Fem en fredag v.36: Media

I veckan som varit fick jag reda på mitt järnvärde efter att ha tagit prover (och varit sjukt trött några veckor). Jag har 25, vilket tydligen är lågt. Om jag minns rätt är 50-60 normalt? Jag kan ha fel, men oavsett har jag fått börja med järntabletter. Nu hoppas jag järnet fylls på snabbt för jag orkar inte vara så här trött längre. Två kvällar i rad har jag lagt mig innan 20:30. Gäsp. Det är såklart mycket runt om som också bidrar till tröttheten, som inskolning och att börja jobba igen.

Jag har knappt hunnit med det faktum att vi är i en ny månad, och höstmånad dessutom. Jag ser fram emot kyligare dagar.

Deltagare förra veckan: Ida, Helen, Debutsky, Kina, Susie, Saija, Madeleine, Paula, BP, Boklysten, Hannele, Monika, Anette.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken typ av media betalar du för?
 2. När läste du senast en fysisk dagstidning?
 3. Hur mycket av ditt tv-tittande sker enligt tv-tablån, mot för streamande via playtjänster?
 4. Vad har varit en stor lokalnyhet den senaste veckan där du bor?
 5. Vad senast ångrar du att du klickade dig in på?

Vilken typ av media betalar du för?
TV/film och musik genom Netflix och Spotify. cMore har vi också, särskilt nu när hösten och hockeysäsongen börjar… ;)

När läste du senast en fysisk dagstidning?
I går hos min mamma, lokaltidningen.

Hur mycket av ditt tv-tittande sker enligt tv-tablån, mot för streamande via playtjänster?
Inget. Vi använder oss enbart av playtjänster. Kanske nåt enstaka program ibland hos mamma eller svärmor.

Vad har varit en stor lokalnyhet den senaste veckan där du bor?
Ingen aning. Jag har inte tagit in några som helst nyheter under veckan. Förutom Brexit-fiaskot, som inte direkt är lokalt.

Vad senast ångrar du att du klickade dig in på?
Någon clickbait-rubrik på Aftonbladet eller Expressen. Jag vet ju att det aldrig är något intressant egentligen.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Nu väntar lämning på förskola och sen jobb. En efterlängtad helg kommer efter det! Trevlig helg på er!

You may also like

22 kommentarer

 1. Jag är så glad över att du har hittat en orsak till din trötthet. Järnbrist är vidrigt. Och JA! Cmore behövs verkligen nu när hockeysäsongen sätter igång!

 2. Ush vad tråkigt! Hoppas det blir bättre snart! Vilket säkert det kommer att bli!
  Önskar dig en super fin helg ! Och du kanske blir lite piggare ❤️

 3. Vad jobbigt att du har så lågt järnvärde så du är trött. Hoppas att järntabletterna hjälper dig bra. Vilka roliga frågorna fem en fredag :) Snackisen här i stan är om åskoväderet som var i söndags och förra onsdagen som orsakade stora strömavbrott i hela Norrköping 🙈

 4. Skönt att få svar iallafall då kanske de släpper/hjälper.
  Jag betalar för Netflix men inget annat. Läser dock riktiga tidningar ganska ofta på jobbet.

 5. Järnvärden är hemskt när de e lågt… Ett tag hade jag 12 och jag mådde riktigt skit….
  Läser nästan aldrig tidningen o på nätet läste jag alltid Malmö24 innan men nu är den nedstängd eller ja den konka

 6. Tips för järnvädret köp ferronol på Apotea. Jag är blodgivare och min kompis som väntar sitt elfte barn nu rekommenderade det till mig när hon väntade sitt sjunde tror jag det var? Jag tar det just för att jag själv har lågt järnvärde så kan verkligen säga att det är jättebra :D. Smakar inte illa heller, och så går liksom värdet upp bättre än med järntabletter. Är ju ändå vanligt att som kvinna ha låga värden just för att vi har mens :).

 7. Bra att du får äta järntillskott nu! Då mår du snart betydligt bättre hoppas jag. 25 är extremt lågt och idealvärdet är 56 förresten. Konstigt nog har jag precis ”motsatt” sjukdom som kalla för hemakromatos. Jag har för mycket järn i blodet och måste tappa blod var tredje månad (upptäcktes 1997). Blir alltid så upprörd när sjuksköterskan slänga mitt blod i en plastbehållare med dödskalle på. Mitt blod skulle ju faktiskt vara till nytta…

  Vad gäller mediavanor syns det klart och tydligt att jag är aningen äldre än du;-9

 8. Jag kollar också bara på mina program och filmer via streaming jag tycker det är så bra för man kan kolla när man vill. :)

 9. Åh vi använder också till största del streamingtjänster men kollar på djurkanalerna och sånt på tvn 🤗 Håller tummarna för att järnvärdet snabbt förbättras!

 10. Streamingtjänster är något av det bästa man hittat på tycker jag. Tänk att slippa välja om man vill se ett tvprogram eller göra nåt annat kul. Och veta att man kan ta igen det senare…Nackdelen skulle då kunna vara att familjen inte samlas på kvällen för gemensamt teve-tittande, men man kan ju ändå välja att ha filmkväll eller seriekväll alla tillsammans när det passar bättre.
  Ha en fortsatt bra helg

 11. Streamingtjänster är kanon men jag önskar att det fanns ett ställe som hade alla serier och filmer. Har svårt att välja tjänst eftersom de har olika utbud. Jag hoppas verkligen du får ordning på järnvärdet, det är jobbigt att vara så trött hela tiden.

 12. Oj… står du ens upp??? Förstår att du är trött, jag har själv dragits med för låga järnvärden (Hb är det vanliga) men det är inte 50-60 som är normalvärdet utan det är för tjejer/kvinnor 120-155…. jag hade 60 under perioder o då fick jag järndropp… Men det finns flera värden o oavsett är det inte skoj o se till att ta hand om dig så att du får upp värdet.

  Jag är självklart med även om jag är sen ;)

  https://nouw.com/itismadeby/fem-en-fredag—media-36318055

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.