Serier just nu

Det är så mycket serier (och film) som tittas på här hemma just nu. För mig är det nummer ett vad gäller avkoppling – få sitta i soffan med datorn och ha någonting på i bakgrunden som jag eller vi tittar på. Det är då jag tankar energi som mest. Särskilt om det finns lite godis bredvid…

Vi har inga traditionella tv-kanaler här hemma utan förlitar oss endast på streamingtjänster som Netflix, C More och Viaplay. Jag kan tycka utbudet är lite sådär ibland. En klassiker är ju att bläddra bland innehållet och hinna äta upp all snacks eller mat innan man bestämt sig för något att titta på… Eller är det bara vi som gör så? :)

Harry sover och det är dags för tv.

Men nu! Nu finns det rätt mycket bland utbudet som är bra, och det deras egna originalserier. Magnus och jag tittar en del på helgerna när han är hemma för att det är då vi hinner titta tillsammans. Just nu följer vi Viaplays serie Ingen Utan Skuld med Jens Hultén (Johan Falk) och Vera Vitali (Bonusfamiljen). Handlar om svensk vapenexport och vi tyckte det var sjukt bra från början. Någon annan som följer den? Vi tittar även om på Gilmore Girls. Är nog fjärde eller femte gången för mig nu. Den är lite som Vänner för mig, kommer alltid funka.

När Harry sover för natten och jag får den där stunden för mig själv brukar jag alltid sätta på något att ha i bakgrunden. Just nu är det filmerna baserade på Maria Langs romaner. Lagom fångande, lagom bra och helt perfekt att använda två öron och ett öga till. Jag har nyligen även slukat Maria Wern, Younger, senaste säsongen av danska Rita och Gråzon som finns på C More – den växte för varje avsnitt och det tog inte lång tid innan den blev uppgraderad från ett öga till två. Jag kan annars varva saker jag sett tidigare som Modern Family och New Girl. Vi började även att titta på Kanal 5s Det som göms i snö med Robert Gustafsson, men slutade med att jag nog får titta på den själv.

En premiär jag annars väntar på är Sthlm Rekviem med Jonas Karlsson – lätt en av mina favoritskådisar. Kommer på C More och TV4 nu i oktober!

Har du något i film eller serieväg du frossar i just nu?

You may also like

35 kommentarer

 1. Jag började om med modern family ingen..den går alltid hem.
  Har precis som ni sett det mesta.
  Har du sett The good doctor på viaplay? Annars rekomderar jag dig till det 👍🏻

  1. Nej, men tack för tips! Såg den i listan härom dagen när jag skulle kolla på något och tänkte att det kanske kunde vara något. Tänkte i alla fall kolla och se vad jag tycker! :)

 2. Jag har börjat se om The Walking Dead. Såg till typ 3e säsongen för massa år sedan och känner att det banne mig är dags nu!

 3. Vi kör också bara med streamingtjänser. När tv:n gick sönder för några år sedan så kändes det helt enkelt inte värt att köpa en ny (den fungerar att använda som skärm men får ingen signal). Enda gången jag kan sakna vanliga kanaler är om det är något stort evenemang som går på tvn men inte streamas gratis..
  Just nu kollar jag däremot inte på någon serie, men är precis klar med The Handsmaids tale.

 4. Jag gillar också serier, särskilt kriminalare. Vi har Cmore och där finns ju en del. Har också tänkt titta på ”Ingen utan skuld” men det har inte blivit av ännu. Jag tycker i alla fall den verkar bra och det är ju bra skådespelare i den också. Skall också kolla på Sthlm Rekviem när den kommer och jag håller med dig om att Jonas Karlsson verkligen är en toppenskådis.

 5. Jag håller med! En svensk film i bakgrunden när jag sitter med en godisskål och datorn i knät. Helt magiskt mysigt, gärna med tända ljus och så också.
  Vi streamar också bara, inte haft tvkanaler på många år, funkar fint att se play efteråt och sådär.. Men jag följer inte mycket sånt där så oroar mig inte. Blir mest nån film på cmore eller youtubeklipp. När försäljare ringer för att erbjuda bättre kanaler via boxerpaket m.m blev de alltid så förvånade när jag säger att jag inte har några kanaler när de frågar. Va?! Tittar du inte på tv?! När jag säger att vi tittar inte på tv så vi har inga kanaler…

  1. Haha, jag/vi får likadana reaktioner fast från andra än försäljare. Många förstår inte hur vi klarar oss. Kul att svara att vi kan kolla i princip vad vi vill och det utan massa reklam! :)

 6. Vi kollar aldrig tv, nästan bara serier. Jag är en sån som måste sträckkoila. Det är att se något en gång i veckan är döden för mig.
  Kram

 7. Haha jag känner igen det där med att hinna tömma snaskbyttan innan valet av förströelse är klart!😂 Jag kollar sällan på serier, men Bönderna och Hollywoodfruarna känns som ett måste!😆

 8. Jag är verkligen exakt likadan när det gäller serier. Den stunden på kvällen då jag får koppla bort allting annat och lägga mig i soffan och titta på en serie för mig själv är min favoritstund på hela dygnet. Just nu slukar jag Younger! SÅ bra :D

 9. Jag älskar serier. Det är den perfekta avkopplingen och det sista man gör på kvällen innan man sover. Jag kollar inte heller tv. Jag kollar bara netflix, hbo och sånt! :D // Petra Elisabeth

 10. Jag kollar på 13 skäl varför och orangeis the new Black :D! Sen kollar jag massa olika serier ! Men det är dom jag just nu kollar på ! Vi har också streamingtjänster här hemma :) tycker det är så smidigt

 11. Jag har oftast alltid igång någon serie medan jag redigerar. Har precis tittat klart på Friends. Just nu blir det var Netflix har att erbjuda innan alla amerikanska serier jag följer drar igång igen! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.