Jag sover alltid…

Madeleine kör en bloggutmaning i februari. Jag tar tillfället i akt att komma igång med skrivandet igen genom att försöka delta så mycket som möjligt framöver. Dagens tema är som synes i rubriken.

Jag sover alltid till vänster i sängen, sett till när jag ligger i den. Det är kul det där hur något blir en sån inrotad vana, som platserna runt köksbordet. Där är vi däremot lite mer flexibla och barnen brukar vilja byta platser beroende på vem de vill sitta bredvid. I sängen däremot har jag min plats, som hemma är närmast sovrumsdörren. Är vi på resande fot och sover på hotell är det samma sak där. Det skulle kännas jättekonstigt att plötsligt ändra sida. Det är väl något som inte är helt ovanligt, eller hur sover du?

Jag sover alltid (eller för det mesta i alla fall) på min vänstra sida. Det yttre benet drar jag upp och vilar foten mot andra benets knä, en bekväm sovposition som jag brukar kalla flamingon, hehe. Att jag hamnar på vänster sida är för att barnen någon gång under natten kommer in och sover hos oss, och då kan jag tycka att det blir för varmt att sova inåt mot den som ligger bredvid mig.

Det är för övrigt jättemysigt att vi alla sover i samma säng, men det leder till att jag alltid sover precis på kanten och ibland tror jag ska ramla ur. Små människor tar upp mycket plats.

vy från sängen

Helg brukar innebära i alla fall liite sovmorgon (kanske till halv 7-7) men barnen bestämde sig för att stiga upp 5 imorse, vilket är tidigare än på vardagar. Kul. Men! Idag är det lördag, och just den här lördagen innebär att min mamma och jag ska gå se musikal – The Bodyguard. Det ser jag fram emot!

Hur ser din lördag ut?

You may also like

10 kommentarer

 1. Jag sover som du alltid på min vänstra sida, i fosterställning faktiskt. Och har jag tur vaknar jag upp i samma ställning, fast inte ”mitt i natten”.
  Hoppas du har en härlig kväll tillsammans med din mamma:-)

 2. Jag har också inrutade sängvanor. Om jag inte sover på soffan, vilket händer ganska ofta då jag brukar ligga vaken större delen av natten, sover jag på den högra delen av sängen. Jag brukar också ligga på min högra sida, något jag försöker ändra på då jag vill kunna sova på rygg. Men det är lustigt det där, hur konstigt det känns när man byter plats (och ja, även på hotell, då). Vad roligt med musikal! Hoppas du och mamsen får en fantastisk upplevelse tillsammans.

 3. Jag sover nästan alltid på sidan. Ibland somnar jag på rygg men då är jag oftast väldigt trött. Något jag absolut inte klarar av är att sova på mage, jag får nästan panik då det känns som jag inte riktigt kan andas då jag ligger på mage.

 4. Ja det där med inrutade platser är ju lite kul, vi har sovit på vår var sin sida i 14 år nu, det går ju liksom inte att ändra på. Och vem som har vilken kudde, big no no att ta min 😂Men håller med – köksstolarna är lite lättare att variera.

 5. Är det inte märkligt hur barnen vaknar svintidigt och är pigga när de är lediga och så kommer de knappt upp på vardagarna? Intressant att läsa om hur du sover. När min man jobbar natt så sover jag i mitten av sängen, lägger beslag på båda täckena. Jag måste alltid somna på höger sida med vänstra benet uppdraget. Lite halvt på mage. Vi behövde sluta samsova med pojkarna när äldsta var tio år. Då fick vi inte plats längre och sömnen blev lidande. Dottern har aldrig velat sova tillsammans med oss.

 6. Jag sover på höger sida med höger ben böjt mot magen. Somnar bäst så 😊. Kan lättare vända mig om på vänster sida. På höger sida kan jag sällan somna på. Ibland på morgon. Det är rett kul å läsa era olika sov ställningar 😊.
  Varför är det så? Att mammor alltid bara har en liten yta att sova på 😊.
  Vad kul att gå på musikal 😃 hoppas att den var bra.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 7. Vi har två sängar på 105 cm och jag ligger i den högra närmast dörren-jag ligger alltid så. Sen läser jag alltid minst en halvtimme och då ligger jag på vänster sida, sen kan jag somna så.nars är det höger som gäller just nu!
  Och så är det underbart att ha en liten hund i sängen. Även om en liten tar enormt med plats eftersom han ligger på tvären ibland…
  Kram-Susie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.