Fem en fredag v. 42: Rutiner

Det var nästan läggdags igår när jag kom på att det var torsdag och jag inte hade börjat med dagens frågor. Kris! Men det gick bra i slutändan, skulle jag tro. :)

De som länkade förra veckan var: Monika, Paula, BP, Mrs Calloway, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Hanna, Ingrid, Marit, Karoleen, Bokdamen, Anki, Madeleine, Susie, Kina, Debutsky, Evelina, Efwa, Robert, Marianne.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur ser din morgonrutin ut?
 2. Hur ser din kvällsrutin ut?
 3. Vad måste du göra varje dag?
 4. Har du någon rutin som andra troligtvis inte har?
 5. Vad gör du sällan som andra gör?

Hur ser din morgonrutin ut?
Om vi tar en vanlig vardag ser det nästan likadant ut varje dag. När barnen vaknat är det blöjbyte, jag tar en dusch och dukar sen fram frukost. Därefter är det påklädning och iväg till förskolan som gäller.

Hur ser din kvällsrutin ut?
Jag gör i ordning flaskor till Clara om hon vill ha mat under natten, gör toalettbestyr och kryper sen ner i sängen och scrollar på mobilen en stund innan den läggs på nattduksbordet.

Vad måste du göra varje dag?
Just nu dricka energidryck för att hålla humöret uppe… :)

Har du någon rutin som andra troligtvis inte har?
De flesta rutiner jag har just nu handlar om barnen. Det är inte så mycket jag nu för tiden.

Vad gör du sällan som andra gör?
Använder tandtråd. Det brukar bli någon gång innan tandläkaren, och någon gång efter besöket, sen ligger förpackningen och ruttnar till nästa besök.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Fredag, och jag har en helg för mig själv! Med Clara då. Killarna kom iväg till Luleå för lite skoj och är tillbaka på söndag.

You may also like

8 kommentarer

 1. Men visst hade det varit pinsamt om du glömt din egen utmaning;-)
  Är man småbarnsförälder så kretsar ju det mesta om barnen och dagen kan nog bli rätt så inrutad tror jag.
  Men jag skrattade gott åt din användning av tandtråd. I och för sig använder vi mellanborstar istället, men tandtrådsförpackningarna står ändå i skåpet och väntar på bättre dagar;-)

 2. Rutiner är nog ofta saker man gör utan att man ens tänker på att man gör dom, det blir en rutin utan att man ens tänker på det som en rutin, det bara är vardagen. Och som småbarnsföräldrar finns det mängder av dessa rutiner, små som stora – som underlättar vardagen :)
  Jag har fått tiden att vara med o gjort mitt inlägg :)
  Ha en fin helg.

 3. Så kul att fundera på sina rutiner. Hade mest svårt att hitta något jag inte gör som jag ”tror” andra gör men kom fram till att det nog är att jag inte så ofta lyssnar på poddar. Även om el. kanske pga av att jag lever mitt liv till stor del online har jag inte tid att lägga tid på att lyssna på poddar. När jag går mina promenader har jag oftast jobbmöten så då försvinner den tiden. Men visst händer det att jag lyssnar på utbildande poddar då och då. (mina svar är på gång om än lite sent)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.