Fem en fredag v. 48: Förberedelser

Och så var december här. Äntligen! Bästa nedräkningen på året har börjat. Som du kommer märka på dagens frågor består dessa veckor av förberedelser inför vad som komma skall, även om julen nu för mig i alla fall har börjat.

Läser du det här är vi kanske på väg till Luleå, flyget går i eftermiddag. Med hopp om snö, och kanske till och med julmarknad. Vi var på väg i september men flyget ställdes in samma dag, så nu försöker vi igen.

De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Hannele, Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ninni, corkystyle, Gerd, Karoleen, Hanna, Tant Augusta, Lotten, Susie, Violen, Ingrid, Ejmis

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Hur förbereder du för julen inför första advent?
  2. Finns det något du alltid måste göra inför jul?
  3. Vad har du kvar att göra inför julen?
  4. Ordnar du hembakat eller färdigköpt julbak/godis?
  5. När kommer granen in i värmen? 

Hur förbereder du för julen inför första advent?
Det mesta juligt åker upp inför advent så det är på plats inför att första ljuset ska tändas, som adventsljusstaken, gardiner och stjärnor i fönstren. Även lite pynt åkte upp nu i helgen som fanns i en låda upphämtad från källaren.

Finns det något du alltid måste göra inför jul?
Mysa och vara i stämning hela perioden.

Vad har du kvar att göra inför julen?
Handla julklappar, främst till barnen då. Än så länge finns funderingar på vad, gäller bara att faktiskt köpa dem också. Lite mer pynt ska upp också, som familjens julstrumpor, och så granen förstås.

Ordnar du hembakat eller färdigköpt julbak/godis?
Både och. Aladdinaskar och Gröna kulor är svårt att göra själv, men jag tycker om att baka och gör det därför gärna till jul. Bullar, fudge, bräck. Det blir lite allt möjligt.

När kommer granen in i värmen?
Det finns en liten kille här hemma som velat ta upp den (vi har plastgran) i någon vecka nu. Nästa vecka tänkte vi nog göra honom glad och göra i ordning den.Simma lugnt i helgen!

Lägg till din länk här du också om du deltar i dagens frågor:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

You may also like

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.