Fem en fredag v. 7: Problemlösning

Åh hej så var det fredag. Jag har helt försvunnit in i veckan och jobb som på riktigt kommit igång. I onsdags trodde jag det var tisdag så jag har känt mig lite efter och som om jag förlorat någon dag.

De som länkade förra veckan var: Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Hanna, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Anki, Debutsky, Saija, Ingrid, Evelina, Anna, Efwa, Gerd

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen?
 2. Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans?
 3. Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon?
 4. Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten? 
 5. Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut?

Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen?
Att ”inte ha något i kylen” betyder här hemma oftast att det blir någon pasta med köttbullar :)

Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans?
Jag har svårt för att gå ute med blött hår så jag skulle ta några sena minuter till för att föna håret, i alla fall halvt och sen sätta upp det i tofs.

Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon?
Förhoppningsvis kan jag få kontakt via datorn. Det hade varit värre för säg 15 år sen och sociala medier inte fanns i samma utsträckning.

Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten? 
Går runt, runt i gångarna tills jag hittar det jag söker. Skulle jag ändå inte hitta det skulle jag efter om och men leta efter någon att fråga.

Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut?
Inte utan att gå och gå och kanske till slut komma fram. Om det är något jag är dålig på så är det att orientera mig.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Nu är det snart dags för helg. På måndag fyller jag hela 35 år så får se om vi firar med något nu i helgen. Jag är i alla fall sugen på en riktigt krämig cheesecake. Det var ett tag sen.

You may also like

15 kommentarer

 1. Ja, hur tog man kontakt innan datorer var uppfunna? Gissar md en vanlig gammal-telefon. Ingen idé att fundera över hur man kontaktade varandra innan telefonen ens var uppfunnen;-)

  Stort, stort GRATTIS i förskott!

 2. Roliga frågor och kul med lite problemlösning på fredagskvällen, jag provar att hänga på.
  Varmt grattis på din dag!

 3. Första gången jag tog mig mod att delta, det passade mig bra dina ämnen. Jag tänker på hur många dagar svedala skulle fungera om alla master till telefoner skulle lägga av. Vi skulle vara ett sårbart samhälle… skulle vi klara oss i tre dagar ens…

  1. Sent svar, men kul att du var med! :)
   Ja, sårbara skulle vi absolut vara. Många gånger jag tänker på att jag är dåligt förberedd för en sån och andra liknande situationer.

 4. Jag skulle t.o.m. kunna äta bara pasta, men sen har jag ju en gubbe som inte gillar nåt annat än potatis. Men han skulle nog kunna äta bara det. T.ex. bakad med nån god sås/röra till – så vi skulle nog fixa mat en dag i alla fall…..
  KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.