Fem en fredag v.10: Ursäkter

Det är verkligen jätteskönt att det är fredag idag, jag har haft en sån där vecka där det känns som att jag inte hinner med något. Dagarna har gått i ett på grund av att det varit mycket på jobbet, vi har haft ett par dåliga nätter med sömn och jag har försökt rodda en hel del fix inför Harrys 1-årskalas imorgon. Från nästa vecka kan jag nog ta det lite lugnare.

Veckans frågor är lite mindre knepiga än vad de kanske varit på ett par veckor. Jag kände att det kunde vara skönt att inte behöva reflektera så mycket. Vi alla kan nog känna igen oss i någon eller några av frågorna.

De som länkade sina inlägg förra veckan var Anki, Hanna, Paula, BP, Madeleine, Monika, Pärla, Eva, Saija, Annette.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad hade du för ursäkt sist du hoppade över ett socialt sammanhang?
 2. Vad var din ursäkt senaste gången du kom sent till någonting?
 3. Vad är något du önskar du kunde bli ursäktad från just nu?
 4. Vilken ursäkt har någon gett dig på sistone?
 5. Vilken är den sämsta ursäkten du använt dig av i någon situation?

Vad hade du för ursäkt sist du hoppade över ett socialt sammanhang?
Det var för några veckor sen innan jag skulle börja jobba och jag blev bjuden på avtackningsmiddag för min vikarie. Det körde helt enkelt ihop sig som det kan göra ibland.

Vad var din ursäkt senaste gången du kom sent till någonting?
Jag kommer i princip aldrig sent, jag tycker inte alls om det. Jag är en sån där person som alltid måste vara tidig. En riktig tidspessimist. Skulle jag ändå vara sen någon gång är det alltid med en riktig ursäkt som att pendeln strulade eller något hänt.

Vad är något du önskar du kunde bli ursäktad från just nu?
Min hjärna. Jag skulle vilja koppla bort den ett tag och inte behöva tänka på något. Det får bli en lugn söndag efter fix och kalasande.

Vilken ursäkt har någon gett dig på sistone?
Det har verkligen inte varit några särskilda ursäkter på ett bra tag. Senaste skulle i så fall vara någon kollega som ursäktat sig om de stör i något. Och på Coop för att någon stått i vägen för mig.

Vilken är den sämsta ursäkten du använt dig av i någon situation?
Finns nog många jag dragit till med, men en är att jag istället för att gå på AW behövde tvätta. Tvätta kan man ju göra närsomhelst egentligen men hos oss finns det typ aldrig lediga tider så jag prioriterade rena kläder istället för vad nu planen var för något.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
Har inte gjort mycket annat än att jobba den här veckan. Här är vyn från ett mötesrum. Inte illa.

Nu väntar jobbet. Idag kommer jag checka ut tidigare för att få klart allt kalasfix. Tårtor ska spacklas, snacks ska köpas. Tänk att vi har en son som blir ett år imorgon. Det är inte klokt. Hoppas du får en fin fredag! Vad pysslar du med i helgen?

You may also like

30 kommentarer

 1. Kul ämne! Tycker man ofta ursäktar sig kanske men det är ju så lätt hänt. Förstår att de kör ihop sig ibland. Ska svara sen ❤️

 2. Jag är som du, jag kommer sällan sent. Jag vill alltid komma allt för tidigt. Hellre 30 min för tidig än 5 min sen. Haha. Jag tycker de som kommer lite när de själva vill är lite respektlösa =/

 3. Jag är lite tidsoptemist. Vissa saker vill jag gärna vara gärna vara ett tag innan. När de gäller jobbet så kan jag ibland komma precis när jag börjar. Beror helt vad det gäller.

 4. Vad hade du för ursäkt sist du hoppade över ett socialt sammanhang? trötthet
  Vad var din ursäkt senaste gången du kom sent till någonting? Byte av bajsblöja (lögn)
  Vad är något du önskar du kunde bli ursäktad från just nu? mitt humör pga stress
  Vilken ursäkt har någon gett dig på sistone? ursäkt som i förlåtelse över ett bråk
  Vilken är den sämsta ursäkten du använt dig av i någon situation? hmmm, att kaninen åt upp min stickning i hemslöjden i lågstadiet

 5. Jag känner igen det där med att dagarna går i ett för att det är så mycket på jobbet.
  Jag minns inte vad jag hade för ursäkt när jag hoppade över ett socialt sammanhang senast.
  En ursäkt jag ofta använt för att avlägsna mig från sociala sammanhang är att jag måste hem – även om jag inte alls måste😆

 6. Så roliga frågor som du har kommit på om ursäkter. Det med att tvätta har jag också gett som ursäkt ett par gånger. Den går alltid hem

 7. Jag är också så att jag hellre kommer typ en timme för tidigt än att vara sen! Haha får sån ångest om jag blir sen till något. Vilka roliga frågor, ska nog absolut också svara på dom i ett inlägg! Hoppas du får en trevlig helg.

 8. Jag kommar allrid för tidigt som du 😂 roliga frågor och det är verkligen mycke som jag kan könna igen mig i! 😊

 9. Åh vad jag önskar att jag var en tidspesimist! Har generellt svårt att uppfatta hur lång tid saker tar & är en riktig tidsoptimist tyvärr, tror dock en del av de har som orsak i min ADHD.

 10. Vilka roliga svar att läsa! Jag har svarat på frågorna men tidsinställt inlägget till ikväll istället. Den här helgen ska jag göra något så roligt som att jobba hela helgen. Men först bio med barnen. :-)

 11. Tex om man har en tid hos sin doktor så tycker jag det är jättesvårt. Jag är ju där vid 12 om jag ska vara där vid 12 MEN man kommer ju aldrig in vid 12 ändå.

  Roligt med frågor & svar

 12. Brukar inte ha massa ursäkter, men de kan hända om jag är sen till skolan eller jobbet typ. Annars så säger jag vad som är i mina tankar, sen kan de va både bra och dåligt. haha!

 13. Jag skulle också vilja kunna koppla bort min hjärna. Vad skönt det skulle vara att bara slippa tänka ibland :)

 14. Jag är som dig, vill vara tidig då jag avskyr den typen av stress som uppstår när man börjar känna sig sen. Likt min pappa och mina bröder. Morsan och syrran är helt tvärtom och det kan driva mig till vansinne, haha.

 15. Jag skulle varit på event igår men tiden räcker inte till, fick inbjudan för 2-3 veckor sedna och svarade inte alls, inte en ursäkt isig men ändå 🙈 lite dåligt samvete har jag. Era utmaningar är riktigt kul att läsa om, borde verkligen hängt på men få bli nästa gång

 16. Det är en stor dag för er i morgon då lilla sonen fyller 1 år. Jag är sämst på ursäkter mkt för att jag inte kan ljuga för det syns direkt på miog och jag blir som en tomat i fejset

 17. Vilka roliga frågor och även kul att läsa svaren på dem. Jag är en blandning av optimist och tidspessimist. Men jag kommer gärna i tid om det är ett viktigt möte men ibland kör optimisten över :)

 18. Jag är också i princip aldrig sen, istället är jag alltid för tidig vilket inte heller är så kul ibland haha 😅

 19. Hoppas du kan få en lugna vecka nästa med mer sömn , det e så viktigt för o kunna orka o hinna med allt 💕

 20. Jag är samma när det gäller tid, hatar att vara sen, till och med 1 min sen kan få mig att bli stressad! Bättre att vara i tid och hellre kunna sitta ner o andas ut haha!

  Igår var jag på buskis och musik grej med min farmor, nu blir det bara att ta det lugnt :) Ha en underbar lördag! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.