Fem en fredag v. 3: Liknelser

Ny fredag, nya frågor. Hoppas veckan varit bra för dig! Som tidigare sagt, veckan har gått i rasande fart bland all snöslask som blivit i Stockholm. Kan hoppas våren inte är långt bort.

De som länkade förra veckan var: Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Anna, Saija, Hanna, Monika, Karoleen, Ingrid, Robert, Lillian, Gerd, Bokdamen, Musikanta, Efwa.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. När blir du envis som en åsna?
  2. När satt du sist som på nålar?
  3. Vad var lätt som en plätt den här veckan?
  4. Vad är som nålar i en höstack för dig?
  5. Hur är du smidig som ett kylskåp?

När blir du envis som en åsna?
Varje gång något inte funkar och jag bara ska klara av det. Pilla ur något, få ihop något. Det frustrerar mig väldigt när det inte går.

När satt du sist som på nålar?
Vissa nätter ligger jag som på nålar när jag hör Clara börja låta lite. Antingen vaknar hon eller sover vidare, oavsett är jag beredd att gå upp så hon inte väcker Harry (som oftast kommit in till oss).

Vad var lätt som en plätt den här veckan?
Att vara inomhus efter förskolelämning. Regn, slask och massa modd är inte roligt att gå i, särskilt inte med vagn, så har inte varit ute mer än nödvändigt. Inte för att det är så svårt annars att vara inomhus, bara det i sig är lätt som en plätt. :)

Vad är som nålar i en höstack för dig?
Det går aldrig att hitta en hårnål eller hårsnodd igen efter en användning. De har en förmåga att försvinna bara sådär i lägenheten.

Hur är du smidig som ett kylskåp?
Jag lyckas alltid gå in i något, göra ljud eller vad det nu är vid tillfällen när jag verkligen inte ska det. Som när barnen precis somnat eller jag bara behöver smyga.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ha nu en riktigt fin helg!

You may also like

7 kommentarer

  1. Det sägs att kvinnor är genetisk kodade att höra ljud från barnen, medan männen märker av rörelse. Det sistnämnda skulle kunna bero på att männen skulle kunna rusa upp snabbt för att försvara familjen mot rövare eller vilda djur. De män som saknade den förmågan överlevde inte, så deras gener fördes inte vidare.

    Jag vaknade ofta när något av barnen öppnade sin dörr fastän vi sov på olika våningar.

  2. Det är då en himla tur att jag har kort hår, för jag är helt säker på att jag skulle få leta ihjäl mig efter hårsnuddar. Jag vet ju hur lång tid det tar att hitta mina läsglasögon ibland;-)

  3. Va kul att läsa Fem en fredag igen. Det var längesen jag var in och läste. Jag bloggar lite sporadiskt och tar mig inte tid till att läsa bloggar så ofta nu. Vilket egentligen är jättetråkigt, för det är ju så roligt att tex titta in till dig (och andra) och se vad ni har för er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.