Fem en fredag v.39: Månadsskifte

Jaha, fredag igen alltså? Det var ju måndag nyss? Och så är det oktober på måndag? Så många frågetecken! Ibland kan man ju önska att det var måndag hela veckan bara för att det inte ska gå så himla fort. Även om det kändes som igår så kommer här veckans Fem en fredag!

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. Vad tycker du om oktober?
 2. Vilken tid går solen upp där du bor och hur påverkar det dig såhär års?
 3. Hur ser du till att få tillräckligt med frisk luft och motion under dessa månader med dåligt väder?
 4. Om vi inte pratar väder, vad är det bästa och värsta med hösten?
 5. Den 4 oktober är det kanelbullens dag! Vad skulle du vilja har en egen dag om du fick välja?

Som vanligt har jag också några svar att dela med mig av.

Vad tycker du om oktober?
Jag tänker grått när jag tänker oktober, både för vädret och för att det känns som en mellanmånad utan något som sticker ut, förutom att den har Halloween! (som dock är på oktobers sista dag…)

Vilken tid går solen upp där du bor och hur påverkar det dig såhär års?
Enligt Google steg den upp 06:46 imorse och det var alltså rätt mörkt när jag vaknade innan solen. Jag blir inte direkt peppad till att gå upp på morgonen när det är mörkt utomhus!

Hur ser du till att få tillräckligt med frisk luft och motion under dessa månader med dåligt väder?
I år har jag ju lyxen att vara föräldraledig så jag kan gå ut en längre stund på dagen när det kommer vara ljust. Svårare när jag går till jobbet annars när det är mörkt och går hem igen när det fortfarande är mörkt. När jag jobbar försöker jag se till att gå ut en sväng på lunchen om jag hinner för att få lite ljus. Vad gäller annan motion har det varit gymmet för mig. Det funkar ju året om.

Om vi inte pratar väder, vad är det bästa och värsta med hösten?
Det värsta är definitivt att det inte är några röda dagar och därmed ledigt innan jul! För oss som har tur får vi i alla fall en halvdag i samband med all helgonahelgen.

Det bästa är att hösten passar perfekt för de där mysiga aktiviteterna jag gillar mest, som att dricka te, tända ljus och se på film. (Ja, jag kan tjata om det hur mycket som helst)

Den 4 oktober är det kanelbullens dag! Vad skulle du vilja har en egen dag om du fick välja?
Lätt salmiakbalkens dag. Denna underbara lakritssort som var min första kärlek i matväg får gärna hyllas lite extra under en dag!

Från vår höstiga promenad igår.

Nu blir det morgonbestyr innan Harry och jag ska bege oss in till stan och käka lunch med en gammal kollega. Det har jag sett fram emot! Vi hörs lite senare. Vad händer för dig idag?

You may also like

14 kommentarer

 1. Tack för dagens uppgift!
  Hösten gillar jag inte, men man måste ju genom den på ett eller annat sätt. Förr blev jag riktigt höstdeppig, men nu är det lite bättre.
  Ha en fin helg!
  Ingrid

  1. Skönt att det blivit bättre! Man kan ju tänka att hösten är relativt kort i alla fall och att snart kommer en ny säsong. :)

 2. alltid lika kul att läsa desssa svar :D dock har jag inte svarat på några frågor än. men de kommer :D

 3. Kul att läsa! Visst är det galet att det redan är oktober. Tror ändå att oktober kommer gå ganska fort vi har en del födelsedagar och sen Halloween.🌸💕

 4. Ska så klart göra denna nu med :D. Men blir senare idag :). Kul att läsa om dina tankar för oktober :). Eftersom sonen fyller år i oktober är det en väldig speciell månad för mig sedan är det många jag känner som fyller år i just oktober också :D.

  Jag har varit hos min psykolog äntligen, var så skönt att få stöd och redskap.
  Resten av denna dag ska jag vänta lite på paket ;)

 5. Så kul att läsa som vanligt! Jag skulle hellre vilja ha lördag hela veckan om jag fick välja en dag!😆 Hösten är vacker en stund, men tyvärr har jag aldrig mått bra av att bara se mörker före och efter jobbet. Dessutom är mörkret, stormar och regn ett hinder i utövandet av mina fritidsintressen. Så jag har blandade känslor för oktober😊

 6. Svårt att välja egen dag. Tycker att det finns så många dagar nu förtiden och att jag missar flera av dem. Men jag skulle vilja ha en cheesecake dag eller en glöggdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.