Tekniska museet

I dag spenderade vi förmiddagen på Tekniska museet här i Stockholm. Det var evigheter sen (skolåldern) jag sist var där, och jag kom inte ihåg något alls förutom den stora ångmaskinen som står mitt i ett rum.

Harry uppskattade lekhörnorna och jag gillade att se hur arbetet i våra gruvor har utvecklats genom tiderna.

Det enda jag fotade däremot var robotutställningen. Jag hittade en Harry, och den mänskliga Harry vet nu vilket instrument han kommer spela i framtiden. :)

Efter lunch hade nog alla Stockholms barn och deras föräldrar hittat till museet i skydd från regnmolnen, så vi gav oss iväg efter att Harry fått sova middag ute. Vi får åka tillbaka om något år eller så när Harry kan tycka det är lite roligare.

Vi styrde bilen till min mor där Harry och jag fortfarande hänger och sover i natt medan Magnus spelar tv-spel på annat håll. Vi har myskväll och tittar på Sommarkrysset. Det var länge sen jag tittade på ”riktig” tv då vi inte har några kanaler hemma, lite konstigt är det att titta på något annat än en tv-serie.

Och i morgon är det plötsligt söndag igen. Det blir troligtvis en mycket lugn dag. Sen får jag egentid på kvällen, Magnus och Harry ska sova över hos svärmor. Jag har inte haft en kväll helt ensam hemma sen innan Harry kom. Som det ska bli skönt, om än lite konstigt såklart. Det svåraste blir att bestämma vad jag ska passa på att titta på. Seriemaraton eller skräckfilm… :)

You may also like

3 kommentarer

  1. Tekniska museet har jag inte besökt på decennier måste jag medge. Men mitt gamla jobb ”donerade” några ”godbitar” till museet för sisådär 7 år sedan.
    Roligt med en robot som är namne med den riktiga Harry, men de liknar inte varandra;-)
    Sååååå skönt med lite egentid imorgon. Njut och gör precis det du vill, troligen ingenting. För jag kan tänka mig att bara lugnet och kunna koppla av ensam måste vara ett himmelrike som småbarnsförälder.

    Åsså roligt – eller konstigt är kanske mera rätt – att läsa att ni som är så unga också verkar bara ha basutbudet med tv-kanaler. ALLA verkar ju ha Netflix eller liknande. Vi har sett inget behöv av det heller… än;-) Själv tittar jag ytterst sällan på tv om det inte gäller fotboll såklart;-)

  2. Normalt sett brukar jag ha dåligt med ork för museum, efter max. en timme brukar jag tröttna. Därför föredrar jag små museum, eller också utställningar utomhus – då finns det ju annat att titta på också!
    KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.