Fem en fredag v. 23: Solsken

Sol, sol, sol. Så härligt, eller hur? Kan inte undvika några solgranna frågor den här veckan. Jag är särskilt glad över solen då mina fönster äntligen är putsade – äntligen går det att se ut genom dem, hehe.

Ingen har kanske märkt av det, men den här veckan har bjudit på lite teknikstrul där min server till och från legat nere. Typiskt när jag haft ett par utkast att publicera. Får bli nu i helgen i stället.

Deltagare förra veckan som länkade: Pärla, Karoleen, Madeleine, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Mrs Calloway, Hannele, BP, Lillian, Paula, Gerd, Kina, Musikanta, Ingrid, Bokdamen, Jessie, Susie, Tant Augusta, Annie, Helen, Emilie, Åsa, Inger.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilket är ditt första tecken på sommar?
 2. Vad har gjort dig glad idag?
 3. Vilken är den ljusaste platsen i ditt hem?
 4. När senast kom sol efter regn?
 5. Vad gör du helst en solig dag?

Vilket är ditt första tecken på sommar?
Varma vindar när man går utanför dörren. Att det inte längre bara är solen som värmer.

Vad har gjort dig glad idag?
Mina putsade fönster.

Vilken är den ljusaste platsen i ditt hem?
Där mina barn är. Ett mindre klyschigt svar: Just nu ena halvan av vardagsrummet när kvällssolen smyger sig på. Då blir det riktigt ljust.

När senast kom sol efter regn?
Det var ett tag sen nu inser jag som jag hade ett metaforiskt regn i livet. Peppar, peppar. Egentligen tar jag mig igenom ett duggregn just nu med en Harry som bara låter Magnus lägga honom på kvällarna. Jag ser det som en fas och ser förhoppningsvis den där solen snart.

Vad gör du helst en solig dag?
Om jag är ensam: tar en promenad, eller ligger någonstans i solen för att få känna värmen. Det var däremot längesen. Med familjen: gör en utflykt någonstans.


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Hoppas du får en riktigt bra helg! Imorgon är det dessutom nationaldagen. Gör du något särskilt då? Inte vi, och har nog aldrig gjort egentligen.

You may also like

18 kommentarer

 1. ”ett litet duggregn” låter ju gulligt men som du säger är det en fas, lite svartsjuka kanske för att du ägnar mycket tid åt bebis, men det är inte lätt att veta. Själv har jag aldrig varit duktig på att förstå små människor. Trevlig nationaldag, hoppas ni kan göra en solig utflykt!

  1. Jag håller ut och hoppas det går över snart. Under tiden får Harry och Magnus istället lite mer tid tillsammans. :)

 2. Hade också en sån period med min son och har det periodvis fortfarande. När man väl är mitt uppe i det känns det som att det alltid kommer vara så men än så länge har det alltid vänt :) trevlig helg!

 3. Skynda dig att njuta av de putsade fönstren, för har man gjort den insatsen – så regnar det strax … Tycker du hittar på fyndiga frågor, roligt! Extra poäng för att du undviker såna som kan besvaras med ja eller nej.

  1. Har flera gånger varit på väg att putsa fönstren när väderprognosen visat regn. Trots risk för regn imorgon kände jag ändå att nä, nu fick det räcka med att vänta. :)
   Tack! Är lite allergisk för ja/nej-frågor vad gäller utmaningar, det blir ju inte jätteroligt att läsa då. :)

 4. Håller med Paula vad gäller Harrys ”fas”. Det går nog över.
  Du verkar också ha en balkong mot norr och därmed kvällssol. Å hittills har det ju varit riktigt kyligt på kvällarna, så solen värmde nog upp balkongen. Hoppas jag i alla fall.
  Å med lite tur kan du kanske ”hyra ut” barnen till dina föräldrar någon eftermiddag så att du kan gå och lägga dig i solen och njuta ostörd.

  1. Jag hoppas det. :)
   Vår balkong är åt söder men vi har tyvärr en husbyggnad framför som blockar det flesta av soltimmarna. Lite surt men jag är glad för det lilla. Och så kan det ju bli riktigt varmt även om det inte är sol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.