Hemma från Åland

Vi har kommit hem från Åland. Plötsligt sitter vi här i vår lägenhet och det dagliga har bytt skepnad. Från att bara höra naturen med syrsor, råmande kossor och surrande myggor till att höra stan. Sopbilarna som kommer, sopsystemet som låter, grannar som bråkar. Jag tycker visserligen att borta är bra men hemma är bäst, men kontrasterna är svåra att undkomma när man har haft det så bra i ett par veckor. Att jag börjar jobba imorgon gör det såklart tråkigare genom att vardagen kommer närmare igen, trots att det fortfarande är sommar.

Att sammanfatta veckorna i ord är ganska så enkelt. Det har varit underbart. Att kunna öppna stugdörren och låta barnen springa ut i bara underkläder på morgonen för att leka är nåt jag skulle vilja kunna göra varje dag. Likaså äta frukost i solen. Det är inte så konstigt att det redan finns en liten längtan till nästa sommar trots att vi varit hemma knappt ett dygn.

Vi har varit på många utflykter i omväxlande väder. Som exempel kan nämnas strålande sol vid Kungsö batteri och dånande ösregn vid andra besöket på Brandkårsmuseum (vi var där två gånger, första med mycket bra väder). Ett besök på Pommern var självskrivet, och en liten promenad i Sjökvarteret med sina butiker och båtbyggeri.

Mycket tid har också spenderats vid stranden. Barnen är allt annat än badkrukor som har doppat sig oavsett väder, och inte velat åka till stugan trots mullrande himmel.

Förra året åkte vi söderut till en utsiktsplats och jag tog ovan bild till vänster på familjen. Vi åkte tillbaka dit och det blev såklart en ny bild från samma plats. Det blir kanske en ny årlig tradition.

Vi har i alla fall haft två veckor av nya minnen och upplevelser. Jag är mer än nöjd med den här semestern.

Hoppas ni också har haft det bra och njutit av dessa sommarveckor.

You may also like

14 kommentarer

 1. Åland levererar! Har ni en stående stugbokning varje år, eller varierar tidpunkten?
  Så länge jag bodde i Stockholm åkte jag över till Åland ibland, skärgården lockar, nu känns hela kusterna ganska avlägsna.
  Ha en fin fortsättning på sommaren, hela augusti är kvar att njuta av även om jobbet kallar. Kvällar och helger kan ni förhoppningsvis utnyttja till max.

 2. Så kul att läsa ditt inlägg och att ni varit så nöjda med er vistelse på Åland. Skoj med utflykter och traditionen av fota mannen och barnen på samma ställe. Då kan man ju se hur stora de har blivit – ja, inte mannen då, men väl barnen;-)
  Önskar dig lycka till med att återgå till vardagen imorgon. Livet ”mitt i stan” har ju också sina fördelar – tycker jag då, som inte är en ”bo-på-landet-människa”;-)

 3. Ja men det var samma läge för oss, vi bodde i en stuga på landet på vår semester och nu är man tillbaka i ens lgh i stan igen och blandade känslor kring det. Jag börjar jobba igen på måndag och nja mindre roligt. Man har inte semestrat klart än känner jag.

  Härligt att ni var nöjda med er semester och det låter jättehärligt

 4. Åh kan tänka mig kontrasterna. Men ni trivs i city va? Eller skulle bo vilja bo mer mot landet? Förut var jag helt inne på att jag själv är en människa som vi bo i lägenhet och långt bort från skog och åkrar. Men numera längtar jag efter tystnad mer och mer.

  Tycker också det är vemodig med rutiner och jobb igen. För mig börjar allt på måndag.

 5. Härliga dagar ni har haft. I år hade jag tidig semester och är inne på femte veckan på jobbet. Tycker att sommaren bara försvunnit och har inte hunnit med något nästan. Som tur är så har jag två veckor längre fram

 6. Va härligt att få vara borta ett tag och slippa stan och byta miljö. Tråkigt att ni har grannar som bråkar. Är det lyhört hos er?

 7. Låter härligt att bara öppna dörren ut till naturen & barnen springer fritt i solen 🌿☀️. Allt har sina fördelar. Att bo i lägenheten så slipper man ta hand om trädgård. Men störande med att höra grannar. Jag föredrar att lyssna på naturen 🙂.
  Trevligt att göra utflykter. Kul att du fick till liknade bild som förra året 😀.
  Fina bilder du tog. Kan tänka mig att den här semestern kommer du leva länge på 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 8. Härligt att ni är nöjda med tiden ni hade på åland. Ja kontrasterna kan bli hårda när man kommer hem till lägenheten. Hoppas du får en bra vecka!

 9. Vilket fint och härligt inlägg om er semester på Åland! Att vara på landet utan stadens brus är verkligen en avkoppling.
  Jag själv har varit en dryg vecka på landet i Värmland och det verkligen en lisa för själen.
  Ha det bra! /Gerd

 10. Det där med att längta tillbaka i princip direkt, så känner jag med Gotland. Varje år så längtar jag tillbaka innan vi ens hunnit lämna ön. Skulle gärna flytta till Gotland men frågan är om det är lika underbart när man har sin vardag på ön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.