Fem en fredag v. 34: Förändring

Sista fredagen i augusti, om jag inte har helt fel. Sen kommer första höstmånaden. För mig känns det helt okej, sommar är alltid sommar och jag kommer definitivt sakna att kunna gå utanför dörren utan flera lager kläder, men det är spännande med en ny säsong, särskilt om man har saker att se fram emot. Härnäst är flygdagen i Uppsala imorgon. Det kommer bli kul, om än full sjå och fullt med folk.

Veckan har gått fort, och som du kommer se i svar nedan har ett av barnen varit krassligt vilket innebar säsongens första vab. En hel sommar utan något, sen smäller det till direkt. Så kan det vara.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Hannele, Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Debutsky, Helen, Ninni, Violen, Susanne, Ejmis, Paula, Gerd, Tant Augusta, Karoleen, Kina, Hanna, Evelina, Janerik, Hanna

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är din nästa önskan för hösten?
 2. Vad har du fått tillräckligt av gällande sommaren?
 3. Vad är något avklarat inför hösten?
 4. Vad är något som är på gång?
 5. Vad blir en förändring i höst?

Vad är din nästa önskan för hösten?
Att den blir mild med mycket höstsol länge, så det inte bara blir rusk och grått redan i september/oktober.

Vad har du fått tillräckligt av gällande sommaren?
Klibbigheten. Jag vill ha sval luft nu utan kläder som klistrar sig mot kroppen.

Vad är något avklarat inför hösten?
Första vabben, inte så förvånande men hade varit trevligt om det hade fått gå några veckor i alla fall innan det hände.

Vad är något som är på gång?
Mycket jobb! Det blir intensivt men kul, förhoppningsvis.

Vad blir en förändring i höst?
Det går ju att önska i alla fall, eller snarare vill man så kan man… Som att få in lite mer sömn, läsa några fler böcker.


Ha det nu bra i helgen, också kanske ska några fler till Uppsala?

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

10 kommentarer

 1. Det där med mera sömn och bokläsning är nog inte det lättaste att få till med småbarn, men jag önskar dig lycka till:-)
  Det märks att många barn och vuxna är förkylda just nu. Vi har ju en förskola i grannhuset och det både hostas och snörvlas…

 2. den klibbiga värmen är väldigt påfrestande. du är inte ensam om hatt ha haft första vabben. så fort skolorna börjar är det dags. sömn är viktigt. bokläsning också. hoppas att du får en höst med båda delarna

 3. Vi är fullständigt överens när det gäller de två första frågorna. Jag far extremt illa när det blir fuktigt och varmt. Det verkar bli så imorgon, men sedan blir det tydligen svalare.

 4. Fuktig värme är obehagligt som tusan, vi har tack och lov ökenvärme här. Och alldeles för lite regn.. Hoppas därför det börjar regna tidigt i vinter. Tack för ett kul ämne!

 5. Tidsbrist är väl något som alla småbarnsfamiljer upplever. Tiden försvinner i ett nafs. Men du har iaf ambitioner att hitta små andningshål, bra så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.