Fem en fredag v.3: Foto

Jag har haft en rätt så händelselös vecka, även om mycket har hänt, om du förstår hur jag menar. Fredagens fem frågor är därför mest av nyfikenhet och är inte direkt inspirerade av något.

De med bloggar som hängde på förra veckan och lämnade en kommentar var: Madeleine, Birgit, Monika, Annette, Emilie, BP, Paula, Eva. Nu till frågorna:

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Vad/vem har du flest bilder på i din mobil?
 2. När framkallade du sist bilder från en filmrulle?
 3. Vad fotar du helst?
 4. Vad gör du med alla bilder du tar?
 5. Vad tog du senast bild på? Visa gärna!

Vad/vem har du flest bilder på i din mobil?
Haha, det är definitivt ett par-tre tusen på Harry. Det påminner mig om att jag måste säkerhetskopiera telefonen.

När framkallade du sist bilder från en filmrulle?
Det var jättelängesen, jag minns inte ens. Jag köpte nog min första digitalkamera någon gång i övre tonåren, så innan det måste det ha varit.

Vad fotar du helst?
Natur och landskap. Jag älskar att hitta nya vackra platser att fota.

Vad gör du med alla bilder du tar?
De ligger i princip bara på hårddisken och samlar digitalt damm, tyvärr. Jag skulle gärna göra fotoalbum eller fotoböcker men har inte riktigt tagit mig tiden. Det finns även en önskan om att framkalla och få upp vissa bilder på våra väggar. Det får bli ett senare projekt.

Vad tog du senast bild på? Visa gärna!

Två busfrön i sängen efter en promenad och vila.

Hoppas du får en fin fredag! Magnus behövde överraskande nog inte åka till jobbet mitt i natten så det blev sovmorgon innan han åkte iväg till kontoret nyss för att få undan lite saker. Han behöver ju runda av innan ledigheten börjar för honom. Förhoppningsvis blir han klar tidigt så helgen kan börja.

Vad gör du i helgen?

You may also like

49 kommentarer

 1. ÅH! Filmrullar påminner mig om när jag och mormor åkte iväg till fotoaffären och framkallade rullar från hennes kamera när jag var yngre. Det var alltid något speciellt med det. När jag åkte på mitt första, och enda, kollo när jag var sju år hade jag två engångskameror med mig och det var så kul att framkalla bilderna när jag kom hem igen!

 2. Jag känner igen det där med att ha flera tusen bilder på telefonen, haha… Vi har faktiskt börjat göra fotoböcker nu efter många år av att bara samla bilder på hårddiskar och i lådor. Jag tycker att Fuji har ett enkelt program som är smidigt att använda :)

 3. Filmrullar var länge sen jag höll på med. Säkert 20 år sen eller nått sånt. Var alltid lika kul att få hem korten för o se hur många lyckade kort man fått.

 4. Vad roligt! Jag var tvungen att ta en titt i mobilen och tydligen så har jag övervägande mest bilder på katten haha, även om jag nog hellre fotar naturbilder. Senaste rullen jag framkallade var nog från klassresan till Turkiet i 9an..så…18 år sedan haha. Hittade dock en oframkallad rulle alldeles nyligen (kanske från samma klassresa?) som jag funderar över om den fortfarande går att framkalla? :P

 5. i min mobil så har jag typ 98 % bilder på barnen. Och det sjuka är att jag har ungefär 500 nästan likadana bilder för jag tar alltid hur många som helst vid ett och samma tillfälle haha!

 6. Oj, vem/vad har jag mest bilder på… svår fråga! Barnen & hunden, men också mkt recept – fast är eg mest print screens..
  Framkallade mycket foton förr. Det var alltid lika spännande och kunde bli en grym besvikelse när man insåg att bilderna inte var som man hade trott.. Och vissa bilder hade man glömt att man tog, ha ha!
  Fotar helst saker runt mig, barnen, hunden, miljöerna, fina saker, mat… Skulle dock vilja få en fotokurs och ta mig tiden att lära mig ta fina bilder.
  Förr framkallade jag som sagt mycket så det finns gamla fotoalbum. Sedan körde jag lite scrapbooking när dottern var bebis så hon har jättefina minnesalbum. Sonen har bloggen.. :-)
  Har också under 10 år gjort en fotobok varje december, med bilder på året som gått, men de senaste två åren har det tyvärr inte blivit så, Dags att ta tag i det igen.
  Min senaste bild var på makens hårmojs när jag skulle till affären och köpa nytt – så att det blev rätt! Ha ha!
  Trevlig helg!

 7. Detta ska ja hoppa på, riktigt kul att ta reda på mer om ens fotograferande. Jag kan garantera att jag är selfikungen, mest bilder på mig själv tror ja, det återstår att se. I helgen blir det en del kalas och sådant skojjsigt.

 8. Har precis börjat använda mobilen mer till att ta kort, med den telefonen som anlände i mitt liv i Augusti (iPhone 7plus) så kan ju till och med jag få till en del fina kort. Jag hinner nog inte svara på frågorna i ett inlägg idag, ska snart starta upp för lite återhämtning med hjälp av datorn och sen misstänker jag att dagen kommer att rinna iväg väldans fort.

 9. Jag har fler bilder på mitt ex än min pojkvän, hahah. Men det är ju för att han gått bort och vill spara alla bilder jag har på honom på alla ställen jag kan. Jag framkallade faktiskt alla de fotona för något år sedan :)

 10. Här kommer mina svar:
  http://kraka.moah.se/2019/01/18/fem-en-fredag-v-3-foto/

  Hopas du får en fin fredag!

  Mina helgplaner är väl lite luddiga. Men jag ska laga lite god mat till kvällen. Ta ett glas vin.
  Funderar på att gå och se utställningen om/av Kim Wall. Det är bilder och berättelser som visas på Galleri Kontrast på Hornsgatan.
  Så måste jag förstås plugga och fortsätta med det städprojekt jag äntligen kommit igång med. Jag är ledig resten av månaden, om man bortser fån plugget och ett intropass på den avdelning på St Göran där jag ska jobba i februari. Jag ska också göra en del pass i Västervik, men det är lite längre fram.

 11. Jag har också massa bilder på telefonen men är tyvärr dålig på att lägga över dom :/ Måste också göra det :) Vad skönt för honom att han fick sovmorron :)

 12. Men åh så rolig idé! Jag är också fruktansvärt dålig på att göra något av bilderna jag fotograferar för privat bruk, blir ju lätt att de bara hamnar på en hårddisk någonstans. Dock så mysigt att kunna sitta och gå igenom gamla bilder senare :)

 13. Rekommenderar starkt att säkerhetskopiera och dessutom föra över på nån disk! Jag skulle ge bort en gammal iPhone till min pappa och ”rensade” den på 8000 bilder som tyvärr visade sig ligga inte bara i telefonen utan även i iCloud 😭

  1. Oja det gör jag redan! Vill dessutom köpa ytterligare en hårddisk för att ha allt på två ställen, haha. Jag är bara dålig på att säkerhetskopiera, borde göra det oftare än vad jag gör. :)

   1. Det är väldigt kul att fotografera. Förr framkallade jag alltid, men har varit dålig på det. Får nog ta tag i det.

 14. mmm många bilder blir det. när slutade vi med filmrullar, har fotat hela mitt liv. slutade väl när digitalkameran kom. fotar helst natur och fina saker, som ju kan vara vad som helst. flest bilder har jag nog på dottern. senast fotade jag en selfie med ernst på formex

 15. Din 5 en fredag är så roliga :) jag försöker komma på när jag sist framkallade en filmrulle. Kan inte minnas, så de måste vara när jag var liten 🙈

 16. Haha…vem har jag mest bilder på och nu skäms jag nästan för det är nog selfies på mig själv till insta och bloggandet 😂😂 pinsamt att jag inte kunde svara barnen 😉
  Lite kul frågor ändå ❤

 17. Vilket kul tema! Filmrulle var på tok för längesen man använde sig av! Så kul :D Såklart att Harry tar upp den största delen :D Så söt!
  Jag fotar nog helst natur eller abstrakta saker :)

 18. Shit vilket roligt initiativ till inlägg. Älskar sånna här inlägg med frågor som visar mig mer om personen bakom bloggen. Jag önskar jag kunde ta mig tid att lägga upp dessa typer av inlägg med. Kanske får försöka bättra mig. Kul!

  Ha en fin fredag!

 19. Men åh så mysig bild :) Har samma här, huuur många bilder som helst på ungarna och jag måste verkligen gå igenom och säkerhetskopiera snart! känns som man aldrig får tid över till det :P

 20. Dessa fredagsfrågorna har jag sett på så många bloggar och dem är så himla mysiga!!

 21. Dessa fem en fredag är så bra, jag fotar mest på mina barn och har allra mest foton på dom :)

 22. Självklart att det blir många foton på de små :) ibland kanske oavsett ålder (har ju vuxna barn som gärna får hamna i bild så ofta det går)!

 23. Där satte du en kniv i mitt hjärta. Du vet foto-minnes hjärtat. Alla foton som är överallt men man inte vet var och hur många. Bättre var det förr när man framkallade så hade man dom. Nu är det rörigt. KRAM

 24. läste nån stans att man ska fota sig själv med baren ( vilket många själva gör) men att foton med baren är en gåva för barnen senare i deras liv..
  och starta en mail i deras namn och kontinueligt skicka dem bilder. och ge sedan inloggen i 18 års present:)
  eller 25 års present:)
  trevlig helg

 25. Sååå roliga frågor, älskar dem!!! Ja, bäst att säkerhetskopiera, man vet aldrig när olyckan är framme. Själv har jag nog aldrig framkallat en rulle, är way to young. Var dock med mamma nån gång för att göra det kommer jag ihåg, i början av 00 talet. Dessutom kommer jag så klart ihåg engångskamerorna, hahah. Kram<3

 26. Haha jag har aldrig framkallat bilder från en kamera. Jag gillar också att ta bilder på naturen och landskap. Vi har ju så mycket fint i Sverige :)

 27. Det är rätt annorlunda nu med alla digitala bilder. Det är som sällan att man tar sig tid och tittar på dem. Inte samma sak att titta på datorn som i album.
  Jag svarar på frågorna under morgondagen.

 28. Om jag hade barn så skulle jag nog också dokumentera hans utveckling och glädja mig åt hans uppväxt. Helt logiskt och naturligt!
  Men precis som hos dig så samlar mina nästan 50 000 bilder jag tagit sedan 2006 bara digitalt damm (gillar det uttrycket, ska anamma det genast;-) )

  Fantastiskt att se hur framgångsrik din utmaning blivit och hur många kommentarer du får. Otroligt bra jobbat på kort tid! Grattis!!!

  PS. Är med igen såklart:-) Undrar hur du kommer hinna med att blogga, lägga upp din utmaning och svara på kommentarerna när du börjar jobba igen… Men jag hoppas innerligt att du fortsätter med utmaningen. Sådana teman håller Blogglandia vid liv;-) DS.

  1. Det undrar jag med. Tänker att det är tur att jag gjorde det till en fredagsutmaning så jag kan hälsa på oss alla under helgen. :D

 29. Jag fotar mer än gärna. Oftast på barnen. :p Men jag framkallar i princip nästan alla kort med. Ligger några tusen kort i en låda och ska bli fina fotoalbum tänkte jag. :)

 30. Tycker dessa listor är så roliga o filmrulle var länge sen, undrar om barn idag vet vad det är? Dock mysigt o bläddra i album.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.