Glass från glassbilen

Förra veckan gjorde jag något som jag inte gjort sen jag var barn. Jag köpte glass från glassbilen! Eller, jag beställde glass från Hemglass hemifrån som jag hämtade igår när bilen kom till mitt grannskap. Så smidigt! Jag skulle aldrig annars ha kommit ihåg när glassbilen skulle komma. Nu glömde jag visserligen bort att jag skulle gå hämta glassen och trodde jag missat det helt när chauffören ringde mig, men som tur ringde han för att säga att han var på väg… :)

Jag har varit så sugen på deras lakritsbåtar sen de lanserades och först nu fick jag ändan ur vagnen och gjorde en beställning. Jag är ju galen i lakrits så det är klart att jag måste testa allt! Brukar du handla från glassbilen?

Vad tyckte jag? Så god! Annan lakritsglass kan ibland se ut och verka som att den innehåller mycket lakrits, men denna gjorde verkligen det! Den har till och med en lakritsgömma i mitten.

Och nej, det här är ingen reklam, men Hemglass skulle gärna få komma med lakritsbåtar till mig varje månad (kan ju inte äta glass varje dag…)

Har du någon favoritglass? det är visserligen en kallare årstid nu, men hemma går det ju an äta. 

You may also like

39 kommentarer

 1. Vad härligt med att få hemleverans. Jag äter sällan glass, men dom få gångerna så är det nästan alltid vanilj med nougatsås 😍

 2. Gott! aldrig smakat deras lakritsbåtar.. Senast jag köpte från glassbilen var förra sommaren, då tvingade jag min sambo att jaga glassbilen för att jag var så sugen haha!

 3. Man får verkligen goda minnen tillbaka när man tänker på glassbilen. Köpte alltid glass som barn. Köpte någon enstaka gång under graviditeten. Cravings. Haha! Kommer förmodligen köpa mer glass framöver nu när man har barn. Kommer alltid påminnas om minnena när man ser och köper ifrån glassbilen! Lakrits glass; måste missat den helt!! 🤩 Sambon älskar lakrits och måste nog köpa hem sådan till honom!

 4. Glassbilen förknippar jag nog mest sen jag var barn. Några gånger handlade jag då mina barn var små, och nu pratar vi 25-30 år sen :-) Någon nämnde marängcup och den var verkligen supergod. Finns den kvar tro?

 5. Smidigt att man kan beställa på förhand. Visar ju hur tekniken har ändrats med åren (gissar man även kan betala med kort vid bilen nu också *skrattar*)Gillar glassbåtar och har under sommaren utvecklat ett riktigt beroende till glass överlag

 6. Det var längesen jag köpte glass från glassbilen, gjorde det nog senast när jag var barn faktiskt, men glass är så gott, dock äter jag bara det när det är varmt för jag är en person som fryser heeeeeeeela tiden :(

 7. Åh glassbilen!! Vilken nostalgi! Har aldrig köpt därifrån själv, men mamma brukade köpa när vi var små! Det var det bästa som fanns då haha :D

 8. Åh så gott! Vilka minnen den där glassbilen för med sig. Blir alltid så glad i hjärtat när jag hör melodin, haha :) Men lakritsbåtarna är nog inget för mig, gillar inte alls lakrits haha. Föredrar den vanliga :)

 9. Gillar inte glass så speciellt mycket…. men min sambo älskar glass i alla dess former! Har inte köpt ngt från glassbilen på äldre dar😊

 10. Det var länge sedan jag köpte något från glassbilen men den är på besök i grannskapet med jämna mellanrum. Lite nostalgi över det hela och även om jag inte köper något är det mysigt när glassbilen hälsar på 😊😊

 11. Vad smidigt att man kan beställa och hämta när bilen kommer på gatan :) Jag skulle gärna vilja testa de där båtarna, ser riktigt smaskiga ut =) Var längesedan jag köpte från glassbilen, den glassen vi har i frysen är från Sia glass andra sortering från deras fabrik i Slöinge.

 12. Jag vill handla ifrån glassbilen, men jag glömmer när den ska komma och när den kommer hinner man aldrig ut för dom åker typ vidare direkt för det aldrig går ut folk. 😓

  Men de kommer väl fler tillfällen till nästa sommar kanske 🙈

 13. Åhh älskar att köpa glass från glassbilen! Så himla roligt och barnen tycker det blir en kul grej med när det kommer en bil med glass :)

 14. Åh, glassbåtar är såå gott :) Jag tror inte det kör någon glassbil här nuförtiden men när barnen var små så handlade vi lite av den som körde här :)

 15. Åh, vilka minnen, vi köpte alltid glass från glassbilden när jag var liten :D Jag, och alla mina kompisar, hade en frysbox nere i källaren där det alltid fanns glass haha. Har dock inte köpt något sedan dess heller. Fick lite nostalgikänslor nu i veckan när jag fick hem reklam och dom hade något ”nostalgi-pack”. :D

 16. Älskar glassbilen, alltid gjort. Blev så glad när vi flyttade hit, visar sig att den har ett stopp utanför vårt hus, woho! 😄

 17. Men gud va gott ! Lakritsbåtar 😍😍🙌🏻🙌🏻🙌🏻 måste köpa haha :D

 18. Men åh glass från glassbilen är ju de godaste 😍 Är inte ett stort fan av lakrits men de har säkert massa annat gott så ska ta och köpa nästa gång de är här 😃🌸

 19. SÅ stämningsfullt att köpa glass av glassbilen! Jag & min sambo tänkte göra samma sak i somras. Vi tog med oss plånboken och sprang ut men missade bilen precis på sekunden :(

  1. På deras hemsida kan man se alla stopp och stopptider. Nu var den här chauffören tidig, men eftersom jag beställt glass ringde han och sa det. :)

 20. Härligt med hemleverans😊 åh ja har också varit sjukt sugen på att testa den så ja får nog göra det😊👌🌸

 21. Men åh vad gott med lakritsglass. Jag älskar det. Vi handlade av glassbilen en gång i somras, men då fick vi springa efter han halva gatan ner för att han inre stanna – så sen dess har vi bojkottat honom. Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.