Fem en fredag v. 45: Jeopardy!

Fredag igen, och veckan började med ett par dagar hemma från jobbet för att kurera mig. Jag låg med en förkylning det mesta av helgen som har fortsatt den här veckan. Måndag och tisdag spenderade jag i princip sovandes. Jätteskönt, men trist att vara sjuk. Min ögoninflammation är i alla fall nästintill läkt. Mitt immunförsvar är klart nedsatt just nu, vilket jag skyller alla förskolebakterier på.

Den här veckans frågor tänkte jag att vi skulle göra något lite annorlunda. Jag säger svaren, och ni ställer frågorna. Känns det bekant? Det är Jeopardy! förstås! Fast på mitt eget lilla vis, såklart. Kommer bli jättekul att få läsa era frågor.

Deltagare förra veckan: Kina, Madeleine, Paula, BP, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Susie, Ingrid, Tanthuset, Mrs Calloway, Gerd, Sara, Åsa, Debutsky, Kicki.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Det får mig att vilja ligga på soffan hela dagen.
 2. Något som gör att pulsen ökar lite mer än vanligt.
 3. Det jag mest ser fram emot under november.
 4. Det är något jag går förbi varje dag.
 5. Utan det klarar jag mig inte i köket.

Det får mig att vilja ligga på soffan hela dagen.
Vad är en regnig höstdag?

Något som gör att pulsen ökar lite mer än vanligt.
Vad är förseningar i kollektivtrafiken?

Det jag mest ser fram emot under november.
Vad är nästa veckas bal?*

Det är något jag går förbi varje dag.
Vad är en spegel?

Utan det klarar jag mig inte i köket.
Vad är en kokbok?

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

*Jag ska gå på riktig bal nästa helg som en order anordnar. Ska bli kul om än lite läskigt, det är inte riktigt den typ av tillställning jag är helt bekväm med.

Ha en fantastisk helg nu. Jag har inga större planer mer än att fortsätta kurera mig och rodda med en grej jag förhoppningsvis skriver mer om i helgen.

You may also like

9 kommentarer

 1. Haha, så kul det ska bli när hjärnan får tänka tvärtom. Har aldrig varit bra på Jeopardy, får inte till just det med att fråga!
  Första snön har fallit här i södra Dalarna inatt o mer ska det bli. Kanske dags för en hel dag på soffan, blinkblink.
  Ha en mysig helg förhoppningsvis helt kurant

 2. Himmel o plättar så spännande med bal, fast jag förstår den där känslan, det är ju inget man direkt går på några gånger i veckan….eller månaden….eller året men det blir säkert jättetrevligt! :)

 3. Som jag skrev i mitt bidrag, så tycker jag att du är så himla fyndig! Tyckte den alternativa varianten av ”Fem en fredag” var så himla rolig. Har faktiskt aldrig tittat på Jeopardy!, fick googla. Vad gör man inte för bloggen;-)

  Jättekul med en riktig bal! Har aldrig varit på en bal faktiskt. Köpte du en balklänning? Om ja, får du nog visa upp den på bloggen.

  Hoppas nu att du blir frisk under helgen. Inte roligt att få alla sjukdomar serverat på ett fat som heter förskola;-)

 4. Är som vanligt sent ut, den här gången tydligen ”för sent”. Men inlägget med mina svar finns iaf på min blogg!
  Har varit på en bal- och det var inte kul alls, det tänker jag inte göra om. Det enda som var roligt med det hela var att man fick klä upp sig ordentligt.
  KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.