Fem en fredag v. 40: Ordspråk

Det är jämt fredag, känns det som. Jag skriver dock det här redan på onsdag, så det är inte så konstigt att det känns som det nyss var helg. Att det här är förskrivet beror på att jag befinner mig på konferens med jobbet för att direkt efter åka över till London. Just idag onsdag hoppas jag på att min röst håller för dessa dagar jag har framför mig. (Tack för alla krya!)

Apropå tala blir det en del ordspråk idag. Jag såg att det inte var helt lätt för alla förra veckan, så hoppas det går lite lättare den här gången. :)

Deltagare förra veckan: Kina, Susie, Madeleine, Paula, BP, Boklysten, Monika, Anette, Klimakteriehäxan, Susie, Musikanta, Mrs Calloway.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När ropade du senast hej innan du kommit över bäcken?
 2. Hur hade din morgonstund guld i mund idag?
 3. Vilka tre goda ting har du varit med om i veckan?
 4. När senast fick du vänta på något gott?
 5. När fann du senast något du sökte?

När ropade du senast hej innan du kommit över bäcken?
Vi har gått på ett par lägenhetsvisningar under de senaste veckorna, och jag flyttar såklart alltid in i tanken innan något ens blivit av. Och än har inget hänt.

Hur hade din morgonstund guld i mund idag?
Hela familjen åt frukost tillsammans på morgonen. Det händer sällan under veckorna.

Vilka tre goda ting har du varit med om i veckan?
Beröm i ett projekt jag varit delaktig i, lugna kvällar med film, och middag hemma hos mamma.

När senast fick du vänta på något gott?
När jag var hemma sjuk i veckan köpte jag hem en varsin kanelbulle till Magnus och mig. Den fick jag vänta på hela dagen tills Harry somnat… :)

När fann du senast något du sökte?
Varje morgon får jag leta efter Harrys vattenmugg som alltid lyckas försvinna över natten. Hur är det möjligt? undrar jag alltid. Till slut dök den upp även i morse.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Inget facit behövs väl över vilka ordspråk det var? :) Vi hörs snart igen med förhoppningsvis en rapport från en rolig helg.

You may also like

8 kommentarer

 1. Stor eloge till dig som alltid levererar helt fantastiska frågor! Det förvånade mig förra vecka att många hade problem med spörsmålen. Men kanske var jag ovanligt läsintresserad och fick med mig kärleken till böcker redan i tidig ¨ålder till skillnad från många andra. Nu får jag suga på de här frågorna några timmar o önskar dig en underbar resa till London. Och så spännande att ni funderar på flytt, till större ytor eller till nytt område?

 2. Håller helt med Paula! Du är verkligen kreativ med dina frågor, och veckans frågor var faktiskt lättare än förra veckans.
  Å du, kanelbullens dag var faktiskt idag, så du fuskade. Men du är ursäktad, för just nu sitter du säkert på en pub/restaurang i London och njuter av nåt helt annat än bullar;-)

 3. Själklart är jag med igen, vill inte missa dina ”fem en fredag” även om jag är lite sen *ler*. Håller med övriga – du är påhittig o kreativ o det är alltid lika kul att se vad för ämne o frågor du kommer med varje fredag.

  Måste man inte ”flytta in” lite i lägenheter/hus man tittar på, ja redan när man ser bilder o går på visning? Jag gör så, för att verkligen känna av om detta är ”mitt hem”… kan jag inte ”flytta in” i tanken så är det inte ”rätt” …. Skoj är det ialla fall att göra det – om det nu inte är så att man till slut blir frustrerad av att nästa steg inte kommer, men det är något man verkligen vill,

  Ha en fin lördag

 4. Hoppas ni har det riktigt mysigt i London. Jag ser fram mot min nästa resa dit så kom gärna med tips om saker att se och göra.
  Igår när jag skrev Fem em fredag glömde jag att lägga upp en länk, men de har jag gjort nu. Ibland är jag mer än lovligt disträ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.