Fem en fredag v. 36: Röd tråd

När detta skrivs, torsdag kväll, har nyheterna fyllts med rubriker om drottning Elizabeths död. Det känns otroligt när jag tänker på det eftersom hon funnits där som drottning under hela mitt liv, och så plötsligt går vi in i en ny era. Kung Charles. Ingenting är för evigt, men 70 år på tronen är en livstid. Må hon vila i frid.

Hos oss fortsätter den här fredagen, och kanske känns det som en helt vanlig dag.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Hannele, Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Helen, Ninni, Paula, Tant Augusta, Karoleen, Kina, Hanna, Janerik, Hanna, Ingrid, Violen, Debutsky

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad har ditt tema varit för veckan?
 2. Vad avviker du sällan från?
 3. Vad har du alltid med dig?
 4. Vad kommer du ofta tillbaka till?
 5. Vad kan du lita på i alla väder?

Vad har ditt tema varit för veckan?
Tre bokstäver: vab. Nu hoppas jag på en bättre helg, främst för Harry då som varit den krassliga med en förkylningsastma som inte varit helt OK.

Vad avviker du sällan från?
Caesarsalladen som serveras i restaurangen på mitt jobb. Jag gjorde det misstaget häromveckan och kommer inte göra om det. Maten jag åt istället var bara stark och något jag fick ångra att jag tog.

Vad har du alltid med dig?
Känslan att vad som helst kan hända. Att någon jag känner kommer runt hörnet, att jag tappar något, och så vidare.

Vad kommer du ofta tillbaka till?
90-talsmusik på repeat. Och schlagers. Så svårt att inte släppa loss och sjunga med.

Vad kan du lita på i alla väder?
Att tåget är sent när jag minst vill det, att ett morgonhumör snabbt kan skifta, och att jag vaknar innan klockan trots att jag inte behöver det.


Ha nu en riktigt fin fredag!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

7 kommentarer

 1. Det är helt otroligt att hon satt på tronen i 70 år. Ludvig XIV i Frankrike var visserligen kung i 72 år, men han var bara ett barn när han tillträdde. Elizabeth II var 26 år och fick ändå en sådan makalöst lång regeringstid.

  Margrethe II av Danmark firade sitt 50-årsjubileum i år och vår egen kung har suttit på tronen i 50 år nästa år, så de har en lång sträcka framför sig om de ska komma ikapp :)

 2. lite konstigt, men om jag har ställt klockan vaknar jag alltid innan den ringer. och gärna ett par gånger innan dess. tågen är ju ett kapitel för sig. en kan stå på perrongen och vänta på ett tåg som plötsligt blir inställt. inte konstigt att folk kör bil. drottning E slapp ju ligga sjuk och plågas. visst var hon en speciell personlighet. undrar hur Charles III ska klara av det?

 3. Spännande att du känner att vad som helst kan hända, jag tror jag är tvärtom, har ingen tanke på att något ska hända…
  Nu hoppas jag att familjen kryar på sig så ni får en fin nästa vecka!

 4. Du är inte ensam om att vakna en viss ”inprogrammerad” tid trots att det är helg till exempel. Har aldrig hänt mig måste jag medge;-)
  Hoppas att Harry blir frisk tills på måndag så att du slipper vabba på heltid.. Stackarn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.