Gravid vecka 38: färdigbakad

Nu kör vi sista svängen! Jag är från idag gravid i vecka 38 (37+0) och Rex är färdigbakad. Han kan alltså komma ut när som helst, men får gärna hålla sig inne lite till. Låt mig få jobba min sista vecka nästa vecka.

Enligt några har min mage sjunkit en del. Jag har inte märkt något, troligtvis för att jag ser kulan varje dag. Det känns lite lättare att sova på nätterna av någon anledning, jag vaknar inte lika ofta, däremot har jag konstant värk när jag går. Antingen över blygdbenet eller över ena skinkan. Jag och en kollega som också är gravid brukar jämföra våra krämpor när vi kommer till jobbet på morgonen och har dessutom synkat våra toalettbesök. Känns bra att ha henne, haha, även om jag lämnar henne snart och hon får stå på egna ben då jag just nu lär upp henne att göra mina saker ett tag. Det finns nämligen fortfarande ingen vikarie för mig.

Att jag därför bara jobbar en vecka till finns inte. Men jag är redo. Börjar känna att det ska bli skönt att släppa allt och fokusera på det som är framför. Först förhoppningsvis få lite tid hemma att bara varva ner och ladda till dagen Rex bestämmer sig att det är dags. Det är han som håller i spakarna nu.

gravid vecka 38

Såhär stor känner jag mig ibland, även om det är vinkeln som luras lite. Att böja mig framåt i soffan är däremot ett mission impossible nu för tiden utan att göra något slags ljud. Att sen ta mig upp ur soffan ska vi inte ens tala om. Något jag ser fram emot efter förlossningen är att få tillbaka den lilla smidighet jag hade innan magen kom. Jag var rena gymnasten då om jag jämför med nu.

Nu blir det snart helg med vila och mer kompishäng. Jag ser mest fram emot att få sova efter ett par intensiva veckor. Ha en fin start på helgen imorgon!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.