Fem en fredag v. 36: Längd

Det är torsdag kväll när detta skrivs, och det är myskväll hos mamma/mormor. Inte helt dumt! Barnen sover och tv:n rullar i bakgrunden. Jag har ätit limpmacka med O’boy till som kvällsmat och blev lika nostalgisk som alltid när jag äter just den kombinationen. Har du också en sån liknande matkombo? Oavsett, så är det dags för veckans frågor.

De som länkade förra veckan var: Anki, Monika, Tant Augusta, Paula, Gerd, BP, Bokdamen, Kina, Mrs Calloway, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Susanne, Helen, Madeleine, Hanna, Ingrid, Saija, Musikanta, Birgit, Sara, Efwa, Marit, Debutsky.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är det längsta du åkt med bil?
 2. Vad är det längsta du har sprungit?
 3. Hur lång tid tar det att göra dig i ordning på morgonen?
 4. Hur länge väntar du på någon innan du undrar var den är?
 5. Hur långt skulle du gå för att få som du vill?

Vad är det längsta du åkt med bil?
I ett sträck runt fem timmar på väg ner till Trelleborg. Vi skulle hinna med en färja då vi halvspontant bestämde oss för att åka till Tyskland. Det var en stressig bilresa. Annars tror jag det är San Francisco-San Diego på vår första roadtrip i USA.

Vad är det längsta du har sprungit?
15 km, och jag har aldrig gjort det igen. Jag saknar däremot att kunna springa milen utan större problem.

Hur lång tid tar det att göra dig i ordning på morgonen?
Beror på. Lämning på förskolan? En dusch, tandborstning, borsta och upp med håret, och så på med kläder. Typ en kvart effektiv tid. Om jag faktiskt har tid och ska sminka mig, fixa håret osv? Kanske en dryg timme.

Hur länge väntar du på någon innan du undrar var den är?
Kanske en kvart om vi inte har hörts innan. Jag vet ju att det är lätt att missa en tunnelbana eller buss.

Hur långt skulle du gå för att få som du vill?
Det beror ju helt klart på vad det handlar om. Men jag har nog aldrig behövt ta till några drastiska metoder (=jag är sällan den som ens skulle försöka utan istället lägga mig platt.)

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Fredag, och den spenderas med mamma/mormor. Som jag nämnde i förra inlägget ska vi hälsa på min mormor. Sen väntar en förhoppningsvis fin helg. Hoppas detsamma för dig! :)

You may also like

11 kommentarer

 1. Roliga och originella frågor, Elisa Matilda!
  Försökte kommentera hos Sista försöket, men WordPress vägrar släppa mig, jag tillåts inte logga ut … och jag ska inte kommentera i WP för det är ett konto som inte är mitt personliga. Detta har hänt mig flera ggr förut, men oftast har jag då lyckats logga in med blogspot-kontot. Nån annan som har liknande problem?

 2. Limpmacka med O’boy måste ha skickat dig raka vägen tillbaka till barndomen. Riktigt mysigt!
  Konstigt nog har vi rätt mycket gemensamt idag, förutom att springa en mil. Har gått/promenerat en mil, men aldrig sprungit. Har aldrig gillat att springa faktiskt, därför blev jag målvakt och inte utespelare när jag spelade fotboll;-)

 3. Roadtrip i USA är ju lite av en dröm. Det skulle vara coolt. (så lite avundsjuk är jag) Ser att du också är snabb på morgonen.
  Önskar dig en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.