Fem en fredag v. 37: Ägodelar

Vi skulle ha varit på Åland nu. Istället är vi hemma och min förkylning gottar sig fortfarande i min kropp. Snart blir jag tokig av det här, och jag hoppas det inte bara är av längtan som jag börjat känna mig någorlunda bättre. Det är inte Covid i alla fall, enligt det test jag tog i fredags. Vi bestämde hur som helst att skjuta fram resan och hoppas nu på nästa torsdag istället.

Barnen och jag har varit hemma hela veckan, och jag är glad för att det finns iPads när jag inte orkar vara den aktiverande mamman. De är ju hur pigga som helst och hade nog egentligen kunnat vara på förskolan. Istället har vi fortsatt hängt i soffan, tittat på film och jag har på så sätt vilat i alla fall lite grann. Tack i alla fall för alla krya-hälsningar!

De som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Madeleine, Mrs Calloway, BP, Monika, Bokdamen, Janerik, Teskedsgumman, Hannele, Susie, Susanne, Gerd, Petra, Paula, Karoleen, Kamilla, Lillian, Tant Augusta, Emma, Kina, Marina, Evelina

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av?
 2. Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger?
 3. Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne?
 4. Vad har du någon gång lånat av en granne?
 5. Vilken ägodel har följt dig genom livet?

Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av?
Det finns tre olika dammsugare här hemma. Alla används såklart, i olika kapacitet och beroende på vad som ska dammsugas och hur mycket tid som finns. Lite overkill kanske.

Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger?
Vi har ingen ordentlig borrmaskin, viket jag tror är vanligt. Vi äger heller ingen symaskin – men det kanske inte är så vanligt längre bland de yngre generationerna?

Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne?
Troligtvis något jag är rädd om och gärna inte ser går sönder. Vad nu det skulle vara som skulle gå att låna ut. En borr kanske, men det skulle främst vara för att grannarna här har som vana att borra efter kl 20 till sent. Vill inte gärna bli medhjälpare där.

Vad har du någon gång lånat av en granne?
Jag har aldrig lånat något av en granne, det skulle krävas mycket för att jag skulle ringa på hos någon. Dagen vi flyttade ut från förra lägenheten behövde vi däremot en skiftnyckel eller något, och då knackade Magnus på hos grannen ovanför som lånade ut en.

Vilken ägodel har följt dig genom livet?
Ingen som jag nog använder varje dag, men i källaren och garderoben har jag ju ett par lådor med barndomsminnen som känns viktiga att spara. Gamla leksaker, kläder, osv.

Tack igen för alla krya-hälsningar, nu blir det ytterligare en helg med vila. Hoppas du får det jättefint!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

5 kommentarer

 1. om du har trappor i huset är det ju bra att ha en dammsugare på varje våning. säger en som släpat dammsugare i många år. tror inte att jag har några av mina gamla barnkläder kvar. de övertogs av syskonen. det som finns är böcker

 2. Stackars dig! Det var då en långdragen och eländig förkylning. Hoppas verkligen att den ger med sig så att ni kan komma iväg till Åland. Det viktigaste är dock att du inte drabbats av Covid-19. Krya på dig!

  Tre dammsugare, det måste vara rekord. Själv har jag bara en, och den är inte i bruk varje dag. Men med barn i lägenheten är det ju en helt annan sak såklart.

  Har heller aldrig lånat nåt från grannen och skulle inte låna ut nåt som går sönder. Några lika svar idag:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.