Fem en fredag v. 33: Sommar 2022

Hej och hå! Tänk att fyra veckor redan strålat förbi och höstterminen dragit igång, i alla fall för de flesta. Välkommen tillbaka! Hoppas du mår bra! Vi kom hem från Åland i fredags och nu har jag redan haft min första jobbvecka. Tillbaka till rutiner, alltså, med allt vad det innebär.

Jag hade tänkt skriva en semesterresumé den här veckan men har inte kunnat riktigt då min dator bestämt sig för att nästan säcka ihop och stänga av sig titt som tätt vilket jag varit frustrerad över. Känns som att jag jinxade min dators hälsa i en tidigare fredagsfråga när jag skrev att den fungerat felfritt i över sju år. Får se om ett batteribyte gör susen. I alla fall! Nu drar vi igång hösten med frågor.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Madeleine, Hanna, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Debutsky, Robert, Helen, Ninni, Violen, Susanne, Ejmis, Paula, Biggan, Sara, Gerd, Tant Augusta, Michaela, Ingrid, Karoleen, Lotten, Åke, Emilie

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vilken upptäckt har du gjort i sommar?
  2. Vilket är ditt för i år hittills skönaste sommarminne?
  3. Vilken är favoritsysslan på sommaren?
  4. Hur spenderade du sommaren i år?
  5. Hur kliver du in i hösten?

Vilken upptäckt har du gjort i sommar?
Att kossor kan råma som riktiga galningar. Det är inte bara gulliga muu, utan ordentliga tonårsråmanden mitt i puberteten. Vi har en kohage precis bredvid stugan på Åland, och ett par kvällar fick vi uppleva just ovan, precis vid läggningen av barnen. Det blev en del fnitter innan de små kunde sova.

Vilket är ditt för i år hittills skönaste sommarminne?
Känslan och att de facto bara kunna öppna dörren och gå ut på en veranda och gräsmatta har varit det bästa. Ta en promenad ner till stranden i solen ligger också där uppe.

Vilken är favoritsysslan på sommaren?
Springturer på morgonen. Ingen stress, bara morgonsol, fågelkvitter och skön känsla efteråt.

Hur spenderade du sommaren i år?
Det blev en del resande, uppe hos släkten i Gävle, ett dygn i Göteborg och sen som sagt två veckor på Åland. Det har varit hur bra som helst med många utflykter här och där som skapat minnen.

Hur kliver du in i hösten?
Just nu känns det som om hösten är långt bort, med tanke på det varma och klibbiga väder vi haft. Jag önskar mig en rejäl urladdning med mycket regn och åska, gärna tidigt någon morgon, innan temperaturen sjunker några grader. Då får hösten gärna komma och jag tar med glädje fram höstkläderna och börjar dricka massa te igen.


Hoppas nu att du får en strålande helg!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

11 kommentarer

  1. Ålands skärgård är ju jättefin. Jag har varit där för längesedan. Vill dit igen! Vilket väder vi har. Det som påminner om att det snart blir höst att att det blir mörkare. Ha en fin helg.

  2. Så kul att du orkar fortsätta med ”Fem en fredag” som jag verkligen saknat under sommaren.
    Ni verkar ha haft en riktigt fin sommar och laddat batterierna inför hösten och vintern.

  3. Pingback: HANNAS KRYPIN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.