Fem en fredag v. 14: Från knopp till tå

Hej hej, fredag! Igen. Som vanligt. Våren är på väg och det känns nästan som att blomma ut, eller ömsa sig med tanke på att garderoben ofta ändras lite när vädret blir varmare. Kropp och knopp tror jag också märker av omställningen från vinter till vår, och en joggingtur på lunchen idag (torsdag) gav därmed inspiration till dagens frågor (som förutom den sista egentligen inte alls har med vår att göra)

De som länkade förra veckan var: Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Lena, Tant Augusta, Janerik, Evelina, Ingrid, Gerd, Teskedsgumman, Debutsky, Birgit, Saija, Anne, Emilie, Pärla.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur känns det i kroppen den här veckan?
 2. Vad gör du för att träna knoppen?
 3. Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre?
 4. Vad är vardagslyx för dig?
 5. Hur känns det i sinnet om våren?

Hur känns det i kroppen den här veckan?
Den gör lite ont efter styrketräning, särskilt i armar och rygg. Det är ju dock bara positivt. Annars mår den helt OK.

Vad gör du för att träna knoppen?
Det var ett tag sen nu, men jag gillar ju att lösa korsord vilket ska vara bra för hjärnan. Jag läser lite mer nu än jag gjort en period och det håller nog i gång hjärnan.

Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre?
En springtur i skogen, titta på en bra film i soffan, leka och busa med barnen.

Vad är vardagslyx för dig?
Att få sova lite längre på morgonen, beställa hämtmat, och något som inte hänt på länge: lägga en ansiktsmask och måla naglarna.

Hur känns det i sinnet om våren?
Mycket bra. Vi har en härlig period framför oss och jag tycker om när det pö om pö växer fram – som sopade gator, varmare vindar och måsars skrik (skratt?).

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Fredag innebär sista arbetsdagen för den här veckan. Det ska bli skönt. Tack för att du är med idag, och hoppas du får en riktigt bra helg!

You may also like

8 kommentarer

 1. Härliga frågor som vanligt, nu gäller det bara att tänka till. Jag brukar läsa frågorna direkt på morgonen och sen grunnar jag på dem några timmar. Sen svarar jag innan jag läst några andras svar. Det kan man också kalla hjärngympa, ler….
  Trevlig helg i vårens tecken!

 2. Visste inte att du styrketränade. Minns mina regelbundna träningar när jag spelade fotboll. Den produktiva träningsvärken dagen efter var den bästa ”smärtan” jag visste.
  Håller helt med dig vad gäller vardagslyxen och vårkänslorna:-)

  1. Mja, det är nog en definitionsfråga. Inte särskilt regelbundet eller tungt, men har börjat för att hålla igång musklerna. :)
   Ja, för att vara smärta är träningsvärk riktigt ”skön”!

 3. Vilken bra beskrivning av våren, att allt kommer fram lite eftersom. Här uppe i norr kan det dock först gå långsamt, snön töar bort, det blir lite varmare, men vips så kan det helt plötsligt bara bli sommar! (ingen ordning alltså)
  På min måbra-lista är alltid familjen nr 1, men motion kommer som en klar tvåa!
  Önskar dig en skön söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.