Fem en fredag v. 32: Struktur

Semestern är över och det gör att det känns som att hösten är på ingång med allt vad det innebär. Tillbaka gång till gamla vanliga rutiner till exempel. Här hemma är det inskolning just nu för Clara på förskolan, så från nästa vecka är det plötsligt tomt här hemma när jag ska börja jobba igen. Det blir lite av en omställning.

Idag är det däremot fredag och dags igen för frågor.

De som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Madeleine, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Bokdamen, Janerik, Teskedsgumman, Hannele, Paula, Susie, Ejmis, Ingrid, Lena, Robert, Susanne, Boktanken, Lillian, Hanna, Tant Augusta, Gerd.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilket område i ditt liv är mest organiserat?
 2. Vilket område i ditt liv behöver mer struktur?
 3. Har allting sin egen plats i ditt hem?
 4. Vad om något bland dina rutiner ändras nu till hösten?
 5. Hur ser du till att skapa struktur i vardagen?

Vilket område i ditt liv är mest organiserat?
Jag skulle nog säga det som handlar om barnen – ha koll på allt, se till att de har allt klädmässigt, vad som är aktuellt på förskolan etc. Om arbetslivet räknas till så är det också väldigt organiserat.

Vilket område i ditt liv behöver mer struktur?
Stöket här hemma, som alla dessa klädhögar som finns överallt. Det läggs kläder lite här och där som är för rent för tvätten men för smutsigt för garderoben. Ska försöka hitta något bättre till hösten.

Har allting sin egen plats i ditt hem?
Verkligen inte. Det borde kanske rimligtvis ha det men det är mycket som flyttas runt eller bara läggs någonstans ”för att det inte finns någon annan plats”.

Vad om något bland dina rutiner ändras nu till hösten?
Det blir framför allt vardagsrutiner igen för alla här hemma. Plötsligt ska två barn till förskolan med allt vad det innebär. Dubbelt upp av att hålla reda på saker alltså. Förhoppningsvis finns mer chans till regelbunden träning igen.

Hur ser du till att skapa struktur i vardagen?
Jag ser till att ta i vad gäller tidsåtgång och fokuserar på det som måste göras. Det handlar till exempel om att göra oss alla i ordning på morgonen vilket sker på samma sätt varje dag. På så sätt sätter det sig som en rutin att följa. Just på morgonen har vi inte obegränsat med tid heller och behöver därför en satt struktur att följa.

Det blir inte så mycket sol under förra helgen som jag hoppades, och det ser inte bättre ut den här helgen heller. Hoppas ändå helgen blir bra för dig! :)

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

9 kommentarer

 1. Efter varje flytt tänker jag att nu ska allt ha sin plats och nu ska det bli ordning och reda….
  Inte lyckas jag så bra, jag är en slarva av födsel och ohejdad vana.
  Men, har man fasta tider, familj och framför allt barn blir det lätt kaos om struktur saknas. Samtidigt kan man inte vara för petig, då blir inte livet roligt!
  Trevlig helg och tack för veckans frågor

 2. Roligt tema!
  Vi är nog födda med en viss benägenhet, fast det går att jobba på också.
  Jag är den som rättar till fransarna på trasmattan, rättar tavlor som kommit lite snett mm.
  Intressant!
  Trevlig fredag, Gerd

 3. två barn till och från förskolan innebär att en viss struktur på vardagen måste till. och alla dessa prylar som ska fram och tillbaka. men så småningom blir det en viss vana som går av sig självt

 4. Kul frågor idag, och jag tror att strukturen kommer lite av sig själv när barnen kommer in i rutinerna också… visst det kan ta tig ;-)

 5. Är man småbarnsförälder är det ju livsviktigt med struktur och rutiner både för dig, din man och även barnen såklart.
  Är lite förvånad att du inte nämner ditt jobb. För där gissar jag att du måste vara väldigt strukturerad eller…?!
  Gillade också frågorna idag, även om de inte var så lätta att svara på, men det är ju det som är så roligt med ”Fem en fredag”.

 6. Roliga frågor för först nu som pensionär ser jag med viss förundran hur mycket av mitt livs en gång så fasta strukturer som berodde på barnen och jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.