Fem en fredag v. 18: Nyheter

Ny fredag, nya frågor. En VAB-vecka har det varit dessa fyra jobbdagar och det var längesen, nästan rekord skulle jag säga. Bra tajmat med att det varit mycket på jobbet, men så brukar det ju vara. Nu är jag glad att det snart är helg, igen.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Karoleen, Anette, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Nina, Paula, Nilla, Jeanette, Violen, Tant Augusta

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är den största nyhetsrubriken du sett idag?
 2. När blev du senast upprörd över nyheterna?
 3. Vilken var den första nyhetshändelsen som påverkade dig?
 4. Vad får för mycket uppmärksamhet i media på sistone?
 5. Hur tar du in nyheter?

Vad är den största nyhetsrubriken du sett idag?
Att Håkan Nesser riskerar fängelse för grovt skattebrott.

När blev du senast upprörd över nyheterna?
Tycker jag blir det jämt nu för tiden, särskilt med rubriker om barn.

Vilken var den första nyhetshändelsen som påverkade dig?
När prinsessan Diana dog, augusti 1997. Det är nog den första jag var riktigt medveten om. Jag var 11 år då. Förlisningen av Estonia inträffade visserligen tidigare under 1994, men då var jag bara 8 och tog inte in det lika mycket. Jag brydde mig inte om nyheterna då.

Vad får för mycket uppmärksamhet i media på sistone?
Jag vet inte.. tycker det mesta har varit relevant, eller så ignorerar jag det jag inte vill läsa.

Hur tar du in nyheter?
Oftast genom att läsa media via internet. Tittar aldrig på nyheter på tv, om jag inte har Nyhetsmorgon på.

Hoppas solen skiner på oss i helgen! :)

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

8 kommentarer

 1. Just det, nyheter om barn som far illa. Det är nog det som upprör allra mest.

  Minns när jag läste om John Hron (14 år) som den 16 augusti 1995 misshandlades till döds av fyra nynazister 15-18 år gamla.
  Stig Dagermanpriset 1996 tilldelades John Hron postumt ”för hans mod att, också till priset av sitt eget liv, stå det onda emot”

 2. Jag tycker jag läst rätt mycket nyheter idag men Nesser har inte omnämnts alls i det jag har hört och sett och läst, där ser man hur mycket nyheter det finns. Brott där barn är inblandade klarar man ju inte av att ta till sig, fy.
  Ha en skön helg, hoppas den blir solig o fin

 3. Den vab-veckan var verkligen väl tajmad. Du slapp ju all stress.
  Håller förresten med dig om att 99 procent av nyheterna är upprörande nuförtiden. Man nästan suktar efter nåt positivt.
  Nesser som ju skrivit hur många spänningsromaner som helst kommer nog att känna igen miljön… den här gången irl;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.