Fem en fredag v. 35: Minne

Är det någon annan som varit riktigt trött den här veckan? Kan det vara övergång till ny säsong i kombination med att återgå till rutiner efter sommaren? Det tror jag. Oavsett så har jag varje kväll den här veckan nästan somnat bredvid Harry vid nattning. Det är därför extra skönt med fredag idag.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Hannele, Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Helen, Ninni, Susanne, Paula, Gerd, Tant Augusta, Karoleen, Kina, Hanna, Evelina, Janerik, Anna, Sara, Hanna

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. När var sista sommarkvällen?
  2. Vad minns du av din barndoms somrar?
  3. Hittar du tillbaka dit du sällan varit?
  4. Vad är något du ofta har i huvudet?
  5. Hur kommer du ihåg vad du ska göra?

När var sista sommarkvällen?
På jobbet var det några som sa att det var förra helgen, när det var så varmt. Och nu är det kallt, eller i alla fall kallare. Min sista sommarkväll var nog sista kvällen på Åland. Att åka hem därifrån dagen efter betydde nästan att sommaren var över då semestern var slut.

Vad minns du av din barndoms somrar?
Bad hela dagarna på stranden vid Årstaviken, med smörgåsrån som blivit sega i solen och som var det godaste som gick att äta då. Såklart mycket annat också, men det var verkligen sommar.

Hittar du tillbaka dit du sällan varit?
Det beror nog på på plats och hur jag tar mig dit. Jag är dålig på att hitta med bara en adress eller område att förhålla mig till, det är ofta jag konsulterar Kartor i telefonen. :)

Vad är något du ofta har i huvudet?
Vilka klockslag tåget går så jag vet när vi behöver lämna hemmet på morgonen.

Hur kommer du ihåg vad du ska göra?
Jag skriver upp mycket i telefonen, som påminnelser, även om mycket hålls uppe i huvudet och på något sätt inte glöms bort. Inte alltid i alla fall.


Tack för idag, hoppas du får en bra fredag och start på helgen!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

4 kommentarer

  1. Det där med att komma ihåg klockslag på pendeltåg eller buss minns jag från när jag fortfarande jobbade. Konsulterar faktiskt också kartor i min iPhone ibland, men måste medge att jag är ingen vidare kartläsare…
    Önskar dig och familjen en fin helg:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.