Fem en fredag v. 41: Dagens ord

Äntligen fredag! Kanske bästa dagen på veckan när helgen hägrar. Tidigare var det lördag för mig, av den enkla anledningen att jag kunnat sova ut, och att det var ytterligare en dag på helgen kvar. Det första stämmer inte riktigt längre sen barnen kom, men lördag är ändå lördag och helg, vilket är trevligt.

Nu kör vi frågor inspirerade av dagens ord, vilket jag gjort ett par, tre gånger tidigare. Jag tittar helt enkelt på torsdagens ord i SAOB, som denna torsdag var Tungel:

1) (numera bl. i vissa trakter, bygdemålsfärgat) himlakropp, särsk.: måne; ngn gg äv.: månstråle, månsken.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Hannele, Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Hanna, Janerik, Violen, Susanne, Debutsky, Ingrid, Ejmis, Susie, Gerd, Evelina, Helen, Karoleen, Ninni, Musikanta

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Sover du sämre vid fullmåne?
  2. När var du senast vaken mitt i natten?
  3. Sover du tungt eller lätt, och hur märks det av?
  4. Vad lyser upp i höstmörkret?
  5. Vad gör dig överlycklig*

Sover du sämre vid fullmåne?
Jag kan inte säga rakt av att jag märker av något särskilt, eller ens håller reda på när det är fullmåne. Enda gången jag reflekterar över det är när jag ibland hör folk prata om, eller så läser jag, att det varit fullmåne och då kan jag fundera på om något hände med sömnen. Jag kommer sällan fram till att det var så.

När var du senast vaken mitt i natten?
Exakt när jag kan jag inte minnas, men det måste varit något tillfälle innan sommaren när något av barnen varit sjukt och varit vaken på grund av det. Utöver det så, nyårsafton?

Sover du tungt eller lätt, och hur märks det av?
Det är nog något mellanting. Jag kan vakna av minsta lilla om det gäller barnen, annars brukar jag inte vakna av ljud eller så.

Vad lyser upp i höstmörkret?
Alla skiftande färger överallt, både på träd och de som fallit av. En sol som skiner på det är finemang.

Vad gör dig överlycklig*?
Små saker här i livet, allt från att upptäcka något nytt inom musik, se något riktigt gulligt, till att bli överraskad med något fint.Nu kör vi fredag! Ha det riktigt fint! :)

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

5 kommentarer

  1. Svarade precis som du på fråga 1. Ditt svar på fråga 2 är väldigt glädjande, för det betyder att barnen sover under nätterna och inte väcker dig. Bra jobbat där:-)
    Sista svaret är väldigt sant. Det är ju faktiskt småsaker som avgör om man är lycklig eller inte. Stora händelser påverkar sällan lyckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.