Det var den kalashelgen

Min stora pojke hade i söndags sitt första förskolekalas. Det blev ett högljutt, fartfyllt och kul kalas som fick avsluta hans födelsedagsfirande. Att fylla fem har verkligen blivit firat och nu lär han vara nöjd till nästa födelsedag. Det blev dessutom dubbelt upp på kalas då en förskolekompis hade kalas på lördagen – och i samma lokal som vi. En riktig kalashelg alltså.

När det gäller fiskdamm måste det vara enda gången då barn verkligen har tålamod och kan stå i kö och vänta på sin tur.

En liten paus blir det nu på allt firande tills Clara fyller tre år i mitten på april. Men då blir det inget förskolekalas. Det får vänta något år. Förresten kommer hon från nästa vecka flytta upp till Harrys avdelning – det om något betyder att hon inte längre är min lilla bebis. Hon börjar minsann också bli stor. Idag började hon en liten inskolning vilket gav många intryck och lite svårigheter att somna på vilan. Inte helt konstigt skulle jag säga.

Annars repar jag mig just nu från en förkylning som dök upp i slutet på förra veckan. En hosta hänger envist kvar tillsammans med lite morgonrossel och jag ser mycket fram emot när den är borta och jag kan köra igång med vanliga rutiner igen. Fick däremot en liten energikick imorse på väg till jobbet när solen lyste starkt och det kändes som vår i luften. Mot slutet av dagen när jag åkte för att hämta barnen blev det till och med varmt med min jacka. Tittade dock på väderprognosen och det handlade verkligen om en glimt av solen innan det ska regna och snöa igen. Men så är det ju strax dags för ostadigt aprilväder.

Hur har din vecka varit, såhär inför helgen? Jag hade lite svårt för att det redan var torsdag idag, men jag välkomnar helgen efter imorgon.

You may also like

10 kommentarer

 1. nämen va kul, och grattis till honom <3. haha ja där sa du något, vankas det godis blir man lugn och snäll haha. Undra om det förändras med åldern eller om det sittet lite i jämt i väntan på nått efterlängtat alltså 😂❤. Personligen tror jag nog ja hade mer tålamod som barn än nu vid närmare eftertanke, nu blir ja mer otålig i väntan på saker jag vill ha ( tänker tex på när man beställt hem saker online ) 😂❤.

 2. Det är verkligen kul med barnkalas. Tyvärr har ju pandemin ställt till det för många, men nu har ju allt släppt.

 3. Verkligen en kalashelg! Och sååååå smart att hyra lokal och inte fira i den egna lägenheten. Idag var det den varmaste dagen hittills i år, men precis som du så har jag tjuvkikat på helgvädret som var ingenting att hänga i julgranen. Synd att ni inte kan ha kalas igen;-)

 4. Så roligt med kalas, och jag kan tänka mig att det var livat med dubbelkalas dessutom😄 Ja fiskdammen har nog något andaktsfullt över sig verkar det som😆
  Hoppas att din förkylning går över snart, och att du blir av med hostan.
  Här hade vi också en solglimt idag, men regnet tog över som vanligt.

 5. Grattis i efterskott till honom! Jag själv har varit hemma hela veckan då jag fick en mildare förkylning. Så nu har jag varit sjuk så det räcker och blir över. Funderar på att gå på bio i helgen. Idag ska jag ha egentid med en personal. Då ska jag åka till ica maxi.

 6. Vad glad jag blir att ni håller kalas hemma. Här är det en trend med lekland, vilket jag tycker är lite ledsamt. Jo man behöver inte ställa till så mycket innan men alla har ju inte råd att ordna sådana kalas heller. Normalisera hemmakalas igen tack

 7. Trevligt med kalas 🎉🎈🎂😊. Lika bra att köra på 😉.
  Bäbisar blir barn 😊. Det kommer gå bra för Clara på förskolan. Men såklart tar det på deras energi med nytt ställe. Har heller inte tid med att sova. Då man vill vara med & se vad som händer.

  Krya på dig!
  Känns som denna veckan har varit varannan dags väder. Mm härligt med helg! Igen 😊

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 8. Ja att fylla 5 år är stort – det gjorde minstingen här nu i våras med – så då blev det förskolekalas för honom med – men det är ju rätt lovat 😂 Men ellerhur, fiskdam är verkligen något alla baran har tålamod att stå och vänta i kö för, sällan annars men just det ger ju en kul god belöning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.