Fem en fredag v. 46: Hjälp

November springer fram. Den här veckan har Harry varit hemma igen med snorig näsa vilket gör att dagarna går fort med allt bus som görs. Det är därmed dags för nya frågor igen. Det är dessutom fredag den 13 idag. Hjälp!

De som länkade förra veckan var: Monika, Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Bokdamen, Madeleine, Kina, Susanne, Mrs Calloway, Marit, Linda, Susie, Inger, Saija, BP, Hanna, Sara, Debutsky, Ingrid, Gerd, Helen, Linda, Evelina.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När behövde du senast hjälp med något?
 2. Inom vilket område är du den som hjälper andra?
 3. Vad skulle gå bättre om du inte gjorde det själv?
 4. Brukar du ta hjälp av dina grannar?
 5. Vad hjälpte du oftast till med hemma som liten?

När behövde du senast hjälp med något?
Jag behövde få barnvagnen lagad, framhjulen gick sönder för ett tag sen men jag har dragit mig för att göra något åt det. I förra veckan tröttnade jag dock på att den alltid kärvade i svängar så en verkstad fick hjälpa mig. Smidigt!

Inom vilket område är du den som hjälper andra?
Jag blir ofta den inofficiella it-supporten, särskilt på min arbetsplats. Blir väl så när man är den som gillar teknik.

Vad skulle gå bättre om du inte gjorde det själv?
Hitta saker i affären. Jag är inte den som frågar personalen om något, om jag inte verkligen behöver. Jag letar istället själv, och oftast går det ändå bra. Jag lever däremot ofta enligt principen ”hittar jag det inte så är det slut”.

Brukar du ta hjälp av dina grannar?
Nej, och har nog aldrig gjort det heller. Har aldrig riktigt känt någon så eller haft ett så stort behov att jag måste ringa på hos någon.

Vad hjälpte du oftast till med hemma som barn?
Jag vet inte om det var något särskilt. Jag kunde definitivt ha hjälpt till med mer, beroende på ålder. Städa rummet fick jag såklart göra själv.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Hoppas du får en bra helg! Jag hoppas på friska barn i friskt väder.

You may also like

5 kommentarer

 1. Oftast borde man hjälpt till mer hemma som yngre, sant.
  Jag var inte så duktig på det, skötte mina skoluppgifter och sen flyttade jag hemifrån.
  Trevlig fredag! /Gerd

 2. Trodde jag kommenterade här men icke… Jag är äntligen med igen. Sällan jag behöver hjälp med något men jag kanske behöver hjälp med att inse just att jag behöver hjälp. Några svar lyckades jag ändå få till.

 3. Så kul med dina frågor på fredagar.
  Jag känner också att jag kunde ha hjälpt till mer hemma när man var barn/tonåring!
  Ha en trevlig helg!
  Kram

 4. Då är du säkert efterlängtad på ditt jobb, då du är deras inofficiella it-support. Det är ovärderligt att ha en sådan kontakt som fixar saker direkt istället för att man får vänta till den ”riktiga” IT-supporten dyker upp.
  Som jag skrev hos några andra så är jag ganska säker på att grannar som bor i hus/villa på landet automatiskt ha en ”grannsamverkan”, medan vi som bor i stan och i lägenhet har ett mera anonymt förhållande till varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.