Fullt röj

Torsdag idag, onsdag igår. Jag var först lite osäker på vilken dag det var då den här veckan hittills mest bara har varit. Kan du känna igen känslan? Inget särskilt alls utmärker den. Förutom det snöväder som kom igår och plogbilen som gick hela natten till idag.

Min mamma kom förbi igår, och tack vare det kunde jag röja lite här hemma. Det blev en vända till grovsoprummet och tre vändor till källaren med julpynt och gran, saker Harry haft och som han är för stor för nu och lite annat smått och gott. Utan mamma som hade koll på lillen hade det blivit betydligt fler rundor, och dessutom med en bebis i släptåg. Jag kunde ha väntat till helgen när Magnus är hemma men det är lite trist att göra sånt då.

Som tack för att hon fick passa Harry (eller något 😋), tog hon med sig fina tulpaner. Det var ju visst tulpanens dag häromdagen. Tulpaner är körsbäret på ett städat hem. Jag fick lite längtan till våren av att se dem och det blev en kontrast mot snön som föll utanför. Gillar du tulpaner?

Oavsett var det skönt att få bort lite grejer här hemma, och framförallt i Harrys rum där det mesta hamnar eftersom det inte används annat än till när han sover.

Nu är det dags för frukost. Hoppas du får en härlig dag! Har du några planer?

You may also like

35 kommentarer

 1. Skönt med lite ”avlastning” så man hinner röja ifred.
  Jag älskar tulpaner, tycker de är så fina men länge sedan jag köpte.. Idag ser det ganska planlöst ut, vi får se!

 2. Vad skönt att röja undan och vad bra att du fick hjälp av din mamma. Det där med att hålla reda på vilken dag det är tycker jag är svårt ibland. Blandar ofta ihop dagarna. Det är fint med tulpaner men jag köper det sällan.

 3. Det där känner jag verkligen igen, speciellt eftersom jag är så ledig mycket från skolan och vart arbetslös länge sen innan, då växer dagarna ihop och jag har svårt att veta vilken veckodag det är.
  Jag älskar tulpaner, så vackra färger och lyser verkligen upp i köket =)

 4. Jag känner igen mig! Jag glömmer hela tiden vad det är för dag. Vad skönt och snällt att di fick hjälp med Harry så du kunde få bort allt! Jag förstår att du inte vill göra sånt på helgen, då vill man fokusera på annat! :D
  Jag ska jobba idag så det är mina planer :( haha

 5. Så skönt att få rensa lite. Du har ju helt rätt, helgen vill man ju fylla med kvalitetstid istället för sysslor.
  Vilka vackra tulpaner det var. Tulpaner får mig alltid att tänka på min mamma då de är hennes favoritblommor.

 6. Så skönt att din mamma kunde komma förbi och se efter Harry när du skulle bära ner saker i källaren. Alltid skönt när man kan få lite hjälp :) jag missar alltid tulpanensdag 🙈

 7. Känner mig så igen mig när de kommer till dagarna. Trodde de var torsdag igår men är ju idag hehe. Min torsdag blir de lite bloggfix och kanske klämmer in lite plugg om jag kommer på vad jag ska skriva mer i min inlämning

 8. Tulpaner är så fina! skulle jag inte ha haft djuren där jag bor med låga fönster brädor skulle jag haft massor av blommor.

 9. Så skönt att de fick lite kvalitetstid tillsammans och att du kunde få undan lite under tiden. Jag älskar också tulpaner. De ger verkligen vårkänsla!

 10. Jag gillar nog vita tulpaner mest tror jag, men älskar växter som kaktusar, monstera & succulenter mest :) Skönt att ni fått städat ut en del, vi håller på att gå igenom typ allt vi äger och ser vad som ska sparas och vad som ska göras av med :)

 11. åh så fina! Jag älskar tulpaner, de påminner om min barndom för min mamma älskar just tulpaner och köpte alltid hem det :-)

 12. Skönt att fått röja.Ibland behövs det verkligen göras och skönt att din mamma kunde hjälpa till. Älskar tulpaner speciellt med flera olika färger.

 13. Så snäll mamma du har, men hon kanske bara blir lite glad över att få va med Harry? Skönt att få bort lite saker till källaren också kan jag tänka mig. Älskar att dekorera med krispiga tulpaner, såg att bla lidl hade kanonpris på det just nu.

 14. Jag vet ofta inte vilken dag det är. I min värld finns bara två sorters dagar, lediga och arbets-.
  Idag ska jag börja min röjning.Borde gjort för länge sedan. Men bättre sent än aldrig. Får ta det i etapper…

 15. ÅÅH jag älskar tulpaner, så vårigt<3 Skönt att få röja lite och att mammsen kunde passa lillen. Kan tänka mig att det är så skönt med lite barnvakt då och då<3 Kram!

 16. Ja vill man ha vårkänslor ska man köpa tulpaner. De är en favorit hos mig. Tyvärr glömde jag köpa trots att jag var på affären när det var tulpanens dag :P

  Idag har jag bland annat tagit tag i sådana där samtal till myndigheter *skuttar av lycka*😂

 17. Jag älskar tulpaner, inga andra blommor går hem hos mig 😊 min mamma kom alltid med tulpaner till mig när hon levde ❤
  Mysigt för mormor att få vara en stund med barnbarnet ❤

 18. Härligt att rensa o få ordning, har du kollat in Marie Kondo? Det är jätteintressant 😁👍🏻 Gillar tulpaner och brukar köpa till frugan men att det var tulpandagen missade jag helt 😐hehe

  1. Köp hem ett gäng till henne imorgon när det är fredag och allt. :)
   Det har jag, har precis börjat titta på serien på Netflix. :) Har tidigare hört talas om henne men aldrig läst något.

 19. Vet du en sak. Jag lovar dig att din mamma GÄRNA är med din lilla prins. Jag skuttar av glädje varenda gång Cornelia frågar mig. Skiter Björnen i skogen?
  ÄLSKAR tulpaner!!!

 20. Jo jag känner allt igen mig i det här att glömma bort vilken dag det är!😆
  Så skönt att du fick hjälp av din mamma så du kunde röja undan saker och få lite gjort😊 Jag älskar tulpaner! Det blir en extra piff i hemmet med såna på bordet😊

 21. Så skönt att rensa och få ordning hemma :) Vad snällt av din mamma att ta med sig tulpaner :) Det är ju så fint :)

 22. Så fint och klokt sagt att Tulpaner är körsbäret på ett städat hem. Det är ju faktiskt som en belöning när man varit duktig och städat när man köper hem blommor. så skönt att mamma kom och passade lillen så du fick bort sakerna till källaren snabbt.

 23. Fantastiskt gulligt av henne att lämna tulpaner till dig, jag älskar tulpaner och så har det lite blivit min födelsedagsblomma med eftersom jag fyller åt i februari ;). Brukar alltid få det som liten present när jag fyller, och så brukar jag fixa hemmet med tulpaner så här års med just på grund av det du beskriver körsbäret på ett städat hem. SEN ger det verkligen känslan av våren är nära :D

 24. Vad skönt att du har din mamma som kunde hjälpa dig, så skönt när man får bort saker och speciellt julen. Tulpaner är ju så fina, får verkligen vårkänslor :)

 25. Igår blev en halvplugg, halvärendes dag för min del. :) Tenta idag! Men vad skönt at få undan allt det där, måste kännas skönt nu i efterhand. Själva har vi kvar julgranen men allt pynt är nedplockat.

 26. Jag är inte så förtjust i tulpaner då de vissnar så lätt och blir då så fula. Men de symboliserar ju verkligen vår, det håller jag med om, och passar faktiskt in väldigt bra i ett nystädat hem 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.