En dag på isen

Välkommen till en ny vecka! Det är måndag igen, och näst sista veckan som ensam föräldraledig. Det börjar kännas att det inte är långt kvar nu – det blev extra många och långa mysstunder med Harry förra veckan.

Hur har din helg sett ut? Vi hade en riktigt härlig slappardag i lördags – jag var aldrig ens utanför dörren och vi köpte indiskt till middag istället för att laga något. Vi hade ambitionen att ge oss iväg och åka skridskor men vi sparade det till igår istället, och tur var väl det för vilken dag! Strålande sol, minusgrader och en bra is på sjön.

Jag hade såklart inte skridskor, för jag hade bara brutit något då. Just skridskor har jag nog inte åkt sen skoltiden och känns inte som att det sitter i en, som cykling, så bäst att undvika en olycka. Magnus tog den biten medan jag tog en promenad runt och på isen med Harry och svärmor som gjorde oss sällskap.

Det var premiär på isen för Harry. Tänk om ett år när han kan halka runt här.

Det var så skönt att få vara ute och känna vintern i luften. När det till slut började bita rejält i tårna gav vi oss in i värmen för lunch.

Som sagt, en ny vecka och dessutom mycket som händer. På torsdag fyller min mamma 60 år så det kommer vara en hel del fix inför det kalas vi ska ha på lördag för henne. Hurra! Hur börjar din dag idag?

You may also like

34 kommentarer

 1. Min dag började med att väcka barnen. Få iväg dom till skolan. Nu jobbar jag lite vid datorn och läser bloggar samtidigt :-) Ha en fin dag!

 2. Det ser verkligen härligt ut och det har ju också varit väldigt fint väder, om än kallt. Igår satt jag i en bil hela dagen, men det är ändå trevligare med bilturer när solen skiner.

 3. Ser verkligen så himla härligt ut, önskar jag kunde njuta av sådant där men jag tål verkligen inte kylan.
  Vi har tagit det lugnt i helgen, bytt bil och fikat med vänner.

 4. Så mysigt ni verkar ha haft de 😀
  Jag älskar att åka skridskor men de va nog 15 års sedan jag gjorde de hahaha

  De e så gulligt när barn åker runt på isen. Så tjock isen måste vara, här är de aldrig mer än 2 minus så här blir de ingen is alls på sjöarna

 5. jag kan inte åka skridskor är nog värre än barnen faktiskt, minns att jag tyckte att det gjorde så ont, förmodligen fel skridskor. Skönt med en dag ute sådär i alla fall och gott med indiskt.

 6. Vilka härliga bilder, så vackert!
  Jag inledde dagen med att låta barnen vara hemma med mig idag, istället för att gå till förskolan. Första två timmarna var guld men sen blev det… en sån dag där man känner att det kanske inte var det mest genomtänkta beslutet man har tagit. Två viljestarka barn (vilket i en del fall är toppen) som har gjort allt de kan för att reta varandra. Nåja, lillkillen får vila lite så vi kan luncha och försöka ta oss ut sen istället, det brukar vara ett lyckat recept för att minska antalet sammandrabbningar.

 7. Vilken härlig dag :-) Ser helt fantastiskt ut, och visst är det ok att bara slappa hemma med hämtmat ibland också. Vi behöver det.

 8. Så härligt med en slappardag i lördags. Så gott det lät med indiskmat, har aldrig vågat testa så jag får nog göra de. Så härligt att ni tog en dag på isen, jag kan inte heller åka skriskor 🙈

  1. Det är ju kul bara man kan hålla balansen, haha. Ska bara skaffa mig ett par nya skridskor så kan jag öva sen. :D

 9. Så skönt med en sån där slappardag :) Vad roligt att åka skridskor :) Jag har inte heller åkt på jättelänge :P

 10. Men ååh vilken härlig helg! Perfekt väder för skridskor :D Det var längesen jag åkte skridskor också, förut gjorde jag det varje år men nu var det ett tag sen tyvärr..
  Min dag började bra med yoga :)

 11. Men hur mysigt ser inte det där ut! Nästa år kan nog Harry vara med och stå på skrillorna :) de älskar dessutom att äta på isbitar när de är i den åldern då de tror att det är isglass

 12. Så härligt med en dag på isen! Jag vågar mig inte heller på ett par skridskor 🙈 haha!

  Idag har jag haft skola och kvällen kommer bjuda på hemmamys 💕

 13. Så mysigt det ser ut. Det var underbart väder igår.
  Tror du hade klarat att åka skridskor, man tror inte det först, men väl ute så minns man det, man åker bara inte lika bra som förr 😂

  1. Vi är hemma två veckor samtidigt så det inte blir så abrupt för någon av oss. Skönt att få lite familjetid också. :) Det blir förskola i augusti så Magnus kommer vara hemma sommaren ut som det ser ut nu och så får jag skola in. :D

 14. Åh vilken underbar helg. Det är så länge sedan som jag åkte skridskor. Kommer inte ens ihåg när jag gjorde det senast faktiskt. Perfekt dag ni valde med vädret. Så underbart att vara ute och åka skridskor! :-)

 15. Vad mysigt att åka skridskor så där!
  Vi har mest varit inne i helgen, men det har varit kallt. -32, då är det som tillåtet att bara vara inne :-)
  Måndag = jobb och full fart hela dagen.
  Snart ska jag se idrottsgalan och inte flytta mig från soffan!

  1. Oj, -32! Det slår våra -10 imorse med råge. Ja jag förstår att man gärna håller sig inne då!
   Låter ju hur skönt som helst att bara hänga i soffan. :)

 16. Så mysigt! Jag är inte så duktig på att åka skridskor men sonen vill gärna åka skridskor:)

 17. Ja du vår helg, vi har i alla fall inte varit några SOFFpotatisar haha =) Förlåt men jag är trött och tramsig.Härligt med is, det har vi inte här inte. GRATTIS till mamsen, hälsa från Fnulan!

 18. Vilken härlig dag prisen ni fick😍 jag har också en sjö o ka på o viska nog göra det i helgen! Hoppas pålika bra väder som ni hade😍

 19. Vad mysigt! Även fast jag hade gjort som du och hoppat över skridskoåkningen så är det ändå mysigt att vara där. Jag har inte heller åkt skridskor sedan skoltiden och skulle nog mest ligga på isen och sedan klaga på ont i fötterna, hehe.

 20. Men shit vad mysigt, fick värsta flashbacken till när man hade friluftsdag med skolan och åkte skridskor på en frusen sjö som ni gjort idag. Brukade alltid smyga iväg och dricka varm choklad istället för att åka, men men ;)

 21. Härligt att bara ta det lugnt på lördagen och samla ny energi och sen avsluta helgen ute i sådant vacker dag. Ser verkligen så mysigt ut :)

 22. Så härligt att gå på isen. På våra sjöar här borta i Uttran går och åker många både skridskor och skidor på sjöarna. Men jag tycker det är lite läskig.. Tänk om tanken slår mig alltid lika mkt som när man går mellan Kungsholmen och Söder vilket vi gjort många många gånger. R och barnen glada men jag livrädd….

 23. Så otroligt trevligt och mysigt det såg ut på skridskoturen. Det måste ha varit riktigt härligt! :D Jag älskar snö, vinter och allt som hör det till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.