det är dags :) Skönt för dig att du inte har varit sjuk eller vabbat under hela maj:)

 4. Härligt att han börjat med fotboll och tycker det är roligt. Jag själv spelade fotboll när jag var barn och tyckte det var väldigt roligt. Här har maj varit bra då jag kör en stegutmaning.

 5. Det är verkligen härligt att både värmen och solen har kommit nu. Och som du säger att inte behöva ta på sig allt för mycket kläder nu på morgonen, älskar det 😍

 6. Mm det är bäst att njuta när det är soligt & fint. Det gör jag 🌿☀️😊. Jag älskar solen & värmen🥰. Ja, det är skönt att inte behöva ta på sig så mycket kläder nu. Vad kul att Harry har börjat fotboll.
  Mysigt att du & Clara umgicks lite själva. Titta på djur, va i lekpark.
  Så gott med grillat 😋. Kan man fira något så gör man det 😉.
  Bästa tiden i naturen nu 🌿🌺☘️🌼.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 7. Din maj ser verkligen fin ut men trist med sjukdomarna. Så skönt nu när det inte behövs så mycket kläder. Min första del av maj var stressig med plugg inför tentan och jobb samtidigt. Andra halvan, dvs efter tentan har varit så lugn. Det har varit så skönt att bara kunna fokusera på jobbet och familjen när jag varit ledig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.