2 april: Långfredagen idag, firar du påsken?

Jag hoppar på Madeleines bloggutmaning i april, en kul grej jag alltid har förhoppning om att vara med i alla fall några gånger varje månad. Nu var det läängesen, men så har ju mitt skrivande varit i princip obefintligt. Nu måste jag komma igång med det. Eller, snarare, nu vill jag komma igång med det.

Frågan idag, denna långfredag, är alltså om jag firar påsken?

Jag firar inte skulle jag säga, men jag uppmärksammar den precis som jag uppmärksammar de flesta högtider. Ofta är det någon påsklunch eller middag och traditionen kommer väl bli att barnen får ett påskägg med något i. Men jag pyntar inte direkt (tar mig liksom aldrig tid att köpa något pynt, och sen är påsken ändå över).

Den här långfredagen har vi än så länge hängt i sandlådan, åkt rutschkana och nu ätit lunch. Får se hur lång den här fredagen faktiskt blir. :) Hoppas du får en fin dag!

You may also like

5 kommentarer

  1. Nej, vi firar heller inte Påsk, med undantag att jag alltid köper påskliljor. Men inget annat pynt. Sedan kan man ju alltid äta och dricka lite gott…

  2. Till påsk brukar jag normalt både ha påskris inne och ute, samt massor med pynt inne – i år blev det ingenting! Inte heller vårstädat, trots att det hade behövts!!
    KRAM/Susie

  3. Jag firar ju inte påsk på något kristet vis direkt.
    Njuter mer av långledigheten.
    Äter gott och tar det lugnt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.