Nedräkning inför jul

En snöälskare som hör plogbilen på morgonen kan inte få annat än en bra dag, det är sen gammalt. Jag väntar bara på att det ska ljusna nu så Harry och jag kan gå på snöpromenad. Visst kan vi i alla fall hoppas på att snön nu dessutom ligger kvar till åtminstone juldagen? Det är trots allt bara en sista vecka inför jul. Hurra!

Nedräkningen kan börja. Är du redo? Det tror jag att jag är. Julklapparna är klara, granen är pyntad, och julklänningen kommer återanvändas från förförra året istället för att köpa nytt. Det känns bra. Har nog aldrig känts såhär bra, jag brukar vanligtvis köpa de sista klapparna typ två dagar innan julafton. Tror inlägget om vad jag önskar av julen haft ett finger med i spelet. Nu blir det julfilmer hela veckan tillsammans med alla roliga förberedelser som att slå in klapparna, och godiset som ska fixas till helgen.

Helgen gick fort som vanligt. I lördags blev äntligen granen pyntad – körsbäret på toppen under julen! Harry har varit framme och känt på kulorna längst ner, men än så länge har granen varit utom fara, haha. Det blev även en julgransmatta köpt som gjorde det hela lite mer ombonat. När julklapparna är inslagna ska de få gotta sig där under. Senare blev det middag hos svärmor innan vi avslutade kvällen hemma i soffan.

Tredje söndagen i advent och vi fick fikabesök på förmiddagen av en kompis till Magnus, som dessutom fick träffa Harry för första gången. Strax därefter behövde jag ta mig iväg in till stan och möta upp Sofia för lunch. Hon föreslog sushi, och även om jag åt det som aldrig förr i torsdags, blev jag feg och åt teriyaki. Det var kul att ses i alla fall och plötsligt hade tre timmar försvunnit, något som bara kändes som en timme. Hemma väntade pizzamiddag med mina killar innan det var dags för de båda att gå lägga sig.

Hur har din helg varit?

You may also like

23 kommentarer

 1. Helgen har varit bra, men tiden, all tid, går alldeles för snabbt. Jag ska köpa en julklapp till min son, har bestämt exakt vad jag ska köpa så det ska bara verkställas. I övrigt blir det inte något julfirande för min del. Lite skivad julskinka och så ska jag göra köttbullar. Har beställt rödbetssallad också. Men just nu sitter jag och tänker att jag ska försöka vara ledig nästa jul. Men vi får väl se… någon måste ju jobba… Jag var ledig förra julafton kommer jag ihåg, men mindes inte hur det var i övrigt under julen utan att kolla i bloggen. Jag var faktiskt ledig hela julen.
  Snön får gärna ligga kvar och så vill jjag ha minst 5 grader kallt så väglaget blir bra. Hatar slask och halka.
  Ha en bra måndag!

 2. Segaste helgen på länge! Efter att ha varit hemma sjuk hela veckan, så kändes fre-sön som minst 7 dagar i sig. Var så pigg på att få arbeta men när jag vaknade imorse så var jag mindre pigg på det, hah. Jag och tidiga morgonar fungerar inte riktigt ihop.

 3. Helgen inleddes bra men övergick i ett prickigt barn. Dottern är först ut med vattkoppor och vi känner att risken är rätt hög nu för att vi även ska ha en prickig jul😉

 4. Så skönt att ha alla julklappar klara! Jag har än så länge bara köpt en 😅det är ju så mysigt med snö, vi har också fått det nu och barnen är så lyckliga 😊

 5. Visst är det mysigt med all snö. Jag hoppas också att snön får ligga kvar nu. Vore ju fantastiskt att få ha snö på julafton. Jag ska ut och leka i snön med sonen sen har jag tänkt :)

 6. Jag är tvärtom, livrädd för snön med det kan bero på tre allvarliga bilolyckor för min del med snö inblandat.
  Du verkar verkligen redo för tomtens ankomst. Kan du fixa lite till mig med?
  Kram

 7. Åh jag är så impad av alla som redan är klara med sina klappar… jag har så många kvar… gahh.. börjar känna lite stress nu.
  Fantastiskt att du kan ha klapparna under granen…. haha… våra ligger på en hylla högt uppe så inga barn når dem!
  De är alla så klåfingriga att jag vet att de skulle alla vara öppnade inom ett dygn… hahah…

  Ha en fin kväll,

  kram kram

 8. Ja plogbilen hörde jag också imorse och det är som du söger verkligen ett populärt jul dp man vet att det då kommit snö. NÄee inte direkt jukänslor än, det kommer nog på torsdag då jag går av jobbet och börjar julledigt =D

 9. Hoppas verkligen att snön ligger kvar till nyår men viktigast är jul och juldagen! Håller verkligen tummarna.
  Så roligt att han känner lite på kulorna! Än så länge har våran misse bara haft ner två haha :D vad mycket det första ljuset har brunnit! Har vart jättedålig på att tända dem :/

 10. Så bra du ligger till med julförberedelserna! :D Här är det väl lite si och så även om stämningen finns! :D Granen blir föhoppningsvis färdigklädd idag :) Lyckligtvis har snön äntligen kommit, och nu är det bara att hålla tummarna så knogarna vitnar att den ligger kvar i jul!! Jag skulle också vilja se massor av julfilmer, så snart får jag väl rycka ut tummen och skaffa Netflix! :D
  Sushi lät jättegott! Det var evigheter sen jag åt det!

 11. Vilken mysig helg, klart snön stannar över jul, den kom i rätt tid 😉Härligt med nåde besök och lunch med kompisen 👍 man får ny energi av sånt 😊

 12. Så mysigt att det bara är en vecka kvar till jul, jag är också klar med i stort sett allt inför julen, nu är det dags att njuta!🌸💕

 13. Håller med tycker att snön nu kan ligga kvar så vi äntligen kan få en vit jul istället för grön. Och vad gott med sushi det lät inte fel de :) och fin julgran har ni!

 14. Oj vad mysigt det låter att du har haft. Sushi har jag aldrig ätit, det närmaste jag har ätit är sill. Men är det gott med sushi?

 15. Skönt att vara färdig med klapparna och bara ha det ”mysiga” kvad. Vi är nog också färdiga, eller ja. Kag inväntar en sak till sen är kag färdig 🙏🏻 Hoppas bara det hinner komma innan jul. Haha!

 16. Jag gillar normalt inte snö så jätte mycket, men det är bättre än alternativet då allt blir så mörkt. Men håller med dig, snön ska vara över julen nu! :)

  Min helg var bra, ganska lugn och sen julkonsert med min kära farmor :)
  Kram

 17. Du är verkligen i fas för julen och härligt att snön också har kommit! Nu är det bara för dig att luta dig tillbaka och vänta på att julen ska komma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.