Lite om hösten

Måndag och tisdag har gått förbi bara sådär utan krusiduller egentligen. Igår förnyade jag mig inför hösten genom att besöka min frisör. Så skönt att bli fräsch i håret efter nästan ett halvår. Det blev mer askiga toner.

Kraka skrev lite om den kommande hösten i en lista från Ratata. Då jag inte har något annat att skriva om idag tänkte jag att den här blir bra. Så här kommer min höst, med inslag från tidigare år. Vad skulle du själv svara på någon av dessa frågor?

Vad är dina mål i höst?
Jag har inte riktigt satt upp några mål för hösten och kommer nog inte göra det heller. Det är så mycket tid som läggs på att uppnå och göra saker vilket ibland blir så prestationsinriktat. Jag har ingen lust med det just nu. Jag ska njuta av min familj och ta hösten som den kommer.

Vad ser du mest fram emot?
Att gå runt i stickade tröjor och strumpbyxor. Skogspromenader i frisk luft. Dricka massa te, och varm choklad. Kanske en Harry som börjar krypa och få tänder?

Sköna promenader i skogen

Känner du dig klar med sommaren?
Absolut. Just nu känns det dock som att den passerade jättefort förbi. Min vanliga fundering såhär inför hösten är om jag njöt till fullo och om jag därmed längtar tillbaka lite. Men nä, jag är nöjd. Vi gjorde mycket, det var första sommaren med Harry och så var det ju så fint.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?
Jag gick omkring och var gravid – full av förväntan! Jag hade nog precis berättat på jobbet och kände mig väl lite plufsigare än vanligt. Jag hängde i Luleå ett par gånger och började med bullet journal. Det var mysigt att pyssla med. Har inte hunnit med det sen Harry kom men skulle gärna vilja fortsätta.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?
Oj. Hösten 2013? Det är verkligen en evighet sen, innan jag träffade Magnus vilket därför känns som en tid som inte längre finns. Den såg nog ut som många höstar tidigare – jobb, och häng hemma varvat med utgångar. Jag åkte till Rom med min kusin, och såg The Naked and Famous för första gången.

Vad var bäst och sämst med sommaren?
Sämst var att det var så sjukt varmt att det inte riktigt gick att njuta av den ibland – det är svårt när man inte ens vill vara utomhus. Bäst var att få vara hemma en hel superfin (för det var den ju även om det var varmt) sommar med en bebis och skapa en massa minnen.

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?
Ärligt talat vet jag inte om det kommer bli så mycket mer än det som finns i film och tv-väg på streamingsajterna. Böcker eller tidningar har jag inte hunnit läsa det senaste halvåret så det lär ju inte hända nu heller. 

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?
Troligtvis min jättesköna och mjuka tröja från Pittsburgh Penguins, som jag köpte i just Pittsburgh när vi var där förra året. Den håller mig varm när det börjar bli kallt här hemma.

Nu får vi se vad hösten faktiskt kommer bjuda på. Vad har du för förväntningar på hösten? Hoppas dagen blir härlig, här regnar det just nu för fullt.

You may also like

26 kommentarer

 1. Det är intressant att läsa dina tankar om olika saker. När du svarade på frågan om mål för hösten så tyckte jag att det var väldigt kloka ord. Det känns som att samhället är extremt prestationsinriktat, och alltför många människor tror sig inte vara något annat än vad dom presterar. Jag tror att man mår bra av att klara att ibland ta dagen som den kommer.

 2. Jag ser framemot & förväntar mig en mindre stressfull höst. Förra året mådde jag pyton denna tiden & ville typ strejka & inte gå till jobbet, men situationen ser helt annorlunda ut nu vilket är skönt. Håller på att göra lite saker som ska göra vår vardag enklare & jag vill fokusera på att ägna mig åt som som jag mår bra av :)

 3. Jag har försökt att inte ha så mycket förväntningar i höst..jag är inget jättestort fan av den kallare delen av året. Ett roligt projekt är inbokat bara.
  Här regnar det också -och blåser något enormt =/

 4. Superfint hår!! Men jag håller inte med dig om sommaren, jag är inte klar men jag är aldrig klar när det gäller värme.
  Kram

 5. Känner att sommaren gärna hade fått stanna ett tag till 😅 men antagligen mycket för att det blev höst så fort 🌸

 6. Jag ser fram emot hösten, ska bli riktigt roligt faktiskt, älskar allt med den. Dock brukar slutet av okt och nov vara lite tråkiga månader.

 7. Så kul att läsa ! Verkligen en av mina favorit inlägg m! Så fin du blev i håret ! Måste också fixa mitt hår :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.