Höjdpunkter från en försommar

Jag tänker på något en dag, och sen har det plötsligt gått en vecka eller två. Saker har avlöst varandra så pass att jag inte ens har hunnit fixa i ordning balkongen än inför sommaren. Det har visserligen varit lite regn också som försvårat processen när det väl har funnits tid. Att skriva något här har inte gått för när jag väl påbörjat ett inlägg har det gått två veckor efter ämnet hänt och jag egentligen borde skriva om något annat. Det har kort sagt varit en intensiv vår med trötthet till följd.

Den här veckan är ett avslut på flera sätt, så jag kan lika gärna skriva om några höjdpunkter jag inte nämnt och göra bokslut på våren. Barnen gick sista dagen på förskolan igår innan ett långt sommarlov – Harry gjorde dessutom sin absolut sista dag innan han blir skolbarn i augusti. Det känns stort. Hans första dag känns som om den nyss inträffade som ett och ett halvt år gammal. Nu har han plötsligt fyllt sex.

Vi har varit på bröllop och jag fick äntligen se Taylor Swift live. Det var fantastiskt. I början på juni följde en långhelg på Åland – det var hemskt skönt med miljöombyte och lugn.

Det blev mycket bad och sol på Åland. Som jag längtar tillbaka, om två veckor åker vi dit igen.

Veckan efter Åland var det även dags för Blodomloppet med jobbet. Jag visste inte riktigt om jag skulle kunna springa då jag fick en liten förkylning på Åland, men det gick – över förväntan dessutom – och jag fick en medalj till samlingen.

Förskolan hade sommaravslutning och de som ska börja skolan i höst tog ”studenten” – vilken fröjd att se sexåringarna komma springande för att sen sjunga Laleh och få diplom.

Sen kom vi plötsligt till midsommar förra veckan. Det blev picknick i en park tillsammans med mamma innan midsommarmiddag. På midsommardagen blev det dags för det årliga besökt på Grönan. Peppen var enorm på vägen dit. Första timmen var parken nästintill tom och barnen kunde åka allt de ville, i vissa attraktioner till och med flera gånger på raken. Och ja, Harry och Magnus sitter högt där uppe någonstans på bilden.

Nu har vi en oplanerad helg!

You may also like

9 kommentarer

 1. Fina bilder för sammandraget. Ja, visst är det nästan skrämmande hur fort tiden går, särskilt då barnen är små. Jag har inga barn själv men har hört många säga eller läst dem skriva – ”ja men nyss föddes han ju” :)
  Viktigt att försöka leva i nuet och det tror jag du gjort då du inte alltid satt dig ner för att skriva ett inlägg just precis då du tänkt :) Sammanfattningar funkar också :)
  Kram och ha en bra lördag!

 2. Vilken fin återblick! Barnen växer fortare och fortare känns det som, jag är inne på fjärde generationen nu, barnbarnsbarnen växer fortare än man hinner blinka. Tycker det är så skoj att ni funnit ert lilla semesterparadis just på Åland, en av mina favoritöar som det var länge sedan jag besökte. Tack för den här säsongen av fem-en-fredag, hoppas orken och lusten finns kvar ännu!

 3. Så mycket fint du har hunnit med ändå. Förstår mycket väl att du inte hunnit med att blogga också. Bilderna är så härligt somriga:-) Tänk att jag har följt dig lika länge som Harry är gammal. Helt otroligt! Tiden bara svischar förbi.

 4. Det är stort när barnen slutar ”dagis” och ska börja skolan på riktigt. Hade varit så häftigt att se Taylor Swift. Men det kostar ju en slant. Kul att det gick bra att springa blodomloppet. Jag avstod i år då jag kände mig så sliten och trött. Förstår att du längtar tillbaka till Åland. Vi var ju på Gotland nu på semestern och jag längtar också tillbaka.

 5. Så härligt att ni ska till Åland igen
  Samt härlig känsla att kä gta tillbaka då ni ska dit snart.

  Det ör stor känsla då de börjar förskoleklass, jag var knappt redo att släppa iväg henne. Alltså jag var inte redo för det steget kände jag efter trygga förskolan. Fast som hon växt. Nu går hon i mellanstadiet, jisses hur gick det så snabbt.

 6. Härliga veckor du har haft. Kan tänka mig att det var väldigt häftigt att få se Taylor Swift live. Kul att du sprang blodomloppet med jobbet och att det gick över förväntan. Härlig dag ni hade när ni var på gröna lund.

 7. Vilken härlig tid du/ni har haft på Åland, förstår att ni vill tillbaka!
  Ja, det gäller att njuta av de små liven så länge å mycket man kan, för helt plötsligt är de självständiga, eller ännu ”värre” … flyttar hemifrån! ;)
  Grattis till Blodomloppet, vi hade det i maj här i Örebro ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.