Fem en fredag v. 22: Jeopardy! 2

Veckans frågor är på temat Jeopardy igen. Förra gången blev det rätt uppskattat och nu är det alltså dags för en ny runda. Det var några som aldrig hade sett Jeopardy tidigare, men klarade det galant ändå såklart. Jag säger alltså svaren och ni ställer frågorna. Fritt tolkat. :)

Deltagare förra veckan som länkade: Karoleen, Madeleine, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Mrs Calloway, Hannele, BP, Lillian, Paula, Gerd, Kina, Saija, Musikanta, Ingrid, Bokdamen, Susanne, Jessie, Hanna, Susie, Mia.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Det är sommarens smultronställe.
 2. Två saker som alltid finns i kylskåpet.
 3. Det jag ser precis utanför dörren.
 4. En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på.
 5. Något jag drömmer om just nu.

Det är sommarens smultronställe.
Vad är balkongen? Som nämnt i tidigare inlägg. Kan hoppas på att det blir något till för att komma bort från lägenheten lite.

Två saker som alltid finns i kylskåpet.
Vad är ketchup och öppnad(e) burk(ar) med tacosås?

Det jag ser precis utanför dörren.
Vad är grannens dörr?

En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på.
Vad är golf? Det kan jag sätta mycket på att jag aldrig kommer testa. En annan sport är amerikansk fotboll som jag nog aldrig kommer fatta reglerna till.

Något jag drömmer om just nu.
Vad är en sandstrand och varm sol? Har tittat på gamla semesterbilder som får mig vilja åka utomlands.


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Idag har Harrys förskola stängt och vi ska hänga med min mamma. Inte helt fel, var ett tag sen nu vi sågs. Hoppas du får en riktigt bra fredag!

You may also like

14 kommentarer

 1. Ketchup och tacosås, ojoj, det lät lite magert! Sandstrand har jag bara några hundra meter hemifrån, inte blir det badat oftare för det! Ha en skön helg!

 2. ketchup och tacosås finns aldrig i mitt kylskåp. jag spelar inte golf, men jag tror att det är härligt och att man kan bli ganska biten. men dyrt är det ju

 3. En stor balkong som ni och vi har är guld värd. Den är en oas, speciellt när Harry och Clara har lagt sig och du och Magnus kan sitta och mysa där på kvällen, förutsatt att temperaturen tillåter det alltså. Minns du sommaren 2018? En ren dröm.

  Håller helt med dig om amerikansk fotboll. Förstår heller inte reglerna, men kan uppskatta spelarnas ”dynamiska” zick-zack manöver mot den där mållinjen eller vad den heter.

 4. Golf är verkligen en egendomlig sport. Men förstås, mini-golf gillade man ju som barn, minns det som lite kul ändå.

 5. Kul frågor denna vecka. Jag är som vanligt med men är som vanligt ute i fel tid haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.