Försvarsmaktens flygdag 2018

Det var uppstigning 06 igår för att kunna vara redo för avfärd till Uppsala och Försvarsmaktens flygdag 2018 innan 07 för att hämta upp en vän och hennes dotter på vägen.

Vi hade hört att det skulle komma väldigt mycket folk och kände därför att det var bäst att vara där så tidigt som möjligt. Tur var väl det för det skulle visa sig att kön skulle ringla lång lång lång på E4:an senare på förmiddagen. Flera som vi känner gav upp och vände hem efter ett par timmar i kön. Trist, men oundvikligt när det kommer så mycket folk.

Innan fältet fylldes med folk

Det blev en rolig dag, även om vi kände att vi sett uppvisningarna ett par gånger nu på tidigare flygdagar. Men det var bra stämning, bra väder (till skillnad från riktigt kall snålblåst i Luleå förra året), trevligt sällskap och en Harry som gillade allt han såg, när han inte sov gott i vagnen. Vi träffade även på en kollega med familj.

Nöjda med dagen åkte vi hemåt efter att vi käkat lunch. Dagen tog verkligen energi och fyra av fem i bilen somnade på vägen. Det var även tur att vi åkte tidigt, trafikproblemen fortsatte när dagen tog slut och tusentals med bilar skulle ta sig därifrån vilket resulterade i timmar i kö bara för att lämna parkeringen. Så glad att vi slapp det!

Nu blir det en söndag av blandat slag med vänner på fikabesök och åka på middag hos svärmor.

You may also like

26 kommentarer

 1. kanske slött av mig, men jag har aldrig varit på uppvisning. kanske lägga det i min lista inför nästa år. kram ingela

 2. Kul att det är så poppis med flygdagar!
  Minns mig ha varit på något som liten, men vart har jag inget minne av, troligtvis Västerås.
  Köer är inte en hit direkt, så ni var smarta som både kom och lämnade lite tidigare.

 3. Försvarsmaktens flygfält var någonting nytt för mig, måste jag medge.Det låter ju dock som att det var klokt av er att åka tidigt, köer är ju fruktansvärt jobbiga att hänga i 😣 Vänners fikabesök och middag hos din svärmor låter ju dock betydligt trevligare :)

 4. Tidig morgon,men oj så intressant det såg ut, hade varit superkul att vara på en sån uppvisning och se.

 5. Så roligt det ser ut! Jag har faktiaskt aldrig sett flyguppvisningar tidigare :o Kanske något jag ska kika på nästa gång! :)

 6. Åh va roligt!!
  Där hade min ynsta son älskat att vara, han är helt förälskad i flygplan och Helikoptrar!! Drömmen ju!!!

  Ha en fin kväll

  kram kram

 7. De där såg jag nått om på fb här om dagen! Själv har jag aldrig varit på nått sånt🙂 Låter som ni haft en fin dag iallafall! väldigt skönt att slippa köerna. Kan va nått av de segaste som finns🙊😱😅

 8. Vilka härliga bilder!!
  Åh finns det något värre än bilkö? Jag får kryp i kroppen bara av att läsa om dem 🤪🙈

 9. Vad kul! Har varit på något liknande för hundra år sedan när jag var liten, fick då flyga för första gången i mitt liv. Ensam då i ett litet flygplan.. Pilot, jag och nån annan passagerare. Var så himla skraj, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.