En stackars fot

Helgen har verkligen bjudit på sommar, det vill säga sol, vind och hög temperatur! I går morse bestämde jag mig därför för att ge mig ut på min veckovisa springtur. Jag försöker ju ta det lugnt med tanke på att jag har känning i min vänstra fotled sen ett tag tillbaka. Det var skönt. Någon timme senare skulle det troligtvis ha blivit för varmt, så jag får vara tacksam över att barnen vaknar tidigt. På vägen tillbaka hände däremot det där som inte ska hända. I en backe på väg ner rullade foten på lite grus och vek sig. Och det var just vänsterfoten också. Det gjorde sablars ont. Först trodde jag inte jag skulle kunna gå de cirka 2 km jag hade kvar tillbaka. Men det gick, och en stund senare släppte smärtan.

Väl hemma blev det bandage och högläge. Med ett fotledsstöd kunde jag sen gå runt relativt smärtfri. I morse däremot var foten riktigt svullen och jag hade inte längre någon fotknöl. Längs fotens långsida har jag fortfarande en mörk blånad. Men jag kan stödja på den. Såhär nu på kvällen har svullnaden minskat något vilket jag ser som positivt.

Men jag lär ju inte springa på ett tag nu när karman över att belasta min stackars fotled visade sig.

Det var i alla fall härligt om man räknar bort olyckan. Nu får vi bara hoppas på att det läker fort.

Det var min snöpliga helg. Hur har din helg varit?

You may also like

3 kommentarer

  1. Outch säger jag bara! En himla otur! Högläge och ispåsar (det går bra med en påse djupfrysta ärtor) i ett par dagar lär göra susen. Foten är ju absolut inte bruten, men troligtvis stukat. Så bra att du kan/måste jobba hemifrån. Hoppas foten blir bra under nästa vecka!

  2. Stackare – det är alltid hemskt att skada ben eller fötter. Man är ju liksom ganska beroende av dom för att ta sig fram….. :-(
    Själv skadade jag ett ledband på höger sida högst upp på benet för flera månader sen. Och har haft ont i hela benet och haltat fram efter det….. Så ta det försiktigt och sköt om skadan så du slipper ha den så länge! :-)
    KRAM/Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.