Fem en fredag v.35: Hopp

En ny fredag, och frågor förberedda i tid. Så går det när gårdagens inskolning sköttes av Magnus. Idag hoppas vi på att Harry klarar första dagen utan oss! Det kommer bli så nervöst att lämna honom om ett par timmar.

Deltagare förra veckan: Ida, Helen, Debutsky, Kina, Susie, Saija, Madeleine, Paula, BP, Boklysten, Hannele, Monika, Sara, Susanne, Anette.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad behöver du göra dig fri från?
 2. Vad är det högsta du har hoppat från?
 3. Vad återhämtar du dig från?
 4. När hoppade du senast i någon typ av vatten?
 5. Vad för slags säng sover du på?

Vad behöver du göra dig fri från?
Fortfarande min trötthet. Jag får snart provsvar gällande mitt järnvärde och får se om det är det som spökar.

Vad är det högsta du har hoppat från?
Jag är en liten fegis som inte vågar hoppa högt. Har även insett att jag blivit lite höjdrädd genom åren. För ett antal år sen när jag klättrade under en kort period ramlade jag däremot ner för eller firade mig ner för ett antal högre väggar. Men jag har t ex. aldrig vågat hoppa från tian vad gäller hopptorn vid simning. Inte ens sjuan tror jag.

Vad återhämtar du dig från?
Tre dagar av inskolning på förskolan. Det går åt mycket energi för så lite som att titta på när ens barn springer runt och leker.

När hoppade du senast i ett vatten?
Som sagt, jag hoppar typ aldrig i vatten. Inte ens en brygga dyker jag från. Jag går i långsamt centimeter för centimeter och plågar mig tills jag äntligen doppar mig. Jag är en badkruka om det inte är över 25 grader.

Vad för slags säng sover du på?
En härlig kontinentalsäng från Ikea. Harry älskar att hoppa i den, så får se hur länge den håller… :)

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Snart väntar några spända timmar innan hämtning. Jag ska försöka röja lite här hemma, och besöka alla er som varit med de senaste veckorna men som jag inte haft energi till att kommentera. Det är lite så just nu. Jag tycker däremot det är så kul att ni fortsätter vara med!

Trevlig helg på er!

You may also like

9 kommentarer

 1. En spännande tid med inskolning på förskola. Och litet jobbig, att lämna ifrån sig sitt barn och lita på att hon/han har det bra. Våra tjejer gick på en förskola där personalen var väldigt aktiv och engagerad, vilket var suveränt förstås, men också litet krävande för oss som föräldrar ;) Två dagar i veckan skulle vi skicka med matlåda med varm mat som de kunde äta ute i skogen, dit de åkte med fyrhjuling och kärra. Ibland åkte de utöver det till skogen för att laga soppa/gryta över öppen eld. Och det här var oavsett väder, så när det var -15 grader och barnen skulle försöka äta sin mat utan att frysa om händerna, eller frysa överhuvudtaget, krävdes rejäla kläder och skor. Ofta åkte de på utflykter också, och då var det också matsäck. Så, det var mycket fixande på kvällarna med förberedelser för förskolan dagen efter.
  Just den här veckan blir Max, min brorsdotters 1,5-åring, inskolad på samma förskola där våra barn gick, och eftersom vi bor så nära varandra ser jag fram emot alla mysiga Luciafiranden i kyrkan och annat som är så mysigt att uppleva med små barn. Hoppas att allt går bra i dag!

 2. Det där med energi som går åt när det är inskolning är speciell. Lika så när de börjar på sportaktiviteter eller skolan. Fast värst är barnkalas, det finns få saker som tar knäcken på en som massa ungar som är på kalas tillsammans… Det romantiseras i alla flöden på Instagram och i bloggar, i verkligheten har man kommit en bit in i helvetet ;).

 3. Jag gör som du, går i cm efter cm, eller om det är dm….o så niger jag lite ibland, tills vattnet når naveln, då får jag nästan panik! Ha en skön helg

 4. Hoppas verkligen att du blir av med din trötthet, eller att du åtminstone får veta varför du är så trött. Men finns det pigga småbarnsföräldrar…
  Det vi har gemensamt här är hur vi ”sänker ned” oss i vatten. Aldrig att jag hoppar i;-) Å hopptorn, jo tre meters klarade jag när jag var 12-13…

  1. Ledsen! Glömde dubbelkolla med förra veckans kommentarer (tog bara länkarna från widgeten). Såklart inte meningen att inte länka dig. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.